Geniální stavitel / stvořitel. Stavební kameny lidské buňky  Pravděpodobnost vzniku molekuly proteinu tvořené 288 aminokyselinami 1 ku 10 300 = 1x 10.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
čtyři skutečnosti, které vyžadují rozhodnutí
Advertisements

Lidské tělo v číslech a pod mikroskopem
Co pro mě znamená RODINA?
Stroj času Sojková Aneta.
Hřích působí destrukci, otroctví, smrt, ale….
Kdy to bylo stvořeno?
Hra milionář Procvičujeme si jednotky hmotnosti
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Jádro atomu Předmět: Fyzika.
PROTEINY - přítomny ve všech buňkách - podíl proteinů až 80%
38. Izraelité byli netrpěliví, proto si nechali ulít zlatého býčka
Kdykoliv a kdekoliv jsem…. Silniční kontrola Proč mluvíme o Kristu? (1. Janův 1:1-3) Poušť.
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Na odhalené tváři nás všech se zrcadlí slavná zář Páně, a tak jsme proměňováni k jeho obrazu ve stále větší slávě – to vše mocí Ducha Páně. 2. Korintským.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Kinetická teorie látek
Složka sady:EU III/2 č. 15 VY_32_INOVACE_Př.8.15
1 Chromosom Milada Roštejnská Helena Klímová. Obsah Chromosom Stav chromosomů se během buněčného cyklu mění Eukaryotní DNA je sbalena do chromosomu Interfázový.
Domácí úkol…. Obrazy a příměry použité o Božím slovu.
VY_32_INOVACE_Dj.6.01-Pravěk-prezentace
DUM Téma: Pravěk (vývoj člověka) Vyučovací předmět: Dějepis Ročník: 6.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu.
T-exkurze podzim …  Moje nejoblíbenější předměty ve škole (navštěvuji gymnázium) jsou chemie, informatika a matematika.  Byla jsem nadšená, když.
Judaismus Petr Machala.
Chemická stavba buněk Září 2009.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Náboženská literatura
Cesta za poklady Božího království. Nabídka: - starosti - vzácné poklady.
BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu Božího, všechno ostatní bude pokroucené.
Až na samý časový okraj vzniku vesmíru nahlédla americká sonda WMAP. Podle jejího měření se vesmír rozepnul do obrovských rozměrů v triliontině sekundy.
Teorie vzniku světa.
Počátky Základního kamene Konstantin. Konstantin byl pohan. Byl to chytrý vládce a potřeboval upevnit svou moc.
Boží jméno ve starověké hebrejštině. zájem  -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří.
Chvála umění Navzdory svému stáří jsem se stále ještě vlastně nedozvěděl, kdo že to byl tím vševědoucím a všemocným dokonalým tvůrcem vesmírného Všehomíra.
Bílkoviny a nukleové kyseliny
Chemická stavba bílkovin
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KUB_08.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_03.
3. Setkání - Stvoření Židovsko – křesťanská pravda o stvoření světa má jednu velkou výhodu oproti ateistickému přesvědčení – je totiž mnohem rozumnější.
Ikonostas Otevřená kniha o Božím díle spásy. Ikonostas je tvořen ikonami, které připomínají Boží dílo v dějinách spásy. Ukázky z tzv. svátkové řady:
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci Vše je snadné, když Bohu uvěříme a když mu řekneme: „Zde jsem, Pane.“ Vyrobilo centrum pro katechezi v.
Lilit, žena vyškrtnutá z Bible
Přírodní látky Bílkoviny = Proteiny –přírodní látky složené ze 100 – 2000 molekul aminokyselin (AK) → makromolekuly –obsah – C, H, N, O, S, P –vazby mezi.
Hypotézy o původu náboženství Systematika religionistiky
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
1. Jaká nádherná zář to letí oblohou, jak se to světlo třpytí na zemi, na vodách, až rozezpívá svět. A byl večer, byla noc a byl den, Bůh viděl, že dobře.
Krása Jen skrze Krásu si člověk hledá cestu ke Svobodě.
Fyziologie reprodukce a základy dědičnosti FSS 2009 zimní semestr D. Brančíková.
Stavební kameny a stavební zákony
V čase svém 1. V čase svém, v čase svém, Bůh vše stvořil nádherné v čase svém. Pane, uč mne každý den poznávat jen cesty Tvé, věřit Ti, že činíš vše v.
DUM Č.1 DUM Č.1 VÝTVARNÉ VYJADŘOVÁNÍ OD NEJSTARŠÍCH DOB VÝTVARNÉ VYJADŘOVÁNÍ OD NEJSTARŠÍCH DOB Název školy: ZŠ Salvátor, Valašské Meziříčí Název školy:
BÍLKOVINY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_10_26.
Ježíš.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_12_PRENATÁLNÍ VÝVOJ JEDINCE.
Kde jsou Athény?.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Žáci se seznamují s rozdělením přírodnin na živé, neživé a na výrobky.
DĚJEPIS – 6. ročník Číslo DUM: VY_32_INOVACE_16
SlaKo Productions – Alle rechten voorbehouden ©
A je to pravda Pravda o mužích. A je to pravda Pravda o mužích.
3. Setkání - Stvoření Židovsko – křesťanská pravda o stvoření světa má jednu velkou výhodu oproti ateistickému přesvědčení – je totiž mnohem rozumnější.
NÁZEV ŠKOLY: ČÍSLO PROJEKTU: NÁZEV MATERIÁLU: TÉMA SADY: ROČNÍK:
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Biblické verše....
Tři muži na výletě došli k velmi prudce tekoucí řece,
Základní škola, Hradec Králové
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Stavební kameny a stavební zákony
Bílkoviny = Proteiny Přírodní látky
Transkript prezentace:

Geniální stavitel / stvořitel

Stavební kameny lidské buňky  Pravděpodobnost vzniku molekuly proteinu tvořené 288 aminokyselinami 1 ku = 1x (to vše ještě 2 x). 1 ku = 1x (to vše ještě 2 x).

 Kdo vyrobil lžíci ? Náhoda nebo nožíř ?  Kdo vyrobil hodiny ? Náhoda nebo hodinář ?  Kdo stvořil člověka ? Náhoda nebo inteligentní stvořitel ?

 Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, stvořil ho, aby byl obrazem Božím, jako muže a ženu je stvořil.  Bůh viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré… Bible,Genesis 1:1-27, 31