Základní škola a mateřská škola, Kravsko, příspěvková organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola, Kravsko, příspěvková organizace
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Louňovice pod Blaníkem 15. srpna 2009
Moučníky z tvarohového těsta
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Reportáž – naše jídelna Vše, co pot ř ebujete v ě d ě t… Anna Sedláčková Natálie Jermanová.
Vánoční mozaika 20. prosince Výroba pralinek • Lektor: Ottová • Co přinést: 50,- Kč na 5 pralinek.
Školní parlament. ČLENOVÉ ŠP žáci tříd, z každé třídy hlavní parlamenťák a jeho zástupce v letošním školním roce nás je 28 SETKÁVÁME SE 1 x za.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
Základní škola a mateřská škola, Kravsko, příspěvková organizace.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
PROJEKT „VAŘÍME SE ŠKOLOU“. Smysl projektu: Děti si vyzkouší různé možnosti, jak lze prostřít stůl a na něj připravit různé druhy pokrmů. Uvědomí si,
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Pokrmy z brambor.
Útržky ze života naší třídy Školní výlet Klobouky Bazén.
Vánoční perníková vesnička
Slovensko Kežmarok - Ľubica –
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Recept na perník.
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „ CO RÁDI JÍME“
Řemesla 7.B Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.
Moje Vánoční kuchařka Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Vypracovala: Týnka Malá A – den – Milano Ráno jsme přijeli do Milana prohlédnout si katedrálu Duomo di Milano. Je to jedna z nejznámějších.
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Jak upéct perníky Klikni zde..
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Moučníky z litého těsta
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
Vanilkové rohlícky. Ingredience Na obalení: Cukr moucka 8dkg vlašské ořechy 28 dkg hladká mouka 20dkg máslo 8dkg cukr moučka.
HORKÝ BANÁN PRO POKRAČOVÁNÍ STISKNĚTE ZDE. PŘIPRAVTE SI: 8 PLÁTKŮ TMAVÉHO TOUSTOVÉHO CHLEBA MÁSLO 2 BANÁNY 2 LŽÍCE MOUČKOVÉHO CUKRU 1 SÁČEK VANILKOVÉHO.
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Kynutý koláč se švestkami
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
…aneb výlet za čertíky do Litoměřic.  Když jsme se šli projít, tak jsme narazili na sochu Karla Hynka Máchy. Prohlíželi jsme si jí.  Ve třídě jsme.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Cena dle ceníku, který je na našich internetových stránkách Popřípadně domluva po telefonu
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Perníková chaloupka aneb
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
LEKCE 1: Linecký kole č ka Vánoční cukroví. INGREDIENCE: 420 gram ů mouky 280 gram ů másla 120 gram ů práškovýho cukru 4 žloutky od Rokytenskejch slepic.
Mramorová bábovka Od babičky.
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
C UKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE – PEVNÁ TĚSTA A LINECKÉ TĚSTO TŘENÉ Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor.
Ohlédnutí za rokem 2015 Kiwanis Club Golden Prague.
Základní škola a Mateřská škola Litvínov - Janov Přípravná třída II.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_3.
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
ROK SVĚTLA
Třené, jádrové a smetanové výrobky
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
Mateřská škola Vestec logo pavoučka.
ZŠ Staré Město.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Slavnostní rozsvícení vánočního stromu.
Ohlédnutí za čtvrtou třídou
4. třída Náš poslední společný půl rok ….
Konečně byl tady. Den, na který se všichni naši „školáci“ tolik těšili
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola, Kravsko, příspěvková organizace

Tvořivé dílny žáků a seniorů v Základní škole Kravsko Vytvořily: Fruhwirtová, Hellmanová

Ve středu 18. prosince 2013 se od samého rána z kravecké školní kuchyně a jídelny linula vůně vanilky, skořice, hřebíčku, citronové kůry … Zajímá vás proč? Právě v tento den se uskutečnily v pořadí již třetí Tvořivé dílny. Seniorky Marie Jordánová, Marie Vyskotová a Anna Jaskulová učily naše děti, jak upéct perníčky a vánoční cukroví.

Akce byla naplánovaná dlouho dopředu. Nakoupili jsme potřebné suroviny a odvezli je seniorkám. Babičky zpracovaly těsto doma, aby se pořádně odleželo, takže ve středu ráno jsme hned mohli začít.

Netušili jsme, že pečení cukroví bude děti tolik bavit. Jednotlivé třídy se střídaly ve školní jídelně a žáci pracovali s neuvěřitelným nadšením a zápalem. Všichni vyvalovali z těsta pláty, vykrajovali tvary, které kladli na plech vyložený pečicím papírem, upečené perníky potírali rozšlehaným žloutkem, aby se pěkně leskly, a lepili k sobě meruňkovou marmeládou linecká kolečka.

Nejvíce žáky bavilo zdobení perníků a lineckého pečiva. Moc se jim to povedlo. Nikdo nevěřil, že je to práce dětí. Naše seniorky se obávaly, jak později přiznaly, že všechno nestihneme upéct a nazdobit do vydávání obědů, ale děti byly tak pracovité, že do jedenácti hodin bylo vše hotovo.

Jako poděkování za ochotu naučit mladé lidi něco, co možná ještě nikdy nedělali, jsme seniorkám věnovali adventní věnce, které děti vyrobily ve druhých Tvořivých dílnách. Obdarované babičky se neubránily slzám dojetí.