Programová konference ČSSD JUDr. Jeroným Tejc stínový ministr vnitra 16. 6. 2012, Hradec Králové Politika bezpečnosti „…cítit se bezpečně je právo, nikoliv.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
místopředseda Asociace krajů ČR a hejtman Pardubického kraje
Advertisements

Porovnání učebních plánů SŠ % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% GymnáziaTechnické lyceum SPŠSOU Výběrové/Disponibilní.
Poslanecká sněmovna 15. listopadu 2012
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí Preventivně informační odbor Policejní prezidium ČR.
Statistické šetření.
Návrh rozpočtu vlastního hl. m. Prahy na rok 2012 Dotační vztahy k MČ HMP 2012 Rozpočtový výhled do roku 2017 V Praze
RUD Rozpočtové určení daní Ing. Jan Mládek, CSc. Stínový ministr financí ČSSD Praha, Listopad 2011.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
S bojem proti korupci to myslím vážně! Ing. Martin Pecina, MBA ministr vnitra.
Majetkové narovnání Stručný přehled. Kontaktní údaje: tel.: , Jak je dnes financována naše církev? o Vlastní zdroje.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Mgr. Gabriela Trojánková :: Vyšší policejní škola Ministerstva vnitra v Praze :: vedoucí oddělení německého jazyka Úsek dalšího profesního vzdělávání.
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Společně pro Vaši bezpečnost a spravedlnost. Společný bezpečný.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Financování výkonu státní správy územních samosprávných celků
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
AKVIZICE MINISTERSTVA OBRANY Viktor Paggio poslanec.
Výhled financí obcí Ing. Luděk Tesař.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
PHDR.HANA PAZLAROVÁ, PH.D Rizikové skupiny 6. Opakování Jaká jsou tři hlavní období vývoje kriminologie? Jmenujte některé kriminologické teorie.
Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ing. Ivan Černý předseda Finanční komise SMO ČR.
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA BEZPEČNOSTI AUTOR: JERONÝM TEJC BEZPEČNOST.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Průmyslová politika ČSSD „ČR mezi deset nejvyspělejších zemí světa“ Petr Kajnar primátor města Ostrava, stínový ministr průmyslu a obchodu Programová konference.
VÝBOR PRO FINANCOVÁNÍ NÁRODNÍ STRATEGIE BESIP (VFNS) Informace o činnosti výboru pro jednání Rady vlády pro BESIP , Praha.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Sněm Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
TK ministra obrany Pomoc AČR při povodních Jihočeský kraj 24 osob Jihočeský kraj 24 osob Moravskoslezský kraj 197 osob Moravskoslezský kraj 197.
Financování kapitol státního rozpočtu II
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Nová pravidla bezpečnosti na fotbalových stadionech Ivan Langer ministr vnitra Praha
Odborný seminář o označování majetku pomocí tzv. syntetické DNA BRNO 2015 Forenzní identifikační označování předmětů proti krádeži Projekt MVČR a obecních.
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky Základní informace.
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Policie České republiky Kriminalita za rok 2013.
TISKOVÁ KONFERENCE Krajské ředitelství policie Středočeského kraje.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Financování sociálního zabezpečení Mgr. Oldřich Hájek.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
Projekt lokalizační a záznamová zařízení LZZ - policejní vozidla nového tisíciletí Praha, 12. února 2009.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Forenzní identifikační označování předmětů proti krádeži
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Aktuální personální situace Policie České republiky
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
10 pilířů reformy Policie ČR
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
plk. JUDr. Jaromír TKADLEČEK
Zajištění bezpečnostní situace České republiky
Základní statistické údaje o kriminalitě
Priority Policie České republiky na rok 2012
Transkript prezentace:

Programová konference ČSSD JUDr. Jeroným Tejc stínový ministr vnitra , Hradec Králové Politika bezpečnosti „…cítit se bezpečně je právo, nikoliv výsada….“

 „Johnova“ nesystémová úspora v roce ,3 mld. Kč  „Kubiceho“ nesystémová úspora v roce ,8 mld. Kč  „Kubiceho“ nesystémová úspora v roce ,4 mld. Kč  Celkově snížený rozpočet MV o více jak 17,5 mld. Kč proti roku 2010!!! Rozpočtový výhled je katastrofální Ministerstvo vnitra ČR – výdaje celkem Policie ČR – výdaje Hasičský záchranný sbor ČR – výdaje

Trestných činů přibývá a policistů ubývá:  nepromyšlené škrty, a nesystémové reformy  pokles počtu policistů, ze v roce 2006 na v roce 2012, výhled v roce 2014, snížení platů o 10 %  reálné nebezpečí rušení hasičských jednotek a policejních stanic  další omezení rozpočtů se plánuje na léta 2013 a 2014  růst počtu násilných trestných činů v posledních 3 letech  výrazný úbytek počtu hasičů, z v roce 2012 až na v roce 2013 Bezpečnost občanů je v ohrožení

Počty policistů

Počty hasičů

Příklady nárůstu trestné činnosti

Příklady nárůstu požárů

 nastavíme bezpečnostní standardy, ze kterých bude vycházet skutečná potřeba příslušníků bezpečnostních složek  financování musí vycházet z potřeb zajištění bezpečnosti občanů, nikoliv z nahodilých škrtů  udržíme profesionály a nabídneme jim kvalitní odborné vzdělávání  rozmístíme policisty dle míry kriminality v regionech  boj s finanční a daňovou kriminalitou – vytvoříme speciální útvar  76% daň na majetek bez prokázaného legálního původu Zvýšíme bezpečnost občanů

Profesionální a dobrovolní hasiči  vytvoření investičního fondu s příspěvky komerčních pojišťoven – financování nákupu techniky  podpora dobrovolných hasičů – daňové úlevy pro zaměstnavatele Obecní a městské policie  neuvažujeme o jejich likvidaci  nesmí však nahrazovat Policii ČR Hasiči a obecní policie

Jasná pravidla v trestní politice  odbourání administrativy policistů u málo závažných trestných činů  pravidlo „třikrát a dost“ pro závažné trestné činy - třetí odsouzení za násilný čin musí znamenat trest doživotí!

Děkuji za pozornost