Hospodářská úprava lesa Legislativa Podle možností hospodářského využití jsou pozemky určené k plnění funkcí lesa zařazeny do kategorií: Les ochranný Les.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. listopadu 2013.
Advertisements

VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ
Lesnictví studijní podklad pro předmět Ekologie a ŽP
Organizace ochrany přírody v ČR
Rozloha chráněných území na ploše ČR
KVARTA LISTOPAD 2004 VÍTEK URBAN
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Hospodářská úprava lesa Legislativa Správní právo.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Marie Trantinová ÚZEI - pracoviště Opava Ústí nad Labem
Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku.
 udržení a obnova rovnováhy v přírodě  ochrana biodiverzity  šetrné hospodaření s přírodními zdroji  územní › zvláště chráněná území › NATURA 2000.
Hospodářská úprava lesa Obnova lesních porostů Vlastník lesa je povinen obnovovat lesní porosty stanovištně vhodnými dřevinami a vychovávat je včas a soustavně.
Průvodce džunglí českých lesů pro biology
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
Chráněná území České republiky
Výpočet výše újmy nebo škody způsobené na lesích
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm
Hospodářská úprava lesa Legislativa
Hospodářská úprava lesa
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 11 Daň z nemovitostí.
Majetkové daně Daň z nemovitostí Silniční daň Daň dědická Daň darovací Daň z převodu nemovitostí.
Právní úprava ochrany lesa
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Ing. Jolana Juřicová Modernizace výuky odborných předmětů Reg. č. projektu: CZ.1.07/1.1.08/
Hospodářská úprava lesa Legislativa
SPECIFIKA LESNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_66.
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
Ochrana přírody.
Příklady do seminářů Právní vztahy k nemovitostem konaných dne 30/ v době 8.00 – 11.05, uč. č. 214, sem. sk. 2 JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY III
Pozemkové právo – pojem, principy a systém, objekt a subjekty pozemkově- právních vztahů, metoda právní regulace JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
NÁRODNÍ PARK ŠUMAVA.
 Rozloha 709 km 2, les 47 % trvalé travní porosty 15 %, orná půda 29 %, vodní plochy 2 %, ostatní 7 % Geografická orientace 49° 47´ - 49° 31´N, 15° 46´
Právní režim pozemků a ochrana přírody a krajiny
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Ochrana půdy a lesa.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
AGENTURA OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Program rozvoje venkova na období PROJEKTOVÁ LESNICKÁ ENVI OPATŘENÍ Ing. Petr Dušek Odbor environmentálních podpor PRV tel:
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Ochrana ŽP v ČR Ekologie – oikos a logos, nauka o místě kde přebýváme Systematická ochrana ŽP u nás začíná už kolem 12- století 1838 – první rezervace.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
o ochraně přírody a krajiny
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Daň z nemovitých věcí 23. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Mapa 8: Návrh umístění klidových zón pro zvěř Radějov
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Ochrana vody, půdy a lesa
Ochrana přírody a krajiny
Ochrana lesa.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Právní režim ochrany přírody a krajiny
Vyvlastnění a stavebně právní instituty omezující majetková práva VOSPaVS I Sylabus k tématu přednášky.
Stavební právo.
Právní problematika břehových porostů
TESTOVÉ OTÁZKY pro EKOLOGII A OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Transkript prezentace:

Hospodářská úprava lesa Legislativa Podle možností hospodářského využití jsou pozemky určené k plnění funkcí lesa zařazeny do kategorií: Les ochranný Les zvláštního určení Les hospodářský

Hospodářská úprava lesa Legislativa O zařazení do kategorie lesů ochranných nebo do kategorie lesů zvláštního určení rozhoduje ve správním řízení Ministerstvo zemědělství (popř. MŽP na území NP) na návrh vlastníka či z vlastního podnětu. Lesy ochranné a lesy zvláštního určení jsou osvobozeny od daně z nemovitostí.

Hospodářská úprava lesa Legislativa Les ochranný Převažují mimoprodukční funkce. Hospodaření je ze stanovištních důvodů prakticky vyloučeno. 1)Lesy na mimořádně nepříznivých stanovištích (sutě, kamenná moře, prudké svahy, strže, nestabilní náplavy a písky, rašeliniště, odvaly, výsypky, …) 2)Vysokohorské lesy pod hranicí stromové vegetace chránící níže položené lesy a lesy na exponovaných hřebenech (zpravidla lesy pod rozhraním 8. a 9. LVS) 3)Lesy v klečovém vegetačním stupni (9.LVS)

Hospodářská úprava lesa Legislativa Lesy zvláštního určení Hospodaření omezeno či usměrněno z důvodu veřejného zájmu. Vždy jsou řazeny: a)Lesy v pásmech hygienické ochrany I. stupně b)Lesy v ochranných pásmech vodních zdrojů přírodních léčivých stolních a minerálních vod c)Lesy na území národních parků a národních přírodních rezervací

Hospodářská úprava lesa Legislativa Dále lze do lesů zvláštního určení zařadit lesy: a)v I. zónách CHKO a lesy v přír. rezervacích a přír. památkách b)lázeňské c)příměstské a další lesy se zvýšenou rekreační funkcí d)sloužící lesnickému výzkumu a lesnické výuce (školní podniky a školní polesí) e)se zvýšenou funkcí půdoochrannou, vodoochrannou, klimatickou nebo krajinotvornou (např. větrolamy, břehové porosty, lesy v pásmech hygienické ochrany vodních zdrojů II. stupně, …) f)potřebné pro zachování biologické různorodosti (lesnaté prvky ÚSES – vybraná biocentra a biokoridory) g)v uznaných oborách a samostatných bažantnicích h)v nichž důležitý veřejný zájem vyžaduje odlišný způsob hospodaření (vojenské lesy, lesy kryjící zásobníky pohonných hmot a plynů, …)

Hospodářská úprava lesa Legislativa Lesy hospodářské Posláním hospodářských lesů je vyvážené plnění všech funkcí lesa. Uplatňuje se diferencované hospodaření podle přírodních podmínek.