Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo. Zprávy Zpráva o realizaci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace PO1 – 15 projektů za 28,7 mld.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Využití strukturálních fondů EU pro podporu výzkumu a vývoje v ČR Praha,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
INFRASTRUKTURY pro výzkum a vývoj podpořené z OP VaVpI otázka udržitelnosti David Marek 20. dubna 2012.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Návrh operačního programu „Výzkum a vývoj pro inovace“ - strukturální fondy EU 2007 – 13 a Hodnocení VaV a jeho výsledků 2006 Dr. Marek Blažka Sekretář.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Veřejné zakázky, koncese a veřejná podpora ve světle poskytování podpory z evropských fondů Jan Ďoubal (MŠMT)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Výzkum, vývoj a vysoké školy Mgr. et Mgr. Tomáš Hruda.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Metodický výklad výzvy
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Mgr. Jitka Baťková Odbor přípravy OP VVV.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
SYNERGIE MEZI HORIZONTEM 2020 A STRUKTURÁLNÍMI FONDY - Teaming Inka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Evropská.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program Výzkum a vývoj pro inovace.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Výroční konference OP PIK
NÁRODNÍ PROGRAM UDRŽITELNOSTI II (NPU II)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
OP VVV.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)

Cíl výzvy: Prioritní osa 1 – Evropská centra excelence Vytvoření omezeného počtu center excelence Centrum excelence = výzkumné centrum vybavené moderní, často jedinečnou infrastrukturou, produkující v mezinárodním měřítku vynikající výsledky výzkumu, včetně výsledků aplikovatelných v praxi, vytvářející silná strategická partnerství s prestižními výzkumnými pracovišti (soukromými i veřejnými) v ČR i zahraničí, která přispívají k větší integraci českých VaV týmů s předními mezinár. výzkumnými organizacemi a evropskými výzkumnými infrastrukturami, a která přispějí k rozvoji lidských zdrojů ve výzkumu prostřednictvím doktorských studijních programů a přilákáním kvalifikovaných výzkumníků z ČR i ze zahraničí do regionů Konvergence.

Specifické cíle výzvy: Prioritní osa 1 – Evropská centra excelence Podpořit a posílit rozvoj nejlepších výzkumných týmů. Podpořit vznik a rozvoj unikátních infrastruktur VaV (integrace, koncentrace). Rozvíjet strategická partnerství, posílit spolupráci s předními VO (veř. a soukr.) v zahraničí (event. i v ČR), včetně evropských výzk. infrastruktur. Vytvářet poznatky využitelné v aplikační sféře, urychlit vznik a transfer nových technologií a know-how do praxe a vzdělávání. Posílit orientaci VaV na potřeby aplikační sféry, zvýšit prakt. relevanci VaV posílením spolupráce s aplik. sférou a konkurenceschopnosti ČR. Vytvářet podmínky pro vysoce kvalitní výcvik pro studenty (zejm. PhD. programů) a pro mladé vědce. Zvýšit atraktivitu podpořených center a daného regionu přilákáním vysoce kvalifik. výzkumníků a posílit pozitivní dopady na rozvoj regionu.

Základní parametry výzvy (1) 85 % z ERDF, 15 % ze státního rozpočtu Min. výše způsobilých výdajů – 200 mil. Kč Hranice pro „velký projekt“ stanovena na 1,1 mld. Kč celkových výdajů Uzávěrka: Alokace na výzvu: 17 mld. Kč Ukončení k , pro VP k (infrastrukturní část k )

Základní parametry výzvy (2) Omezení na prvních 7 DZSV Indikativně 10 % pro běžné projekty Podmínkou pro podání žádosti je (v případě projektů, které předpokládají stav. činnost), předložení žádosti o vydání ÚR pro veškeré stavby obsažené v projektu. Pravomocná ÚR pro veškeré stavby musí žadatel dodat nejpozději do , SP do ; s výjimkou projektů, které vyžadují tzv. velkou EIA, kde se lhůta prodlužuje pro ÚR do , pro SP do

Cíl výzvy: Prioritní osa 2 – Regionální VaV centra Vznik a rozvoj Regionálních VaV center Regionální VaV centrum = aplikačně zaměřená pracoviště s rozvinutou spoluprací a silnými vazbami na partnery z aplikační sféry (podniky, zejm. MSP, a další relevantní subjekty a uživatele výsledků), jejichž činnost posílí konkurenceschopnost regionu a jeho potenciál pro export zboží, služeb a know-how.

Specifické cíle výzvy: Prioritní osa 2 – Regionální VaV centra Podpora regionálních VaV center s kvalitními výzkumnými týmy a potenciálem z hlediska produkce aplikovatelných výsledků Posílení spolupráce center s aplikační sférou a využití výsledků jejich činnosti (firmami, klastry, a dalšími relevantními subjekty) Zvýšení počtu studentů a mladých výzkumníků se zkušeností ze spolupráce s aplikační sférou Zrychlení transferu nových poznatků (z výzkumu do praxe a z praxe do výuky) Vznik platforem pro spolupráci mezi centry a aplikační sférou

Základní parametry výzvy (1) 85 % z ERDF, 15 % ze státního rozpočtu Min. výše způsobilých výdajů – 100 mil. Kč Hranice pro „velký projekt“ stanovena na 1,1 mld. Kč celkových výdajů Ukončení k , pro VP k (infrastrukturní část k ) Alokace na výzvu: 11 mld. Kč Uzávěrka:

Základní parametry výzvy (2) Omezení na prvních 7 DZSV Podmínkou pro podání žádosti je (v případě projektů, které předpokládají stav. činnost), předložení žádosti o ÚR pro veškeré stavby obsažené v projektu. Pravomocná ÚR pro veškeré stavby musí žadatel dodat nejpozději do , SP do ; s výjimkou projektů, které vyžadují tzv. velkou EIA, kde se lhůta prodlužuje pro ÚR do , pro SP do

Hodnocení projektů v rámci OP VaVpI, Prioritní osy 1 a 2

Podávání a hodnocení projektů 1.Podání žádosti 2.Hodnocení formálních náležitostí a hodnocení přijatelnosti žádosti 3.Odborné hodnocení a)Hodnocení aplikačního potenciálu, včetně synergií a finanční udržitelnosti – završeno zasedáním Panelu pro aplikace b)Hodnocení stavebně-technické stránky projektu (1. úroveň) (Pozn.: a) a b) mohou probíhat současně) c)Hodnocení odbornými hodnotiteli (zahraniční experti) – završeno zasedáním Panelu expertů (mezinárodního) d)Hodnocení stavebně-technické stránky projektu (2. úroveň) e)Zhodnocení a výběr na úrovni ŘO (Výběrová komise) 4. Fáze upřesnění výkonnostních parametrů