Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_12_PRENATÁLNÍ VÝVOJ JEDINCE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_12_PRENATÁLNÍ VÝVOJ JEDINCE."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_12_PRENATÁLNÍ VÝVOJ JEDINCE TÉMA: PRENATÁLNÍ VÝVOJ JEDINCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 ANOTACE Materiál slouží k výkladu o prenatálním vývoji lidského jedince. Je to doplněk materiálu o rozmnožovací soustavě člověka. Hned na úvodní straně je v obrázku miminka umístěn odkaz na kde můžete shlédnout seriál Byl jednou jeden život. Strana 5, 6 a 7 je výkladová, shrnuje základní informace. Na straně 8 je pak v šipce umístěn odkaz opět na kde můžete shlédnout asi 15 minutový film o oplodnění a prenatálním vývoji jedince. V šipce na straně 9 je možné otevření názorného schématu o vývoji plodu. Tento materiál slouží pro výklad.

3 CITACE kliparty Microsoft Office

4 ZDROJE Přírodověda Učebnice pro 5. ročník - Člověk a jeho svět. 3. vyd. Praha: NOVÁ ŠKOLA, ISBN

5 PRENATÁLNÍ VÝVOJ JEDINCE
Lidské tělo PRENATÁLNÍ VÝVOJ JEDINCE

6 lidé se rozmnožují stejně jako jiní savci prostřednictvím pohlavních orgánů
lidský zárodek vzniká v těle ženy po splynutí ženské a mužské pohlavní buňky (oplození)

7 po splynutí spermie a vajíčka dojde ke sloučení jejich jader a vznikne nová buňka, která je základním kamenem nového života

8 k oplodnění může dojít pouze v krátkém časovém intervalu
oplozené vajíčko se uhnízdí v děložní sliznici a dále se vyvíjí vývoj dítěte v těle matky trvá 9 měsíců

9 Vývoj jedince v těle matky

10 Prenatální vývoj ve schématu


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_12_PRENATÁLNÍ VÝVOJ JEDINCE."

Podobné prezentace


Reklamy Google