Anglie - 2000 / hospitace v anglických školách IRENA VLKOVÁ profesorka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Tabulka funkce: V balíku je šest lahví kofoly. Jedna stojí 25 Kč. Sestav tabulku závislosti celkové ceny na počtu zakoupených lahví z jednoho balíku kofoly.
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Zájmena a pády Adjust the pronouns between slash marks to fit the context. Remember to use the correct case. Vzor: Pozdravuj od /já/ rodiče. Pozdravuj.
PERMUTACE a VARIACE 2.1 Permutace 2.2 Variace bez opakování
Výuka anglického jazyka
JAK SE UČÍ V ANGLII BEXHILL HIGH SCHOOL.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Střední průmyslová škola stavební, Ostrava, příspěvková organizace
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Zápis čísla v desítkové soustavě
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Studijní obory a jejich uplatnění.
Postupný poměr – příklady
1)seznámit s výstupy učitelské porady 2)připomenout loňskou změnu týkající se kouření 3)zdůraznit změnu týkající se max. počtu absencí a jejich omlouvání.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
JBA V televizi CNBC proběhl hodinový rozhovor s Warrenem Buffetem, druhým nejbohatším mužem světa, který mimo jiné věnoval 31 miliard USD na charitu. Zde.
Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005.
Rozmarýn.
NewTime Languages Karolína Soukupová. O nás  zaměstnáváme zkušené lektory a několik rodilých mluvčích,  lekce jsou cenově přijatelné,  v učebnách se.
Třídní schůzka 25. září 2014.
Zdravotnické zařízení městské části Praha 4 mezinárodní projekt Péče o děti jako mezigenerační most CZ.1.04/5.1.01/
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Pro Tyršovku k osmdesátinám. Ať je teplo nebo zima, v naší škole je vždy prima. Malí, velcí, kluci, holky chodí rádi do Tyršovky!
Zápis do 1.ročníku ZŠ Základní škola Bohumila Hrabala, Praha 8, Zenklova 52 (Škola jazyků a informačních technologií) anglický jazyk od 1.ročníku 2.cizí.
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Oficiální jazyk: Němčina (dialekt – curyština) 5maturity pro dospělématurity k povolání 4 odborné maturity 3vyšší střední odborné školy 2gymnázia (4,
Estonsko (leden-červen 2014)
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
ČÍSLOVKY.
Nebezpečí na internetu Nikola Zámečníková
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Zdanění odměn z dohod Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Tereza Hložková Rostislav Stříbrný
ERASMUS.  Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti.
Už mám dost třetího tisíciletí Protože……... 1) se pokouším zadat své heslo i na mikrovlnnou troubu.
Mám dost 3.tisíciletí, protože:. 1) Se pokouším zadat své heslo i na mikrovlnou troubu…
Masarykovo Gymnázium Vsetín
Masarykovo gymnázium.
KTV Pržno Září Program KTV Informace k zahájení nového školního roku Informace k zahájení nového školního roku Naši oslavenci Naši oslavenci Co.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
Masarykovo gymnázium Vsetín
Informace ke kurzu Manažerské účetnictví I a jak ho studovat.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
MGVsetín Ráj na Zemi.
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Prezentace určená k propagaci MGV
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Masarykovo gymnázium Vsetín
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
B Y O D Otázky, které nastolily dva roky experimentálního ověřování projektu BYOD – Vzděláváme pro budoucnost Studijní materiál v rámci projektu Informační.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních.
Práva a povinnosti žáků
Erasmus Slovensko - Nitra.
Prezentace Alexandra Průšová
Jméno učitele | číslo kurzu
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Pokročilé metody speciální pedagogiky
Schools Překlad Slovíčka 2.pol..
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Wroclaw 2. –
Exercise 1 Translate: Hi, my name is Darcy. I study Math and English.
Transkript prezentace:

Anglie / hospitace v anglických školách IRENA VLKOVÁ profesorka

Abych vyvrátila nespravedlivá a častá nařčení od svých kolegů a studentů, že jednostranně propaguji Ameriku, dozvíte se tentokrát něco o Britech. Výsledkem mého nedávného pobytu ve Spojeném království byla nejen ztráta pár předsudků o typické britské mentalitě, kupa studijního materiálu, na který se vrhnu o prázdninách, vyplenění svého bankovního konta a rýma, ale také některé zajímavé informace o tamějších teenagerech, o které se s vámi podělím

Při povídání s britskými studenty středních škol v anglickém Brightonu jsem se dozvěděla: holky nesmí mít nalakované nehty (učitel má odlakovač, který musí provinilec povinně použít a zaplatit 50 pencí za použití) z jazyků jsou povinné francouzština, angličtina a latina (mimochodem mé kolegyně z Německa našly v opravených testech z němčiny po britské učitelce ještě plno chyb) kluci nesmí mít příliš dlouhé vlasy, jen k ramenům holky nesmí nosit jehličkové podpatky (jinak platí pokutu za poškozování podlahy) studenti si nesmí barvit vlasy (přísný zákaz pruhů) studenti smí mít jen jedny náušnice (žádný piercing) kluci musí dodržovat od holek vzdálenost 6 palců (asi 15 cm) v týdnu pracují studenti v supermarketech, v neděli mají zákaz práce, neboť musí studovat (doma) studenti nesmí přijít pozdě bez odmluvy a být drzí za kouření v okolí školy je okamžitý vyhazov studentky nesmí mít make-up (nalíčené se musí jít povinně umýt) nemají mladé učitele, protože na drahé soukromé škole nesmí učit nikdo bez praxe nemají tradiční školní výlety jako u nás (pouze kurzy a výměnné pobyty) Vicky (14 let) / Elisabeth (13 let) - studentky soukromé střední školy (školné $3.000) týdenní rozvrh hodin: PO 10 hodin ÚT 7 hodin ST 9 hodin ČT 7 hodin PÁ 9 hodin

Julian (15 let) / Jeff (16 let) studenti státní střední školy nadaní studenti mají zvláštní "top" třídy (elitní) když chtějí jít po vyučování výjimečně ven (když se zrovna doma neučí), není kam, protože všechny kluby jsou od 18 let (mohou jen do cinema, chybí místa pro sit and chat) během roku nepíší žádné testy, jen závěrečný kouření je nepředstavitelné i na ulici, natož u školy přísný zákaz mobilů běhen vyučování pozdě smí přijít jen čtyřikrát do roka, pak je zhoršena známka z daného předmětu musí nosit uniformy (nosí je rádi, protože zabraňují vzájemnému vyvyšování skrz drahé šaty) ve třídě je třicet studentů (ve škole dva tisíce) učí se pět hodin denně mají asi sto počítačů (jeden počítač na dvacet studentů) studenti jsou přetěžováni (všechny úkoly dostávají na víkend a je jich tolik, že se jen učí a nechodí ven) poměr množství učitelů k množství učitelek je 1:1 (mimochodem jejich měsíční plat je v přepočtu asi ,-Kč - tedy asi osmkrát až devětkrát vyšší než má český učitel) rodičák je jedenkrát za rok nemusí se přezouvat učitele oslovují křestním jménem (to je ovšem dáno angličtinou, kde neexistuje vykání)

A ještě pár postřehů z anglických ulic: britská mládež chodí i v tom největším mrazu bosá a téměř polonahá (v otužilosti to ale nebude, protože mohutně posmrkávají a pokašlávají) němečtí studenti studující zdejší angličtinu se poznají podle hluku, který tropí všude a pořád (mluví zásadně německy) svět anglických dětí ovládl letos nový fenomén POKÉMON (výměnný obchod s příšerkami na kartách) v double-deckeru (dvouposchoďovém autobusu) chodí mladí zásadně nahoru (ne že by galantně uvolňovali přístupnější spodní místa starším spolucestujícím, ale v autobusu je zákaz pojídání a nahoru řidič nevidí) němečtí a angličtí studenti podléhají vzájemné xenofobii - upřímně se nenávidí a vedou mezi sebou pouliční, doslova krvavé bitky