Christopher Paolini Spisovatel

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Eragon Příběh dračích jezdců.
Advertisements

Fantasy Harry Potter a Eragon.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou L. Součka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
Název: Honoré de Balzac Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
FANTASY ANEB PŘÍBĚHY PRO MALÉ I VELKÉ. Ve školním roce se žáci inspirovali v příbězích, pohádkách, bájích a legendách z historie,
Moje království. Královská koruna Poloha Mé království se nachází ve Francii v Paříži.
 Předmět: Literatura  Tematická oblast: Česká a světová literatura po r  Cílová skupina: 4. ročník (oktáva) gymnázia  Oblast podpory: III/2 Inovace.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_11
Garth Nix. Něco o něm Je australský spisovatel fantasy Narodil se v Melbourne Žije v Sidney V roce 1999 získal ocenění Gold Duck Awards for.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/15/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Válka Autor: Boris Zagora Prezentace: 2.světová válka Datum:
ERAGON Od Christophera Paoliniho. Christopher Paolini ° Christopher Paolini se narodil v listopadu roku 1983 v Jižní Kalifornii. Mimo několika let na.
Dominik nedzbala Svět TECHNIKY A JÁ Můj pohled na věc
Moře je naše třída Moře je země Prales Moře je jako člun Převozník který převáží jen toho, koho chce Moře je každý den mladé A staré jako svět Moře je.
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Jakub Michálek Téma:Moje kniha.
Science fiction & fantasy
Obstát na bitevním poli
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Fantasy literatura pro 2. stupeň ZŠ
William Golding Pán much
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_04
VY_III/2_INOVACE_92_Markéta Zinnerová
I malá slova potají velké myšlenky chovají. Poučení najde člověk ve světě častěji než útěchu.
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/17/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvořeníLeden.
Pán prstenů je skvělá fantasy, která uchvátí nejen děti ale díky své propracovanosti se zalíbí i velkému počtu dospělých. Podle této skvělé knihy bylo.
J.R.R. Tolkien Berenika Králíková. John Ronald Reuel Tolkien 1892 – 1973 narodil se v Africe, ale žil v Anglii studoval klasickou angličtinu a literaturu.
První a Druhý : Odkaz Dračích Jezdců
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/18/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvořeníLeden.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/12/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Křesťanství Petr Machala. Křesťanství Ježíš Kristus narodil se v Betlémě - rodiče Marie a Josef Židé čekali příchod Mesiáše.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_311_Zdeněk Jirotka, Saturnin AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK,
John Ronald Reuel Tolkien
T E C H N I K A P E T R Z E L E N Ý. Tatra… Modrá síla…
Fantasy literatura pro děti a mládež
Draci – vypravuj pověst o dracích. Drak je mýtické zvíře vyskytující se v pověstech, pohádkách a lidových příbězích celé řady kultur.
Giovanni Boccaccio díla: Dekameron – cyklus 100 novel, eroticky zaměřené, 10 dní, 10 mladých lidí (3 muži a 7 žen). Fiesolské nymfy Milostné vidiny.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Pán prstenů: Symbolika Ježíšova příběhu?
MICHAL VIEWEGH Život a dílo nejúspěšnějšího a nejprodávanějšího českého spisovatele současnosti.
VYPRAVOVÁNÍ.
1. Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků, živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků. Nenarodí-li se kdo z vody a Ducha, nemůže vjíti.
CHIASMUS Ondřej Mužík.
Arnošt Lustig „Život není to, co chceme, ale to, co máme a vydržíme.“
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.6 Karel Poláček Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_15 Český jazyk a literatura – Příběh, který nikdy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
„Je lépe v mylné naději sníti, před sebou čirou temnotu,
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_12_Literatura 19. století Kritický realismus
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_23   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
TÉMA: ERICH MARIA REMARQUE AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Šablona III/2 Božena Němcová Mgr. L. Junová, 1
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ČESKÝ JAZYK
Aleš 2016 pro soutěž bajtik Klubal
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Erich Maria Remarque Eva Švančarová
Rozdělení fantastické literatury
Božena Němcová (1820 – 1862).
VY_32_INOVACE_18_Literatura 19. století
SVÉDSKO 1.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Transkript prezentace:

Christopher Paolini Spisovatel Narodil se: 17. 11. 1983 znamení: Štír Christopher Paolini je americký spisovatel, autor knih Eragon a Eldest. Tyto knihy jsou součástí trilogie Odkaz Dračích jezdců. Třetí, závěrečný díl by se měl jmenovat Empire. Příběh se odehrává ve fiktivním fantasy světě Alagaësia.

Krátký popis Když Eragon najde v lese nablýskaný modrý kámen, myslí si, že je to šťastný objev. Když se ale z kamene vyklube dračí mládě, Eragonovi se přes noc roztříští jeho prostý život a on je vržen do nového, nebezpečného světa osudu, kouzel a moci. Pouze se starodávným mečem a radami starého vypravěče, musejí Eragon s mládětem draka zdolávat nebezpeční a temné nepřátele v Království ovládaném králem, jehož zlo nezná mezí. Dokáže Eragon převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou …

Motto: Až padne temnota, poslední drak si vybere svého jezdce

Fotky k filmu