Moravská cesta (Litovelsko - Pomoraví), o.s. Prezentace 13. května 2010, Přenos zkušeností z administrace MAS z 1. vlny PRV/Leader – problémy, zkušenosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Informace o výsledcích 1. výzvy MAS Vizovicka a Slušovicka, o. s.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MAS Podhostýnska Strategický plán Leader Prezentace pro seminář MASP, Bystřice pod Hostýnem, ,
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Dotační příležitosti.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Projekty Olomouckého kraje a jeho příspěvkových organizací
Přehled podpořených projektů října 2009.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
10. výzva Strategický plán Leader Hanáci se rozkévale… Prezentace pro seminář 8. dubna 2013, Červenka.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. listopad 2013 – červen stručné shrnutí období Lada Nevečeřalová
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Program rozvoje venkova ČR , III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
8. výzva Strategický plán Leader Hanáci se rozkévale… Prezentace pro seminář 28. dubna 2011, Červenka.
SLAVKOV U BRNA. SLAVKOV U BRNA Prosím seznamte se – Slavkov u Brna Počet obyvatel: Rozloha: ha ORP: obcí První.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
7. výzva Strategický plán Leader Hanáci se rozkévale…
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava,
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Střednědobé hodnocení realizace SPL opatření IV.I.2
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Region spokojeného života pro všechny
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Změny v soutěži Vesnice roku
Výsledky projednávání
Transkript prezentace:

Moravská cesta (Litovelsko - Pomoraví), o.s. Prezentace 13. května 2010, Přenos zkušeností z administrace MAS z 1. vlny PRV/Leader – problémy, zkušenosti. Vzdělávací seminář SMARV_ RCO Olomouc, Příkazy, Křelov

Moravská cesta Region v srdci Olomouckého kraje 1)Představení MAS Moravská cesta 2)Strategický plán Leader (SPL) „Hanáci se rozkévale – včel ovidite“ 3) Příklady dobré praxe - galerie projektů 1., 2., 3. a 4. výzvy (5.-9. kolo PRV) 4) MBE – Projekty spolupráce Obsah

Snímek 3 Obyvatel: Rozloha: ha Hustota: 106,3 19 obcí 59 místních částí Region v srdci Olomouckého kraje Datum vzniku MAS: prosinec 2005 Datum registrace MAS: dne , pod č.j. VS/1-1/64576/06-R, IČO:

Výsledky 1. kola Leader PRV OLOMOUCKÝ KRAJpodp 2. MAS Region Haná+ 9. Rozvojové partnerství regionu Hranicko+ 30. Moravská cesta (Litovelsko-Pomoraví)+ 31. MAS Nízký Jeseník (OK/MSK)+ 36. Uničovsko, o.p.s Bystřička, o.p.s Střední Haná- 63. Na cestě k prosperitě (Němčicko)- 82. Šumperský venkov- 84. Prostějov venkov- - JEMAS-

Mikroregion Litovelsko má dvě úspěšné MAS

Strategický plán Leader „Hanáci se rozkévale - včel ovidite“

Fiche – přehled (původní) NázevOpatření PRVAlokace F1Kvalitnější život v našich obcích III a)Infrastruktura a vzhled obcí c) Územní plán 30% F2Na venkově se bude žít lépe III a)Vybavení a služby b)Informační centra c)Zázemí pro volný čas 35% F3Od Bouzova vítr věje… v Pomoraví se něco děje III.1.3. Cestovní ruch III.2.2. Kulturní dědictví II Neproduktivní investice v lesích 15% F4Cesta k oživení Litovelska a Pomoraví I Modernizace z.p. III.1.1. Diverzifikace I Přidaná hodnota zem. a potrav. produktů 20%

Aktualizace SPL (fiche pro 5. výzvu) NázevOpatření PRVAlokace F1Kvalitnější život v našich obcích III % 37% F2Na venkově se bude žít lépe III % 45% F3Od Bouzova vítr věje… v Pomoraví se něco děje III % 3% F4Cesta k oživení Litovelska a Pomoraví I % 5% F5Budoucnost regionu je v našich tradicích - NOVÁ FICHE !!! III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova - 10%

Rekapitulace

Postup výzev VýzvaKolo PRVPodpora projektů Alokace výzvy Alokace roku 1.Výzva 5. Kolo Říjen (10) / ,02% 2. Výzva 6. Kolo Únor (15) / ,88% 3. Výzva 7. Kolo Červen (7) Výzva 9. Kolo Únor / ,85% 5. Výzva 10. Kolo Červen CELKEM 19 (32…29) -

Rekapitulace 1. výzvy, 2008 (5. kolo PRV)

1. Výzva Vyhlášení: 15. července 2008 Termín příjmu žádostí: od 15. srpna Uzávěrka: 5. září 2008 do 12 hodin Výběr projektů: 6. října 2008 Nevyčerpaná alokace z F4 přesunuta do F2 Výše dotace 1. výzva Kč F2: Na venkově se bude žít lépe III Kč F4: Cesta k oživení Litovelska a Pomoraví I Kč

6. října: Veřejné slyšení + Výběrová komise 7. října: Programový výbor + Valné shromáždění Předloženo 10 projektů do fiche 2 a 1 projekt do fiche 4 (zemědělci) Hodnoceno celkem 10 projektů

Vybrané projekty Název akce Dotace 1.Obnova kulturního domu v Haňovicích Skrbeň: Školní park Víceúčelový objekt PermaLot Rekonstrukce dětského hřiště Slavětín Křelov – víceúčelové sportoviště Červenka – klubovna hasičů Zelené sportoviště pro Bílou Lhotu Výstavba dětského hřiště Dubčany Dětská hřiště v Podhradí Bouzova UNIPLANT - chladírna

Rekapitulace 2. výzvy, leden2009 (6. kolo PRV)

2. Výzva - alokace Celková výše dotace pro projekty je pro 2. výzvu v opatření IV.1.2. stanovena na 60 % přidělené alokace roku 2009 (tj. cca Kč). Číslo fiche Název ficheHlavní opatření PRV Alokace pro 2. Výzvu: F1Kvalitnější život v našich obcích III % z 60 % alokace roku ,6 F3Od Bouzova vítr věje… v Pomoraví se něco děje III % z 60% alokace roku ,8 F4Cesta k oživení Litovelska a Pomoraví I % z 60% alokace roku ,6

16. 2.: Veřejné slyšení + Výběrová komise : Programový výbor + Valné shromáždění Předloženo 12 projektů do fiche 1 a 3 projekt do fiche 4 (zemědělci) Hodnoceno celkem 15 projektů

Vybrané projekty Název akceDotaceBodů 2. Informační a orientační značení v obci Horka n. M Obnova a rozvoj vesnice Luká Krůček po krůčku ke krásnější Července Rekonstrukce veřejného osvětlení v Kadeříně, Blažově a Jeřmani (Bouzov) Pěške dědinó po chodniko (Měrotín) Zelenější Bílá Lhota Zlepšení dopravní a technické infrastruktury v Žerotíně Oprava vozovky v Příkazích Dubčany v lepším světle – rekonstrukce veř. osvětlení Parčík na veřejném prostranství v obci Náklo Oprava místní komunikace u hřiště (Pňovice) V Křelově nově a bezpečně po chodníku (vyřazeno)

Vybrané projekty Název akceBodování Ladislav Kubálek: Nákup techniky na zpracování biomasy Pavlína Přecechtělová: Začínám podnikat a efektivně využívám biomasu Jarmil Měrotský: Zpracování biomasy a její spalování ve zplynovacím kotli pro vytápění Název akceDotace Ladislav Kubálek: Nákup techniky na zpracování biomasy % Pavlína Přecechtělová: Začínám podnikat a efektivně využívám biomasu % Jarmil Měrotský: Zpracování biomasy a její spalování ve zplynovacím kotli pro vytápění %

Rekapitulace 3. výzvy, květen 2009 (7. kolo PRV)

3. Výzva - alokace Celková výše dotace pro projekty je pro 3. výzvu v opatření IV.1.2. stanovena na 40 % přidělené alokace roku 2009 (tj. cca Kč). Číslo fiche Název ficheHlavní opatření PRV Alokace pro 2. výzvu F1Kvalitnější život v našich obcích III % z 40 % alokace roku 2009 F3Od Bouzova vítr věje… v Pomoraví se něco děje III % z 40% alokace roku 2009 F4Cesta k oživení Litovelska a Pomoraví I % z 40% alokace roku 2009

8.6.: Veřejné slyšení + Výběrová komise Předloženo 8 projektů do fiche 1 a 2 projekty do fiche 4 (zemědělci) Hodnoceno celkem 7 projektů

Vybrané projekty Název akceBodů max. 720 Srovnání PK-14 Žádaná dotace 1. Rekonstrukce veřejného prostranství v obci Mladeč Oprava vozovky v Příkazích V Křelově nově a bezpečně po chodníku Náhradní projekty: 4. Zlepšení technické infrastrastruktury a obnova zeleně v obci Žerotín Oprava místní komunikace u hřiště, Pňovice / Úprava veřejného prostranství Bouzov / Dubčany v lepším světle – Rekonstrukce veřejného osvětlení

Doporučení VK a PV Název akce Bodů Žádaná dotace Doporučená dotace 1. Rekonstrukce veřejného prostranství v obci Mladeč Snížení ,95% 2. Oprava vozovky v Příkazích Snížení ,04% 3. V Křelově nově a bezpečně po chodníku Snížení ,39% Celkem 3 projekty: ) Návrh: rozdělit rovnoměrně mezi tři žadatele snížením dotace 2) Převedení částí rozpočtu do nezpůsobilých nákladů projektu převis Varianta B: Snížení dotace na , tj. 61%

Rekapitulace 4. výzvy, leden 2010 (9. kolo PRV)

4. Výzva - alokace Celková výše dotace pro projekty pro 4. výzvu je 60 % alokace roku 2010 (tj. cca Kč). Číslo fiche Název fiche Hlavní opatření PRV Alokace pro 4. výzvu F1Kvalitnější život v našich obcích III % z 60% alokace 2010 tj Kč F2Na venkově se bude žít lépe (SPL: sudý rok) III % z 60% alokace 2010 Tj Kč F3Od Bouzova vítr věje… v Pomoraví se něco děje III % z 60% alokace 2010 Tj Kč F4Cesta k oživení Litovelska a Pomoraví I % z 60% alokace 2010 Tj Kč

Výběr projektů (V4) Veřejné slyšení + Výběrová komise

4. Výzva – Fiche 1 Po řa dí Žadatel / Název projektuDotaceBodů celke m 1.Obec Skrbeň: Realizace nového parkoviště u hřbitova Speranza 2005, o.s.: Relax park v Luké Obec Žerotín: Zlepšení technické infrastruktury a obnova zeleně v obci Město Litovel: Odpočinkové plochy mezi obytnými domy ulice Severní Mezisoučet: Obec Bouzov: Úprava veřejného prostranství Bouzov Obec Cholina: Chodíme, jezdíme po cholinské dědině

4. Výzva – Fiche 2 Poř adí Žadatel / Název projektuDotaceBodů celkem 1.Obec Slavětín: Oprava budovy obecního úřadu Obec Křelov – Břuchotín: Modernizace základní školy Křelov - Břuchotín TJ Doubrava: Kvalitní hřiště pro aktivní fotbalisty v Haňovicích Obec Horka nad Moravou: Obnova oplocení a mobiliáře na hřišti v Horce nad Moravou - Sedlisku Mezisoučet: Obec Náklo: Volnočasový areál pro děti a dospělé Obec Měrotín: Záchrana budovy postaví Měrotín na nohy

4. Výzva – Fiche 4 Poř adí Žadatel / Název projektuDotaceBodů celkem 1.Ladislav Kubálek Mezisoučet:

Plnění fichí Fiche1V 5k 2V 6k 3V 7k - 8k 4V 9k 5V 10k - 11k Celkem 1Vzhled obcí III x Vybavenost a služby III xx-4A11 3Cestovní ruch III.1.3. x00-0A0 4Zemědělské podniky I A4 5Dědictví – NOVĚ III A (6Lesy – NOVĚ??? II / I CELKEM

5. Výzva AKTUÁLNÍ

Alokace pro MAS Vyčíslení dotace LEADER Celkem pro MAS Základ Bonus za počet obyvatel Opatření IV.1.1. Místní akční skupina ,85% Opatření IV.1.2. Realizace místní rozvojové strategie

5. Výzva - alokace Celková výše dotace pro projekty pro 5. výzvu je 40 % alokace roku Číslo fiche Název fiche Hlavní opatření PRV Alokace pro 5. výzvu: Kč F1Kvalitnější život v našich obcích III F2Na venkově se bude žít lépe III % Kč F3Od Bouzova vítr věje… v Pomoraví se něco děje III % Kč F4Cesta k oživení Litovelska a Pomoraví I %yč Kč F5Budoucnost regionu je v našich tradicích III % Kč

Časový plán (V5) Termín vyhlášení výzvy: 15. března 2010 Seminář: 7. dubna 2010, Bouzov Konzultace: Viz kontakty Příprava projektů: únor 2010 – květen 2010 Termín příjmu žádostí: Od 24. do 27. května 2010 do 16 hodin Jednání programového výboru (PV): Veřejná prezentace projektů: Jednání výběrové komise: Schvalování PV a VS:

Partnerství Moravská brána do Evropy

Partnerství:

Podaný projekt IV.2.1. Moravská brána do Evropy - Nové venkovské expozice a muzea (PRV III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova) MAS Moravská cesta (KMAS) - Muzeum historie Bouzovska MAS Regionu Poodří -Muzeum venkova a zemědělství, Bartošovice MAS Moravský kras - Muzeum řemesel, Senetářov

Podaný projekt IV.2.1. Moravská brána do Evropy - mapování a studie obnovy technicko- historických památek na venkově (PRV III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova) MAS Moravská cesta MAS Regionu Poodří (KMAS) MAS Moravský kras Předmětem projektu spolupráce je zmapování všech zachovaných i zaniklých technicko-historických památek (na území všech 3 MAS), vypracování studií obnovy a využití těch nejzajímavějších památek, s návazností na oživení cestovního ruchu a tím zajištění vyšší atraktivity venkovských oblastí a kvality života. Součástí projektu budou vzdělávací akce (využití památek v cestovním ruchu) a meziregionální vzájemná propagace v partnerských regionech.

Podaný projekt IV.2.1. Moravská brána do Evropy - Zázemí pro místní spolky MAS Moravská cesta MAS Regionu Poodří MAS Moravský kras (KMAS) Předmětem projektu spolupráce je vytvoření nového technického zázemí pro společenskou, kulturní, sportovní a spolkovou činnost a propagaci všech 3 MAS. Součástí projektu bude meziregionální vzájemná propagace a rozvoj spolupráce všech 3 MAS a vytvoření tradice pořádání každoročních společenských akcí (Den MAS Moravský kras, Otevírání Poodří, Den MAS Moravská cesta).

Děkuji za pozornost Julie Zendulková manažerka MAS Moravská cesta tel.: