 Otevřená aliance asistivních technologií  Usiluje o vytváření aktivit k rychlejšímu zavádění těchto systémů do běžné praxe.  Velký důraz klade na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STRATEGIE VIZE Kam chceme dojít? Kde jsme? Co umíme?
Advertisements

ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ZAŘÍZENÍ VS OCHRANA OBYVATEL
Workflow Foundation Základy a architektura
Tomáš Dupal Lukáš Toman Garant: Marcela Fejtová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
LABORANT Analytická štúdia. Dátový model Funkčný model Sekvenčný diagram Diagram spolupráce Dynamický model.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.
9. května 2012 Praha. Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
Stipendijní informační portál - Informační Strategie.
Tvorba dokumentů – kritéria Obsah a forma –aktuálnost a správnost informací, variabilní data, –forma adekvátní příjemci, estetika, –účelná struktura, členění.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Zavádění a údržba informačních systémů
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí KOORDINACE SLUŽEB V PÉČI O KLIENTA V RT.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
STANDARDIZACE V EOC inTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jiří Matějec Koordinátor pracovní skupiny Platby v dopravě SDT (ITS&S Czech Republic)
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Elektronické spisy před branami českých soudů - Nabídne justice zákazníkům nové moderní služby?
Logopedická třída MOTÝLCI
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Inovace je změna daného stavu a lze ji aplikovat ve všech směrech lidských aktivit. Tyto změny mají sedm řádů, sedm faktorů a sedm zdrojů. Inovační proces.
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková. Tým – základ dobré spolupráce Neustálý růst týmů a jejich výkonnosti Zlepšování klíčových postupů Schopnost efektivně.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Název předmětu: Stavba a provoz strojů
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
26. uživatelská konference 28. – 29. května 2015, Deštné v Orlických horách ORSOFT OPEN / OR-SYSTEM OPEN OD TEORIE K PRAXI Odvážný prezentátor.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2009/ reg.
Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systémy moderních elektroinstalací.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Workshop „Příklady dobré praxe“ 22. června Váhy pro kontrolní (úřední) vážení vozidel Váhy pro obchodní vážení vozidel a materiálu Představení společnosti.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Inteligentní budova. 2 © 2014 Honeywell International All Rights Reserved Kterou z nich chcete ?
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Miroslav Hübner listopad 2014 Jak sehnat peníze na IT ANEB zamyšlení jak si koupit, co potřebuji.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
V Českých Budějovicích, únor 2017
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Budoucnost odborného školství
DOBRÁ péče naplánování změn, vzájemná podpora, vzdělávání, informace
Kabinet informačních studií a knihovnictví Brno FF MU
Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Evaluace projektu Martin Zahradník.
Living Lab, ScienceShop, RRI
TÉMA: Církev mluví srozumitelně a je misijně otevřená
Sociálně aktivizační služby
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

 Otevřená aliance asistivních technologií  Usiluje o vytváření aktivit k rychlejšímu zavádění těchto systémů do běžné praxe.  Velký důraz klade na spolupráci s dalšími profesionálními platformami stejného zaměření.  „K úspěchu vede pouze spojení sil !“  Koncentrace také na technologie.

 Technologie v dnešní době již nejsou limitující !  Chybí však základní „technologické sjednocení “ a jednotná koncepce jejich vývoje!  Rychlý rozvoj předbíhá jejich „využivatelnost!“  Efekt zadání „míchání hrušek s jablky“ kdo má být vlastně finální uživatel !

 Svět zbytečně investuje nemalé prostředky do duplicitně prováděných vývojů a pilotních projektů!  Řada výstupů pouze potvrdí již dříve zjišťené a očekávané!  Nedostatečné sdílení informací mezi řešitelskými týmy!  Tragický nedostatek reálně nasazených řešení se zpětnou vazbou.

 Současné systémy nevyhovují reálným potřebám uživatelů, což dokumentuje i poměrně malý zájem o jejich nasazování  Je třeba je nejen technologicky rozšířit, ale i radikálně změnit logiku uplatňování.  Asistivní systém musí na uživatele působit stejně jako např. ESP, airbag…ve vozidle- uživatel by jen „měl vědět, že je má nainstalovány“ bez toho, aby ho jakkoliv omezovaly v běžném životě.

 Asistivní technologie nesmí tvořit zásadní technologickou bariéru mezi uživately a „neuživately“, musí směřovat směrem k rozšíření funkcionalit „obvykle používaných systémů a zařízení“  Nesmí být vytržené z běžného životního kontextu – musí nabízet i jiné než jen „hlídací“ funkcionality!  Musí tedy směřovat k technologické integritě …jaké?

 A) Prvky ze systémů EZS ( pohybová, kouřová a teplotní čidla, kontakty, …)  B) Prvky z EDS, nových elektronických dohledových systémů ( speciální čidla a senzory pro vyhodnocování „lidské aktivity“- akcelerometry, gyroskopické senzory, senzory dechové a tepové aktivity atd.)

 C) Oblast domácí telemedicíny.  D) Prvky z tzv. automatizované elektroinstalace.  E) Prvky z tzv. internetu věcí.

„ POJĎME SE TEDY SPOLEČNĚ ZASADIT O ZLEPŠENÍ PODMÍNEK ŽIVOTA TĚCH, KTEŘÍ TO POTŘEBUJÍ…“ „ POKUD BUDEME ZBYTEČNĚ DLOUHO OTÁLET, MUŽE BÝT JIŽ PRO ŘADU Z NICH POZDĚ!“