Volitelné SPZ – návrh Prahy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koupě motocyklu v zahraničí
Advertisements

Dopady novel zák. č. 56/2001 Sb. a 168/99 Sb.
Jednotné evropské mýtné 0 TRUCK BUSINESS DAY BRNO, 10. Č ERVEN 2009.
Stav k 30. červnu Výměna řidičských průkazů Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 jsou jejich držitelé povinni vyměnit.
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Očekávané změny v oblasti investičních pobídek
Odborná úprava zákona o provozu na pozemních komunikacích Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Aleš Řebíček, Daniela Kovalčíková, Stanislav.
KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.
1 Právní úprava agenturního zaměstnávání - akreditace, současný stav JUDr. Jiří Vaňásek.
Prémiová automatická objednávka
Silniční daň.
Základní pojmy celnictví
Jak v praxi využít analýzu bodu zvratu?
Matrika – otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
POPTÁVKA PO VF TRPX – příjem z celkového produktu faktoru
Zpracovala Mgr. Jana Říhová pod metodickým vedením RNDr. Růženy Blažkové, CSc.
 Praha je hlavní a současně největší město České republiky a 14. největší město Evropské unie. Sídlí zde prezident republiky, vláda, ústřední státní.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
1 Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie Seminář AEM, , Praha Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
EVROPSKá UNIE.
Obnova vozového parku v České republice
Korupce a veřejné zakázky
Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Hra ve které se stanete řidičem kamionu.  Doprava celou škálu nákladu ve více než 60 evropských městech.  Spusťte svůj vlastní obchod, který nadále.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Úlevy pro plátce pojistného na sociální zabezpečení ke zmírnění dopadů hospodářské krize Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Za předpokladu použití psacích potřeb
SVNIT Přednáška M. Horáková
Statistický pohled na gymnázia v roce 2012/13 Michaela Kleňhová vrchní ředitelka sekce koordinace politik a mezinárodních záležitostí MŠMT Konference asociace.
Česká Republika.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Šest čtyři pět tři osm deset sedm devět dvě jedna.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Chemické značky a vzorce
Asociace pro mezinárodní otázky Association for International Affairs.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Materiály jsou určeny pro výuku matematiky: 3. ročník
T- 5 Marketingový mix v pojišťovnictví. Pojistný produkt.
Naše vlast - ČESKÁ REPUBLIKA
Návrh na změnu RUD (kompromisní návrh) Miroslav Kalousek, ministr financí ČR.
Veronika Kurečková Centrum dopravního výzkumu, Brno Rehabilitační programy pro řidiče.
Značky a čísla Správně: Nesprávně: 12stupňové pivo, 12tistupňové pivo, 2sedačková lanovka, 5tidenní, pro děti do 14 let pro děti do 14-ti let, 8midenní.
EURO. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské.
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
VY_32_INOVACE_Fi_III_24 Název Státní poznávací značky motorových vozidel evropských zemí Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Zdanění provozu motorových vozidel v ČR Autor: Lucie Fialová Vedoucí práce:Mgr. Marta Hortová Oponent:Mgr. Hana Bartošová České Budějovice, červen 2016.
Vlastnictví Mgr. Michal Oblouk.
Zprostředkování kontaktu
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Porada s řediteli škol a školských zařízení
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
HAZARD V ČÍSLECH.
Zprostředkování kontaktu
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Porada s obcemi s rozšířenou působností
VY_32_INOVACE_01_Poloha České republiky
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Česká republika Členění státního území ČR.
Transkript prezentace:

Volitelné SPZ – návrh Prahy Markéta Reedová, náměstkyně primátora Rudolf Blažek, 1. náměstek primátora

Současný stav je nevyhovující, jsme pozadu za Evropou Značky se nevydávají na přání motoristů, zákon to neumožňuje Protikorupční portál nás ovšem upozornil na problém V Praze si už od května nikdo nemůže „zaplatit“ preferovanou značku mimo pořadí Proč by si žadatelé nemohli pořídit svou značku? V evropských zemích je tato praxe zcela běžná Proto pražský magistrát nechal připravit novelu zákona a také novelu odpovídající vyhlášky

Motoristé by měli mít možnost získat značku podle přání Dvě možnosti získání registrační značky: podle současných pravidel, tedy za dosavadní správní poplatek dle vlastního výběru (například 1AM REED) za zvýšený poplatek 5 000 Kč koupit značku Přičemž platí: lze zvolit libovolnou kombinaci čísel a písmen vyjma prvních dvou, první číslo určuje registrační místo, druhé označuje kód kraje nelze zvolit kombinaci, která je hanlivá, rasistická apod. (návrh tyto možnosti detailně vymezuje) v případě ztráty či zcizení lze zažádat o duplikát registrační značky, který stojí 2 000 Kč

Jak by tedy mohla vypadat registrační značka? 1AP R A H A

V Evropě je možnost zvolit si podobu značky běžnou praxí: Na Slovensku registrační značka obsahuje povinně dvě písmena označující okres, kde je vozidlo registrováno Dalších pět znaků si může žadatel zvolit dle svého uvážení v kombinaci pět písmen, čtyři písmena s číslicí, nebo tři písmena se dvěma číslicemi Poplatek za přidělení značky činí 5 000 Kč

V Evropě je možnost zvolit si podobu značky běžnou praxí: V Rakousku začíná registrační značka zkratkou registračního úřadu a státního znaku Rakouské republiky Vpravo od státního znaku si může žadatel zvolit libovolnou kombinaci čísel a písmen (podle vozidla to vychází na tři až šest znaků) Poplatek za přidělení činí 172,20 eur (zhruba 4 300 Kč), dalších 18 eur hradí žadatel při vyzvednutí Polsko: značka obsahuje označení vojvodství, poté je možno libovolně zvolit dalších tři až pět znaků, cena je 7 000 Kč Německo: značka obsahuje označení města nebo regionu, poté je možno libovolně zvolit další kombinaci čísel a písmen do maximálního počtu osm znaků, cena je 30 euro za výdej značky + 12 euro za vlastní kombinaci

Praha proto připravila novelu zákonů a prováděcí vyhlášky změna zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu na pozemních komunikacích změna zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích změna vyhlášky Ministerstva dopravy č. 243/2001 Sb., o registraci vozidel * dopad na státní rozpočet by měl být nulový, neboť zvýšené náklady na výrobu značek na přání jsou pokryty zvýšeným správním poplatkem