Vzdělávací institut Středočeského kraje VISK Central Bohemia Training Institute duben 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
„PROFROZUČ“ Prezentace projektu ZUŠ Sokolov. PROFROZUČ, neboli „Profesní rozvoj učitele ZUŠ“ je název projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Centrum celoživotního vzdělávání
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje obecně prospěšná společnost Ústí nad Labem.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
1 CELOŽIVOTNÍ UČENÍ − KROMĚŘÍŽ 2010 PŘÍKLADY INSTITUCIONÁLNÍ PODPORY ROZVOJE CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ V KRAJI Výměna zkušeností z rozvoje a podpory celoživotního.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Vzdělávací institut Středočeského kraje Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků V Kolonii 1804, Nymburk visk.cz.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Aktuální informace k Integrovanému regionálnímu operačnímu programu
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Implementační projekt KAP
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Název operačního programu:
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Podpora procesů uznávání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Vzdělávací institut Středočeského kraje VISK Central Bohemia Training Institute duben 2010

Vzdělávací institut Středočeského kraje  Zpracování projektu zřízení VISK – listopad 2009  Rozhodnutí kraje o transformaci Zařízení pro DVPP (dlouholetá tradice poskytování DVPP) na VISK a rozšíření jeho hlavní činnosti – prosinec 2009  Zahájení rozšířené činnosti –  Akreditace na MŠMT, MV a MPSV (nyní na MŠMT > 400 programů, průběžná reakreditace, březen 2010 – podány první žádosti o akreditaci na MV, postupná akreditace všech typů vzdělávání, duben 2010 – získána akreditace MV)  Ročně vydáno cca 11 tisíc osvědčení v DVPP Central Bohemia Training Institute

Hlavní činnost poskytování veřejně prospěšné činnosti v oblasti vzdělávání dospělých v rámci celoživotního vzdělávání  Oblast profesního vzdělávání – zejména další vzdělávání pedagogických pracovníků a pracovníků dalších profesí  Oblast vzdělávání úředníků veřejné správy a členů samospráv  Oblast vzdělávání seniorů a veřejnosti  Koordinace a monitoring vzdělávání dospělých ve školách zřizovaných Středočeským krajem Pro veškerou činnost maximálně využívat kapacit v budovách krajských škol zejména v okresních městech – přirozená spádovost pro všechny klienty – JEDNÁNÍ A DOHODA S ŘEDITELI Central Bohemia Training Institute

Programová vzdělávací nabídka Systematická, vychází z potřeb jednotlivých profesí (analýza potřeb, možnost podávání námětů a návrhů na vzdělávací akce, vzdělávání „na míru“) Os tat ní ag en tur y VISKVISK Os t. ag. VISKVISK Os tat ní ag en tur y VISKVISK LEKTOŘIVZDĚLÁVACÍ NABÍDKACENA Central Bohemia Training Institute

PRAHA 5  Zborovská 11 Tel:  Kořenského 10 Tel: RAKOVNÍK  Wintrovo nám. 1787/II Tel: KLADNO  Cyrila Boudy 1444 Tel: PŘÍBRAM  Třída Osvobození 387 Tel: MLADÁ BOLESLAV  Komenského nám. 94 Tel: SADSKÁ  Lázeňská 826 (dosud mimo provoz) NYMBURK  V Kolonii 1804 (centrální doručovací adresa) Tel: ČÁSLAV  Sadová 1234 Tel: Pracoviště VISK BENEŠOV, BEROUN – připravují se Central Bohemia Training Institute

Projektová činnost VISK Vlastní projekty – OPVK  Super Nature pro ZŠ Rozšíření výuky anglického jazyka na základních školách Středočeského kraje programem Super Nature  Profesní vzdělávání - ŠKOLA 21 Rozvoj profesních kompetencí pedagogických pracovníků ve Středočeském kraji  Učitelská angličtina Zvýšení jazykových a metodických kompetencí pedagogických pracovníků škol v anglickém jazyce a zkvalitňování výuky AJ ve Středočeském kraji Partner NUOV – OPVK  Regionální konzultační (kurikulární) centra (projekt zaměřený na střední odborné vzdělávání) Central Bohemia Training Institute

Spolupráce VISK s NUOV – projekt Regionální konzultační centra (RKC) (určeno pro odborné vzdělávání na SŠ) Ing.Taťána Vencovská – Hlavní manažerka projektu Kurikulum S – NUOV Ing. Agáta Kočí – koordinátor RKC VISK – možno využít i školami SK (spolupráce se SVIJAK)  Od října 2009: 11 RKC (JČ, MSZ, JM, SK (SVIJAK), OL, KV, PLZ, PAR, KRH, PHA (VISK), VYS)  Od května 2010: + 2 RKC (LIB, ÚST), vypsáno 1 výběrové řízení (ZL)  Úkol RKC – metodická pomoc školám – tvorba a zavádění ŠVP ( konzultace, semináře,…)  Podpora realizace kurikula podle ŠVP ve školách – RKC nabízejí vzdělávací akce pro učitele na základě zjištěné poptávky, možnost i školám „na míru“ podle odborného zaměření  RKC řídí supervizoři NUOV  Veškeré informace k RKC:  Příklady dobré praxe – zaslat na NUOV (možno honorovat) – viz www  RKC – služba školám; spolupráce škola – RKC bude dlouhodobá – i v době udržitelnosti projektu a bude reagovat na měnící se potřeby škol s postupem zavádění kurikulární reformy. Central Bohemia Training Institute

Kompletní programová vzdělávací nabídka k dispozici na + systém EDD, www kraje, ová pošta, tištěný katalog, letáky, osobní kontakty Komunikace v kraji – s kterýmkoliv pracovištěm VISK (viz předcházející přehled a podrobně na ); centrální Management VISK Mgr. Jiří Holý ředitel Eva Strnadová náměstkyně pro vzdělávání Mgr. Miroslav Špak náměstek pro ekonomiku a organizaci Mgr. Jaroslav Borský hlavní metodik DV a projektové činnosti Ing. Pavla Kadeřávková Doubravová metodička DV Central Bohemia Training Institute

Další vzdělávání pedagogických pracovníků Nabídka spolupráce a žádost o spolupráci  Náměty na vzdělávací programy a spolupráce při jejich přípravě a při přípravě programové nabídky (první příklady – reakce na dopis z ledna 2010)  Zpětná vazba  Přehled kontaktních pracovníků zodpovídajících za DVPP na školách (poslat na  Plnění zakázky Středočeského kraje a KÚ  Projekt UNIV2KRAJE – vzdělávací programy – moduly – otázka možné akreditace jako dílčího vzdělávacího programu  Spolupráce s ÚP – rekvalifikační programy - spolupráce se školami Central Bohemia Training Institute

Pracoviště Vzdělávacího institutu Středočeského kraje  Maximální využití kapacit majetků ve vlastnictví kraje pro DVPP včetně vzdělávání úředníků a členů samospráv po dohodě s řediteli – Pracoviště VISK  Spádová pracoviště zejména v okresních městech - postupné návštěvy škol – výukové prostory

Děkuji za pozornost a těším se na spolupráci. Mgr. Jiří Holý ředitel Vzdělávacího institutu Středočeského kraje Central Bohemia Training Institute