Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nataly Hoferová 5.B Hluchák

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nataly Hoferová 5.B Hluchák"— Transkript prezentace:

1 Nataly Hoferová 5.B Hluchák
Aerobik Nataly Hoferová 5.B Hluchák

2 Osnova Co je to aerobik Rozdělení aerobiku Průběh tréninku Pravidla
Historie aerobiku Zdroj Závěr

3 Co je to aerobik Aerobik je kondiční cvičení Cvičí se při hudbě
Sportovní/Gymnastický aerobik je upravený pro soutěže. Celosvětově se rozšířil na konci 90. let 20. století, v současné době trpí rozštěpením do více sportovních federací. Za součást sportovního aerobiku může být považován také soutěžní master class..

4 Jak se dělí aerobik Komerční aerobik Pohybové sestavy Stepy
Sportovní aerobik Komerční aerobik - trenérka předcvičuje. Pohybové sestavy - trenérka sestaví sestavu a tým ho trénuje. Stepy - cvičení na stepech, cvičí se na zemi i na stepech. Sportovní aerobik - sestava prvků a cviků, sestavená pro sólo,duo,trio.

5 Jak probíhá trénink Na tréninku procvičujeme sestavy
Trénink probíhá v různých fázích: - zahřátí - rozšvihání - pilování prvků a cviků - protažení - uvolnění

6 Pravidla Délka sestavy je 1:45 minuty (FIG) nebo 1:45 až 2:00 minuty (FISAF). Obě federace předepisují povinné prvky, které je nutné předvést, a také určují prvky, které jsou zakázané. Pravidla jsou daná. Hodnotí se: 1. věk ( závodníci jsou rozděleni do věkových kategorií). 2. hudební doprovod 3. dres, obuv 4. úsměv 5. obsah závodní sestavy-povinné prvky -povinně volitelné prvky -zakázané prvky

7 Historie aerobiku Počátky aerobiku je možné vidět v práci Američana Kennetha Coopera, který vydal v roce 1968 knihu Aerobics. V bývalém Československu se uchytila podoba aerobiku jako rytmického cvičení s hudbou, prop agovala ji Helena Jarkovská. Po roce 1989 aerobik zviditelnila Olga Šípková. Aerobik a jeho mod ernější podoby jsou nyní velmi rozšířenou formou cvičení pro veřejnost, rozvíjí se i sportovní aerobik. K propagaci aerobiku slouží řada akcí jako například každoroční Miss aerobik.

8 Historie aerobiku Počátky aerobiku je možné vidět v práci Američana Kennetha Coopera, který vydal v roce 1968 knihu Aerobics. V bývalém Československu se uchytila podoba aerobiku jako rytmického cvičení s hudbou, prop agovala ji Helena Jarkovská. Po roce 1989 aerobik zviditelnila Olga Šípková. Aerobik a jeho mod ernější podoby jsou nyní velmi rozšířenou formou cvičení pro veřejnost, rozvíjí se i sportovní aerobik. K propagaci aerobiku slouží řada akcí jako například každoroční Miss aerobik.

9 Zdroj https://cs.wikipedia.org/wiki/Aerobik

10 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Nataly Hoferová 5.B Hluchák"

Podobné prezentace


Reklamy Google