Evropa pro občany 2007-13 Obecné informace 31.10.2012 Ústí nad Labem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

MLÁDEŽ v AKCI program EU pro neformální výchovu a vzdělávání.
Příklady podpořených projektů z programů EK a jiných Praha Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Evropa pro občany Obecné informace Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Komunitární program PROGRESS
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
HANDI JOBS, občanské sdružení
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Program “Evropa pro občany” Evropská komise Vzdělání a kultura.
Celostátní síť pro venkov
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu neformálního volnočasového vzdělávání mládeže.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program Evropa pro občany
OMC Pracovní skupina pro součinnost ve vzdělávání, zejména uměleckém.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Evropa pro občany Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
PardubiceNK ČR - Školení projektových manažerů Program Culture Program Culture Podpora EU v oblasti kultury.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Program Culture Program Culture Viktor Debnár Jihlava, 18. prosince 2008.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.
Program Culture Program Culture Viktor Debnár Liberec, 9. ledna 2008.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Evropa pro občany Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová Svaz měst a obcí ČR.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Příklady podpořených projektů Evropa pro občany a další možnosti Plzeń Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
maximální spoluúčast kraje 70 % příjem žádostí –
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Co je program Mládež v akci?
Viktor Debnár Jihlava, 18. prosince 2008
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

Evropa pro občany Obecné informace Ústí nad Labem

Program Evropa pro občany je hlavním programem Evropské unie pro částečné financování mezinárodních projektů zaměřených na podporu aktivního evropského občanství

Obecné cíle programu:  podporovat a rozvíjet aktivní občanství  rozvíjet vědomí evropské identity  podporovat pocit spoluvlastnictví EU mezi jejími občany  posilovat toleranci a vzájemné porozumění mezi občany  respektovat a podporovat kulturní a jazykovou rozmanitost

Specifické cíle programu:  setkávání občanů za účelem sdílení a výměny názorů  přiblížení Evropy občanům  podpora spolupráce mezi občany a organizacemi občanské společnosti

Horizontální rysy  evropské hodnoty  informální učení pro aktivní evropské občanství  dobrovolná činnost - výraz akt. evrop. o bčanství  nadnárodnost a místní dimenze  kulturní a jazyková rozmanitost  vzájemné obohacování  rovný přístup k programu  rovnost žen a mužů  mezigenerační solidarita

Struktura programu: Akce 1 Aktivní občané pro Evropu Akce 2 Aktivní občanská společnost v Evropě Akce 3 Společně pro Evropu Akce 4 Aktivní evropská paměť

Rozpočet mil. EUR akce 1: přinejmenším 45 % akce 2: přibližně 31 % akce 3: přibližně 10 % akce 4: přibližně 4 %

Akce 1 – Aktivní občané pro Evropu 1.1. Partnerství měst I – setkávání občanů … přímá výměna mezi evropskými občany podpora vytváření spolupráce mezi partnerskými městy žadatelé: obce / města či partnerská sdružení / partnerské výbory s právním statutem (právní subjektivitou), se sídlem v zúčastněné zemi programu uzávěrka: 3x ročně / podpora možná pouze 1x ročně min EUR/ max EUR

1.1. Partnerství měst II – setkávání občanů … zapojení obcí z nejméně 2 zúčastněných zemí v programu z nichž přinejmenším jedna je členským státem EU projekt = 1 setkání: nejméně 25 účastníků ze zahraničí maximální setkání je 21 dní (volení zástupci místní správy nebo funkcionáři obcí nesmí převládat mezi účastníky) činnosti se musí uskutečnit v jedné se zemí způsobilých pro Program na toto opatření se nevztahuje předběžné financování

1.2. Sítě partnerských měst minimální počet 4 zemí zapojených do projektu uzávěrky: 1.únor/ 1.září spolupráce nebo diskuze o společných evropských otázkách inovační metody umožňující účast občanů výměna poznatků o osvědčených postupech min EUR / max EUR žadatelé pouze: obce a partnerské výbory/místní a regionální orgány sdružení/ federace zastupující místní orgány

2.1. Projekty občanů minimálně 5 zemí zapojených do projektu (min jedna z EU) uzávěrka: 1. červen min EUR/ max EUR min. 200 účastníků způsobilí žadatelé: místní a regionální správy neziskové organizace

2.2. Podpůrná opatření opatření za účelem podpory programu Evropa pro občany min. 2 země zapojené do programu uzávěrka: 1. červen trvání projektu 12 měsíců min EUR / max EUR 20% kofinancování ze strany žadatele způsobilí žadatelé: neziskové organizace, svazy

Opatření 3 Podpora projektů uskutečňovaných z podnětu organizací občanské společnosti podpora spolupráce NNO na projektech organizací činných na místní, regionální, národní nebo evropské úrovni min 2 země zapojené do projektu trvání projektu: max. 18 měsíců min EUR/ max EUR 70 % z prostředků EK/ 30% spolufinancování z jiných zdrojů uzávěrka: 1.února Akce 2 – Aktivní občanská společnost v Evropě

Opatření 3 Paušální nebo rozpočtové financování Uplatnitelné předběžné financování: 50% z celkového grantu Opatření 1 a 2 Provozní granty: poskytují finanční podporu pro organizace: personální náklady, cestovné, nájemné, náklady na interní schůze, propagaci, publikace aj. uzávěrka: 15.listopadu Akce 2 – Aktivní občanská společnost v Evropě

 ochrana hlavních míst a archivů spojených s deportacemi  připomínání obětí nacismu a stalinismu  způsob vyrovnání se s minulostí a utváření budoucnosti  ochrana, připomínka, úvaha, vytváření sítí Akce 4 – Aktivní evropská paměť I

 uzávěrka: 1.června  Max. délka trvání projektu: 18 měsíců  žadatelé: NNO, sdružení lidí, kteří přežili; muzea, místní a regionální orgány  výše podpory mezi: min EUR / max EUR  70 % z prostředků EK / 30% spolufinancování z jiných zdrojů Akce 4 – Aktivní evropská paměť II

Programový průvodce  na stránkách Europe for CitizensEurope for Citizens  ve všech jazycích EU  obecné a specifické cíle projektu  struktura programu a specifika k jednotlivým Akcím a opatřením  kritéria hodnocení  termíny pro předkládání žádostí

Kritéria hodnocení 25% Relevantnost pro cíle a priority programu 25% Kvalita projektu a navrhované metody 15% Dopad 15% Viditelnost a následná opatření % Geografický dopad 10% Cílová skupina

Financování a platební postupy  rozhodnutí o udělení grantu a grantová dohoda  paušální a rozpočtové financování  předběžná platba do výše 50% (kromě Akce 1 Opatření 1.1)  platba 45 dnů od data podpisu grantové dohody EACEA  závěrečná zpráva a žádost o platbu

Národní kontaktní místo v ČR (NKM)  zřízeno v červnu 2008  gestorem programu v ČR: Odbor informování o evropských záležitostí Úřadu vlády ČR  program řídí Evropská komise/ Generální ředitelství pro komunikaci  prováděním je pověřena Výkonná agentura pro vzdělávání, kulturu a audiovizi (EACEA)  příjem a hodnocení žádostí: EACEA

Evropa pro občany Národní kontaktní místo