Příprava investice společnosti Hyundai a její přínos pro Moravskoslezský kraj Martin Radvan duben 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kalkulace plných a variabilních nákladů
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Současný systém podpory
MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE
Solární systémy pro aktivní topení
Provozně - ekonomický pohled na datová centra
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Strategie dopravy MD ČR
Strategická průmyslová zóna Holešov. aktuální stav shrnutí 2010 a 2011  dokončena základní technická infrastruktura  vybudováno napojení na silniční.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Investiční pobídky Pierburg s.r.o.. © Pierburg GmbH 2011– Respect protective note ISO Pierburg s.r.o. – Investiční pobídky 2 Představení.
Statutární město Ostrava Hlavní problémy v oblasti dopravy statutárního města Ostravy •Krácení finančních prostředků •Dokončování rozpracovaných.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Ekonomika provozu a současné trendy v oblasti využívání sluneční energie A5M13VSO-7.
Pohled ŘSD na možnosti a výhled realizace staveb na Moravě
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Uzavírky silnic II/476 a I/11
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Konference Nová adresa pro Vaše podnikání
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Plánování dopravní infrastruktury z pohledu projektanta
ČR jako atraktivní lokalita pro umístění centra sdílených služeb Petr Pospíšil| ředitel Divize Investic
Roneli – franchisa ve stavebnictví. Roneli (staví např. na Ukrajině, v Rusku, Kazachstánu a Gruzii) Generální dodávky staveb - stavby občanské, průmyslové,
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
Ruská federace x WTO a OECD
Plány Ředitelství silnic a dálnic na rok 2007 Tisková konference Pondělí Praha.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Statutární město Ostrava
Silnice nebo železnice
PREZENTACE ŘSD ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Schweighofer Představení projektu.
Majetkové daně Bárta, Mikulenka. Majetkové daně Silniční Daň z nemovitosti Daň z převodu nemovitosti Dědická Darovací.
Financování dopravní infrastruktury Priorita mandatorní výdaje – EU – Národní Finanční rámec mld. Kč Nesmyslný střednědobý výhled.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
1 Podpora regenerace BROWNFIELDS v Moravskoslezském kraji Ing. Marian Piecha, Ph.D., LL.M Ředitel sekce strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a investic.
Obytný soubor Za Školkou
Strategie a bariéry při využívání prostředků OPD2 a CEF k realizaci infrastrukturních projektů Mgr. Milan Feranec Ministerstvo dopravy ČR Fond soudržnosti.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
1 Investiční příležitosti v Bohumíně Investment opportunities in Bohumín.
Snižování podpory z hlediska příjmů projektů – pozice OP Doprava
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Financování výstavby a modernizace dopravní infrastruktury v ČR
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
ROLE SPÚ Pozemkové úpravy v okrese Opava
Financování dopravní infrastruktury
Střední Morava křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
PŘÍPRAVa A REALIZACE projektů IROP
Příliv investic do České republiky
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Transkript prezentace:

Příprava investice společnosti Hyundai a její přínos pro Moravskoslezský kraj Martin Radvan duben 2012

Základní parametry Požadavek na výstavbu první továrny Hyundai v Evropě Sesterský závod KIA v Žilině Produkce 300 tis. automobilů ročně za předpokladu využití plné kapacity závodu Vytvoření přímých pracovních míst Investice bude prováděna prostřednictvím k tomuto účelu zřízené obchodní společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. Závazek zachovat investici min. po do dobu 10 let Investiční pobídky

Stěžejní dokumenty Investiční smlouva -HYUNDAI, Česká republika, Moravskoslezský kraj, CzechInvest Deklarace porozumění -NGO´s, HYUNDAI, Moravskoslezský Kraj, Česká republika

Majetkoprávní příprava V režii Moravskoslezského kraje, pozemky v katastru 2 obcí Výkup pozemků tvořících PZN o celkové rozloze 260 ha, a to za jednotnou cenu 150 Kč za m 2 Vykoupeno dalších cca. 50 ha pozemků („zbytkové pozemky“) Zřizování věcných břemen ve prospěch kraje i třetích subjektů Celkový počet vykoupených parcel činil cca. 600 V lokalitě se nacházelo 21 rodinných domů, všechny byly vykoupeny Komplikace: zemědělské družstvo, dědická řízení, věcná břemena

problémové pozemky

Lokalita průmyslové zóny

Příprava Lokality demolici usedlostí kácení dřevin odstranění stávajících inženýrských sítí a jejich přeložení do nové trasy skrývka ornice a podorniční vrstvy vyřešení odvodu dešťových vod příprava pozemku k prodeji jak společnosti HMMC tak C.S.Cargo, včetně dovedení stavba protihlukového zemního valu včetně sadových úprav okružní komunikace, staveništního a trvalého napojení PZN na silniční síť, železniční vlečky, integrovaného výjezdového centra

Prohlídka lokality (09/2005)Podpis smlouvy ( ) Zahájení stavby ( ) Vztyčení 1. pilíře ( ) Groundbreaking Ceremony (25. dubna 2007)

Úloha MSK při uskutečňování investice Zajistit na vlastní náklady nebo na náklady poskytovatele veřejné služby výstavbu (zkapacitnění) inženýrských sítí tak, aby byly splněny požadavky společnosti Hyundai vyplývající z Investiční smlouvy Konkrétně se jedná o: -Elektrickou energii -Zemní plyn -Pitnou a průmyslovou vodu a odvod odpadních vod

Dopravní napojení průmyslové zóny PLPL SK R48 (E462) I/11 (E75) Silniční doprava Dálnice D 47 Rychlostní komunikace R48 Silnice I/11 Železniční doprava železniční trať Frýdek – Místek – Český Těšín III. železniční koridor Dětmarovice – Mosty u Jablůnkova

Investiční pobídky maximálně 15% celkových investičních nákladů nutnost notifikace ze strany Evropské komise snaha zaplatit co nejméně (tj. nerealizovat zisk, optimalizovat cash flow) FORMA hmotná podpora na kapitálové investice převod pozemků za sníženou cenu (60 Kč m2) příspěvek na vytvoření pracovních míst sleva na daních

Přínos investičních pobídek Studie Deloitte a CzechInvest v letech 1998 – 2008 investiční pobídky ve výši 30 mld. Kč díky nim se uskutečnily investice v objemu 357 mld. Kč vznik 308tis. pracovních míst fiskální příjmy státu z podpořených investic činí 259 mld. Kč přínos investičních pobídek je tedy cca 229 mld. Kč

Výsledek Největší investice v dějinách České republiky Výše investice 1,2 mld. EUR ze strany HMMC, navíc 0,25 mld. EUR činila investice kraje a státu do související infrastruktury Výrobna převodovek, lisovna, svařovna, lakovna, linka pro finální montáž, vazba na subdodavatele a společnost KIA Od září 2011 spuštěn třísměnný provoz Produkce modelů Hyundai i30 (nová generace), ix20, ix35 a KIA Venga Vytvoření cca přímých pracovních míst, cca nepřímých Z výšení HDP kraje o 8% oproti stavu, kdyby této investice nebylo Negativa? (zásah do krajiny, silniční spojení na Žilinu, orientace průmyslu)

Počty zaměstnanců V rámci průmyslové zóny Nošovice: HMMC: HYSCO: 48 MOBIS: 758 DYMOS: 506 Ostatní nepřímá pracovní místa: cca

Afgánistán (1) Angola (2) Bosna a Hercegovina (1) Egypt (1) Maďarsko (2) Rumunsko (1) Rusko (1) Tunisko (1) Ukrajina (2) Velká Británie (1) 3490 zaměstnanců k

Vize Hyundai disponuje RD centrem v německém Rüsselsheimu, stejně jako centrem designu zaměřit se na dodavatele prvního řádu, kteří v Evropě podobná centra nemají materiálový výzkum (plasty, slitiny, tkaniny, optika..) TRITIA ???

Děkuji za pozornost