Advent máme, svíce plane…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRÁZDNINY Pozorně si přečtěte povídku a najděte 5 věcí, které se nemohly stát.
Advertisements

PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.10 Název pro školu:
ADVENT.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePrůmysl Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje odvětví průmyslu v ČR.
MALOVÁNÍ TAŠEK PRO MIKULÁŠE s paní Křehnáčovou, Ateliér Kousek
Učíme se počítat Matematika, 1. ročník VY_32_INOVACE_398, 20.sada, M2
Nejprve si Přečtěte pozorně text
CH Chvojka- tak se říkalo větvičce z jedle anebo její uříznuté špičce. Za časů našich prababiček visela u stropu nad kuchyňským stolem. Byla ozdobena.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.09 Název pro školu:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Pozorně si přečtěte povídku
 Předložky se spojují s podstatnými jmény.  Označujeme je číslem 7.  Píšeme je odděleně, ale čteme je dohromady.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.11 Název pro školu:
DOBRODRUŽSTVÍ VEVERKY ZRZEČKY
POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly.
Metodický list Učitel postupuje podle pokynů v prezentaci. Některé úkoly je možné použít k písemné práci., použít jako pracovní list. Je na uvážení učitele.
20.1 Malá násobilka - násobení
ZÁJMENA Zájmena nahrazují podstatná nebo přídavná jména. Zájmena používáme místo podstatných nebo přídavných jmen. Zájmena používáme za jména, proto to.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
SPORTOVÁNÍ Pavel byl docela obyčejný kluk. Vyrůstal u svých rodičů se třemi dalšími sourozenci, a když mu bylo pět let, začal chodit do školy. Ve škole.
PROCVIČOVÁNÍ SLOVNÍCH DRUHŮ Spojte slovesa s podstatnými jmény ZPÍVAT SKLÍZET PSÁT VOLAT ZALÉVAT  MOBIL  ZAHRADA  KAREL GOT  POZNÁMKA  BRAMBORY.
Zvyky a tradice. Zvyky a tradice Dušičky 2. listopadu vzpomínáme na naše blízké, kteří u nejsou mezi námi kladou se věnce na hroby a zapalují se svíce.
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Fotonoviny ze schůzek oddílu Pusíci a Knoflíci Pusíci už vytvářejí vánoční přáníčka.
Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v.
10.1 Slabiky dě, tě, ně, bě, pě, vě, mě
Oprava chybné prezentace
ZIMNÍ SPÁČI Zimním spánkem zvířata řeší nedostatek potravy. Podobně se chovají i tvorové ve stepích a polopouštích, kteří upadají do spánku po dobu největšího.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
SLOVESA Slovesa nám vyjadřují DĚJ. Co mohou dělat osoby, zvířata a věci. Ptáme se na ně otázkou: „CO DĚLÁ….?“ Označujeme je číslem 5. U sloves určujeme.
jméno autora Mgr. Eva Truxová název projektu
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.04 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 04 Název materiálu:Toys Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací obor:Anglický.
Přečtěte si text a najděte 5 věcí, které se nemohly stát NÁVŠTĚVA.
ADVENT.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Rok v jeho proměnách I. (předvánoční.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem L, l
PČ_011_Práce s papírem – vánoční přání
Advent 2014 Hradištko Jako každý rok, sešli jsme se opět všichni u našeho vánočního stromu a zapálili první svíci na adventním věnci.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.15 Název pro školu:
HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
MODRÉMOŘEPÍSEKSŮLN ÁMOŘNÍKSI BOTYZUL. DONOCISIDLOUHOZPÍV ALDRUHÝDENPAKDLOU ZEZÍVAL. ROZLUŠTÍTE DVĚ TAJEMNÉ TABULE? URČETE SLOVNÍ DRUHY.
Jenda jezdí moc rád k tetě a strýčkovi na návštěvu do malé vesnice, která se jmenuje Lhota. Je to nedaleko od jeho domova. Pěšky tam ale dojít nejde,
Zoologická zahrada je místo, které můžeme navštívit v každou roční dobu, každý všední den, v sobotu i v neděli. Pokaždé tam je na co se dívat. Martin.
Kalendář - prosinec Petr Machala.
CITOSLOVCE Vyjadřují city, nálady, výzvy nebo hlasy a zvuky lidí, zvířat a věcí. Označujeme je číslem 10.
ČÍSLOVKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Jakub Jan Ryba Česká mše vánoční
Za dveřmi je … ZIMA.
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.29_Vánoce Datum: 2.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jarmila Nováková ČísloVY_32_Inovace_3331 NázevVánoce Téma hodinyVánoce PředmětPrvouka Ročník/y/3.
Název školy Centrum Bazalka – Základní škola speciální a Mateřská škola speciální, o.p.s. Téma Svátky v roce Název DUM Listopad - Advent Popis Popis, zvyky,
Interaktivní procvičování anglických slovíček na téma dny v týdnu.
Cirkus Pepino Do vašeho města přijede cirkus. Hostuje od do Začátky představení od 17 hodin. Těšíme se na vaši návštěvu! Ahoj!
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Hodně štěstí v novém roce
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
Rok v jeho proměnách a slavnostech
PŘEDVÁNOČNĺ NÁLADA ADVENT :28:39.
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.26_Cas Datum: 12.
Transkript prezentace:

Advent máme, svíce plane… Když se zapálí na adventním věnci první svíčka, začínají už se děti těšit. Moc dobře vědí, že to nebude trvat déle než čtyři týdny a přijdou Vánoce. Od té doby se o každé předvánoční neděli zapaluje nová svíčka. Adventní věnec, tak jak ho známe, byl prý původně zdobený zelený svícen.

Bylo na něm mnohem více svíček než na dnešním adventním věnci Bylo na něm mnohem více svíček než na dnešním adventním věnci. Tenkrát se nerozsvěcela svíčka pouze jednou týdně, ale každý den, právě tak, jako dnes děti ve svém adventním kalendáři každý den otevírají jedny dvířka.

Které květy kvetou jenom v zimě? Kolik svíček je na adventním věnci ? HÁDANKY Které květy kvetou jenom v zimě? Kolik svíček je na adventním věnci ? Jak vypadal původně adventní věnec? LEDOVÉ ČTYŘI ZELENÝ SVÍCEN

Doplňte počáteční písmenka a dozvíte se tajenku:

Které dvě věty mají k sobě nejblíže? Je v něm malá dušička. Vrhá se neohroženě do každého dobrodružství. Učitelka mu promluvila do duše. Ta hudba je jako pohlazení po duši. Moc se bojí. Anděl provázející Mikuláše a čerta je dobrá duše.

Vyluštěte větu složenou z přesmyček: MEŠÍTĚ ES AN NOČVÁNÍ NYNIDÁZPR. TĚŠÍME SE NA VÁNOČNÍ PRÁZDNINY.

Citace: Text: Mateřídouška 12/2012, vydává nakl. Mladá fronta a.s., str.16,17 Obrázky dle pořadí v DUM: Dostupné z http://www.petalsandroses.com/uploads/cat_m101.jpg dne 1.12.2012 Dostupné z http://files.svc-hodonin.webnode.cz/200000110- 2446725405/adventn%C3%AD%20v%C4%9Bnec2.jpg dne 1.12. 2012 Dostupné z http://www.public-domain- dne image.com/studio/slides/advent-wreath-on-white-background.jpg dne 1.12. 2012 Dostupné z http://www.wrattensgiftshopcafe.chislehurst.towntalk.co.uk/ dne 1.12. 2012

METODICKÝ LIST: Učitel postupuje dle pokynů v prezentaci. Je možné zpracovat úkoly písemně. Prezentace je o vánocích, proto doporučuji zvolit vhodnou dobu k zařazení prezentace.