PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proměny krajiny města Přerova v průběhu století
Advertisements

Nové Město nad Metují Bylo založeno v roce 1501 Janen Černčickým z Kácova. Historické centrum je městskou památkovou rezervací s rene- zančními měšťanskými.
Znojmo
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Naše město a škola Jakub Jakuba 9.C.  Vizovice jsou město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji  Dominantou města je barokní zámek  jsou zde dvě trojúhelníková.
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Prezentace Praha.
Kostelec nad Černými lesy
PRAHA-hlavní město ČR.
Ž A M B E R K ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH.
Školní výlet Praha Ukážeme si, co všechno jsme v Praze viděli :)
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
PRAHA - hlavní město České republiky.
Rumburk Rumburk je v Šluknovském výběžku. Je to nejdůležitější město ve Šluknovském výběžku. Sousedí se Starými Křečany,Varnsdorfem a Šluknovem.
Vizovice Eliška Kratinová.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Procházka historií a současností města Karviné
Vizovice Simona Tichá.
Praha.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
STRAŠNICE Pavel Tománek Tereza Vybíralová 2009/2010, letní semestr
Brno.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Opava.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Památky Prahy a královská cesta - test
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_13_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladrubske.namesti.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Město Dačice a okolí Historie a současnost.
30.8. – Nepomucká červená klubová trička byla také přitom.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Městská část Brno BOSONOHY
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
Téma: Gotika v českých zemích Vypracovala: Ing. arch. Marie Nosková.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Sobota 18. červen: společenský sál Bonaparte, Palackého náměstí, Slavkov - prezence : – vlastní burza: – Další.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
MÁME RÁDI PARDUBICE. Aneta Divišová, Klára Römerová 8. A Pernštýnské náměstí.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Autor prezentace: Vojtěch Kolařík Autor obrázku: 1 - Podzemnik (CC-BY-SA) 2, 3 - Karl Gruber - 2, 3 - Karl Gruber - karl.gruber[at]mmcx.net.
Česká republika - Kutná Hora
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Město a příměstské oblasti
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Královské město Rakovník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Důležitá místa Bc. Cuperová našeho města – Karviná 2 – soud 3 - úřad
Transkript prezentace:

PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan

Obsah Co je to park a k čemu slouží? Park 14.října Petřín Park Portheimka Bonusové fotky

Co to je park a k čemu slouží? Obvykle se nachází v části města Park často obklopuje některé významnější budovy, např. zámky Funkce parku je především estetická a relaxační Typický park obsahuje stromy, cesty a záhony s květinami Městské parky mohou snižovat teplotu ve městech

Park 14.října

Historie Minulosti se park jmenoval Smíchovské náměstí. Po roce 1880, kdy byl dostavěn Palackého most a navazující ulice (nyní Lidická), stává se toto náměstí reprezentačním centrem samostatné smíchovské obce. Park se skládá ze dvou oddělených částí. Jedna je u Lidového domu, druhá je za kostelem sv. Václava, s touto částí sousedí park u usedlosti Portheimka

Socha-Medvědí kašna

Park Portheimka

Historie Usedlost si jako své rodinné sídlo vybudoval slavný stavitel Kilián Ignác Dientzenhofer Koncem 19. století bylo zbouráno jižní křídlo zámečku, které ustoupilo výstavbě kostela sv. Václava Výstavbě činžovních domů pak padla za oběť větší část pozemků. V současnosti je v Portheimce galerie a kavárna

Portheimka (zámek)

Park Sacré Couer

Historie Park se nachází v místech zahrady bývalého konventu a pensionátu dam Srdce Ježíšova u kostela Pána Ježíše Objekt je postaven na místě původní usedlosti a byl vybudován po roce 1872, kaple vznikla po roce 1882 Areál budov je v soukromém vlastnictví a slouží komerčním účelům Z části zahrady je nyní parkoviště, druhá část je volně přístupným městským parkem

Stanice přírodovědců v Praze na Smíchově

Petřín

Historie Petřín, Hora, Kopec, Vrch sv. posledně jmenovaný podle zasvěcení kostela stojícího na jeho temeni První historická zmínka o petřínských lomech pochází od Mnicha Sázavského Na Petříně bývalo popraviště

Sochy

Petřínská rozhledna

Bonusové fotky

Vypracovali