Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
PROGRAM INICIATIVA SPOLEČENSTVÍ INTERREG IIIA ČESKÁ REPUBLIKA - SVOBODNÝ STÁT BAVORSKO Plzeň, 16. března 2007.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Právní základ 4 nařízení –Všeobecné (1083/2006) –ERDF (1080/2006) –ESÚS (1082/2006) –Prováděcí nařízení(1828/2006)
Iniciativa Společenství INTERREG IIIA Dispoziční fond Euregio Bavorský les – Šumava – Dolní Inn.
Setkání regionalistů z obcí z rozšířenou působností Dispoziční fond Vysočiny (Fond malých projektů)
OP přeshraniční spolupráce ČR – Polsko
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Regionální rozvojová agentura jižní Moravy OP přeshraniční spolupráce Rakousko – Česká republika Vladimír Gašpar, ředitel RRA.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Partnerství Úřadu práce ve Vsetíně v projektech financovaných z Evropských strukturálních fondů.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Plzeň, 9. března 2005 POPIS PRIORIT A OPATŘENÍ.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
INTERREG IIIA ČR – Polsko Fond mikroprojektů regionu Silesia (Priorita 2, Opatření 2.2)
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Jihočeský kraj – Krajský úřad Tento seminář je spolufinancován Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
FOND MIKROPROJEKTŮ. Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd Obsah prezentace: 1. Stručně o programu Fond mikroprojektů 2. Stav realizace Fondu.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek. Obsah přednášky:  Fondy předvstupní pomoci  PHARE  ISPA  SAPPARD.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
PROCES PROPLÁCENÍ A KONTROLY VÝDAJŮ PROJEKTU
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území

Územní vymezení: Správní regiony NUTS III (krajů) na české straně – Plzeňský, Karlovarský, Jihočeský (vyjma okresů Tábor a Jindřichův Hradec) Správní regiony NUTS III (krajů) na české straně – Plzeňský, Karlovarský, Jihočeský (vyjma okresů Tábor a Jindřichův Hradec)

Územní vymezení jednotlivých správců pro účely Dispozičního fondu: Euroregion Egrensis – okresy Karlovy Vary, Sokolov, Cheb, Tachov Euroregion Egrensis – okresy Karlovy Vary, Sokolov, Cheb, Tachov Euroregion Šumava – okresy Plzeň –sever, Plzeň – jih, Plzeň – město, Rokycany, Domažlice, Klatovy, Strakonice, Písek, Prachatice, České Budějovice, Český Krumlov Euroregion Šumava – okresy Plzeň –sever, Plzeň – jih, Plzeň – město, Rokycany, Domažlice, Klatovy, Strakonice, Písek, Prachatice, České Budějovice, Český Krumlov

Základní informace o programu: Iniciativa INTERREG III byla na česko- bavorském příhraničí na české straně vyhlášena v červenci Iniciativa INTERREG III byla na česko- bavorském příhraničí na české straně vyhlášena v červenci Na období 2004 – 2006 je v ní k dispozici Na období 2004 – 2006 je v ní k dispozici 8,6 mil.EUR. 8,6 mil.EUR.

4 priority INTERREG IIIA: Hospodářský vývoj Hospodářský vývoj Infrastruktura Infrastruktura Rozvoj území a životního prostředí Rozvoj území a životního prostředí Lidské zdroje a sítě Lidské zdroje a sítě

V rámci Iniciativy INTEREG IIIA je reliazován i tzv. Dispoziční fond, který navazuje na Společný fond malých projektů Phare CBC. V rámci Iniciativy INTEREG IIIA je reliazován i tzv. Dispoziční fond, který navazuje na Společný fond malých projektů Phare CBC. Dispoziční fond bude spravován nejnižší úrovně – euroregiony, resp. Sdružení obcí. To znamená, že bude plně respektována zásada decentralizace a princip subsidiarity. Vhodní žadatelé budou předkládat své žádosti o dataci na malé projekty neinvestičního charakteru přímo u Správce fondu (Euroregion/sdružení obcí), který s předkladateli projektů, kterým bude přiznána dotace na projekt, uzavře řádnou smlouvu. Věcnou a finanční kontrolu bude zabezpečovat Centrum pro regionální rozvoj (CCR). Dispoziční fond bude spravován nejnižší úrovně – euroregiony, resp. Sdružení obcí. To znamená, že bude plně respektována zásada decentralizace a princip subsidiarity. Vhodní žadatelé budou předkládat své žádosti o dataci na malé projekty neinvestičního charakteru přímo u Správce fondu (Euroregion/sdružení obcí), který s předkladateli projektů, kterým bude přiznána dotace na projekt, uzavře řádnou smlouvu. Věcnou a finanční kontrolu bude zabezpečovat Centrum pro regionální rozvoj (CCR).

Správce fondu Euroregion Šumava: Nám. Míru 63/I, Klatovy, Správce fondu poskytuje předkladatelům projektů informace, konzultace a další podporu, provádí kontrolu přijatelnosti projektů, včetně přípravy podkladů pro rozhodování Regionálního řídícího výboru. Správce fondu poskytuje předkladatelům projektů informace, konzultace a další podporu, provádí kontrolu přijatelnosti projektů, včetně přípravy podkladů pro rozhodování Regionálního řídícího výboru. Správce Dispozičního fondu pověřil administrací RRA Šumava, Stachy, kde bude místo pro podávání projektů. Správce Dispozičního fondu pověřil administrací RRA Šumava, Stachy, kde bude místo pro podávání projektů.Administrátor: Regionální rozvojová agentura Šumava, o. p. s. Stachy 206, PSČ Tel./fax: ,

Regionální řídící výbor (RŘV) pro česko-bavorskou hranici pro území, které spravuje Euroregion Šumava, je společným řídícím výborem, v němž zasedají 4 zástupci z české strany a 4 zástupci z bavorské strany. pro česko-bavorskou hranici pro území, které spravuje Euroregion Šumava, je společným řídícím výborem, v němž zasedají 4 zástupci z české strany a 4 zástupci z bavorské strany. Tento výbor bude tvořen ze zástupců z obou stran hranice (na české straně obvykle zástupci euroregionů, krajů) a bude se scházet podle svého rozhodnutí, zpravidla třikrát až čtyřikrát ročně. Regionální řídící výbor provede vlastní výběr projektů. Tento výbor bude tvořen ze zástupců z obou stran hranice (na české straně obvykle zástupci euroregionů, krajů) a bude se scházet podle svého rozhodnutí, zpravidla třikrát až čtyřikrát ročně. Regionální řídící výbor provede vlastní výběr projektů.

Místo podání žádosti: Administrátor Dispozičního fondu RRA Šumava o. p. s. Stachy 206, PSČ Tel./fax: ,

Vhodnost žadatelů: Vhodnými žadateli jsou města, obce a svazky obcí, kraje, nestátní neziskové organizace, občanská sdružení, obecně pospěšné společnosti, spolky, svazy, asociace, hospodářské a agrární komory, nadace a nadační fondy a další subjekty neziskového charakteru: soukromé školy – projekty zaměřené na aktivity studentů. Vhodnými žadateli jsou města, obce a svazky obcí, kraje, nestátní neziskové organizace, občanská sdružení, obecně pospěšné společnosti, spolky, svazy, asociace, hospodářské a agrární komory, nadace a nadační fondy a další subjekty neziskového charakteru: soukromé školy – projekty zaměřené na aktivity studentů.

Zaměření projektů: Dispoziční fond slouží k podpoře malých projektů People-to- people(člověk člověku) a především k prohloubení přeshraničních kontaktů. Dispoziční fond slouží k podpoře malých projektů People-to- people(člověk člověku) a především k prohloubení přeshraničních kontaktů. Projekty neinvestičního charakteru zaměřené na přeshraniční spolupráci, kulturní a sportovní výměny, cestovní ruch, hospodářský rozvoj, opatření vtahující se k životnímu prostředí, lidské zdroje apod. Projekty neinvestičního charakteru zaměřené na přeshraniční spolupráci, kulturní a sportovní výměny, cestovní ruch, hospodářský rozvoj, opatření vtahující se k životnímu prostředí, lidské zdroje apod.

Příklady vhodných aktivit: Podpora malých projektů s přeshraničním charakterem Podpora malých projektů s přeshraničním charakterem Podpora malých rozvojových aktivit Podpora malých rozvojových aktivit Podpora organizace společných konferencí, výstav a spolupráce na regionální, místní a odborové úrovni orientované na kulturní dědictví a společné propagační aktivity Podpora organizace společných konferencí, výstav a spolupráce na regionální, místní a odborové úrovni orientované na kulturní dědictví a společné propagační aktivity Podpora výměny zkušeností v oblasti specifické a tradiční výroby, produkty a jejich distribuce na trhu Podpora výměny zkušeností v oblasti specifické a tradiční výroby, produkty a jejich distribuce na trhu Podpora aktivit zaměřených na multikulturní vzdělávání, výměny mládeže, atd. Podpora aktivit zaměřených na multikulturní vzdělávání, výměny mládeže, atd.

Celková alokace: Celková alokace dispozičního fondu na projekty na česko-bavorské hranici je EUR na celé období Celková alokace dispozičního fondu na projekty na česko-bavorské hranici je EUR na celé období Výše příspěvku: Minimální příspěvek z ERDF na jednotlivý projekt je EUR, maximální příspěvek z ERDF na projekt je EUR Minimální příspěvek z ERDF na jednotlivý projekt je EUR, maximální příspěvek z ERDF na projekt je EUR

Iniciativa Společenství INTERREG IIIA Dispoziční fond Správce Euroregion Šumava Nám. Míru 63/I, Klatovy, Administrátor RRA Šumava o. p. s. Stachy 206, PSČ Tel./fax: ,