Botanická zahrada Dalovice Virtuální procházka reálným areálem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 2. Přírodovědný pobyt 4. skupina.
Advertisements

Přírodovědný projekt 2. tříd
WEDOS slaví třetí narozeniny
5. Abrahám věří, že mu Hospodin splní slib - bude mít potomka.
Život je jako cesta vlakem…
Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla. Teď je čas na mužská pravidla.
Třebaže nejsi věřící, podívej se a popřemýšlej.
Je to také Antonín, co vám dříve vozil kmín a přeje příjemný zážitek
Bůh je dobrý Pán, u něho svůj domov mám. On mě miluje, jako nikdo na světě. 1. Bez hranic je jeho láska, každý den ji potkávám. Hnedle.
PRÁZDNINY 2010 A JAK TO ZASE ZAČALO. CO SE VLASTNĚ DĚLO NA KOPRETINĚ ? •B•Bylo potřeba uskutečnit další výměnu elektrického vedení •Š•Štěstí přeje připraveným,
Člověk náhle zemřel... Najednou uviděl, jak se k němu blíží Bůh - s kufrem v pravici. -Synu, přišel čas, musíme jít... Člověk se zeptal: - Proč tak.
Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla. Teď je čas na mužská pravidla.
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnán k cestě vlakem. Je to vyjímečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla. Teď je čas na mužská pravidla.
Přeji Ti sílu všech živlů
Jednou, až budou moje děti dost velké na to, aby pochopili, co motivuje jejich rodiče, řeknu jim: „Milovala jsem tě tolik, že jsem se tě vždy ptala kam.
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
Pošli toto srdíčko každému, koho bys v roce 2010 nechtěla ztratit.
Jarní prázdniny ve školní družině
Srdce z lásky darované.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
Arboretum Horní hrad Tato prezentace představuje lokalitu člena Pozemkového spolku Meluzína Je pozváním do milé zahrady v západních Čechách.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Člověk se nědy zeptá proč...???
Zlatovláska Autorka: Dáša Kudová.
Život lze chápat jen zpětně,žít jej však musíme dopředu.
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla. Teď je čas na mužská pravidla.
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Dopis od Boha.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_489_Druhy zájmen 2 AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
Tato prezentace nesmí být použita na jiný den Země než na Zneužití je trestné Zneužití je trestné.
Neděle pěkná jako tulipán, a proto není radno býti sám, říkáme vesele, dneska jen v kostele vítáme zrovna vás. Slečna jde v džínách, to se nedělá, jít.
Pozorně si přečtěte text
Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla. Teď je čas na mužská pravidla.
Tak zase Josefové slaví 19.března svátek. Již několik roků jsem jim touto cestou blahopřál a tak i letos malé přání, v tom jejich těžkém životě. Bohužel,
NÁDHERNÝ 1. VE TVÉM SRDCI JE SOUCIT A SLITOVÁNÍ,
   Kdo jen zlobil, tomu nic    a nám hodným o to víc,    zdraví, lásku, peněz dost,    štěstí ať je stálý host.    Radostné Vánoce a šťastný Nový rok přejeme!!
Prezentace určená k propagaci MGV
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
Já a Ája. Jméno: Ája Barva: Ryzák Plemeno: ČT Datum nar.: Otec: North Star Matka: Jasná.
Moji kamarádi mi píší, jak prožívají jaro. František s manželkou, pradědeček a prababička jen ve třech u svého domečku. To je úděl nás starších. Stáří.
Naučná stezka okolím naší školy Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
s použitím myšlenek paní Jiřiny Šiklové
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
JÁ JSEM TVÉ STÁŘÍ, …pozvi mě dál… a těš se, protože: budeš mít moře času, ale žádný nápad, co s ním udělat.
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
Rozhovor se… slečnou Magdalenou Žižkovou Co jsme zjistily o Majdě ? Co ji baví? Jak ji (ne)znáte…..
Třebaže nejsi věřící, podívej se a popřemýšlej.
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Transkript prezentace:

Botanická zahrada Dalovice Virtuální procházka reálným areálem

Průvodce stezkou k přírodě Vážený návštěvníku, vítej na botanické zahradě v Dalovicích. Provedeme tě jednotlivými stanovišti zdejší naučné stezky. Na této dobrodružné cestě se dovíš mnoho zajímavostí ze světa rostlin i živočichů. Pokud budeš chtít, můžeš plnit i jednotlivé úkoly, které jsou pro tebe na každé zastávce nachystány. Přejeme ti příjemné zážitky.

Průvodce stezkou k přírodě Vždy je dobré mít plán. My ho máme hned u vchodu. V případě, že by jsi se ztratil, pomůže ti se zase najít! Také jsou zde vysvětlivky k popiskám rostlin v zahradě.

Průvodce stezkou k přírodě Zcela překvapivě v botanické zahradě naleznete tabuli o složitém systému řazení rostlin do taxonomických jednotek. Chtěli jsme prostě být originální!

Průvodce stezkou k přírodě O velké užitečnosti a využitelnosti některých rostlin je celá tato informační tabule. Člověk se až diví, jak jsme na nich závislí. Ano je zde k vidění i konopí. Na obrázku. Černobílém.

Průvodce stezkou k přírodě Na tomto místě můžeš prožít krásné dobrodružství. Staň se menším a ještě menším a proběhni se rostlinou. Je to dokonalá stavba, dokonalé továrny a ty jsi agent 006.

Průvodce stezkou k přírodě Aby si lidé rozuměli, musí používat společnou řeč. Občas je to složité. Botanikům se to povedlo udělat ještě složitější. Tabule ti ledacos prozradí. Ale ani ona neví, jak vypadá list obvejčitý, peřenolaločnatý

Průvodce stezkou k přírodě Zase nevyšla předpověď počasí? Co si člověk nepředpoví sám to nemá. Zde je něco jako čarodějná kniha. Kdo se v ní naučí číst stane se pánem/paní bouří.

Průvodce stezkou k přírodě Tak tohle stanoviště je nachystáno pro objevitele. Kdo najde druh, který není na tabuli, získá odměnu. Motýlů je hodně. V přírodě, v naší zahradě i na tabuli. Je to výzva!

Průvodce stezkou k přírodě Tolik různých forem života, kolik předvádějí bezobratlí, nikdo nevymyslí. Jen příroda!

Průvodce stezkou k přírodě Nahlédni s námi do tichého světa pod vodní hladinou a jistě nebudeš zklamaný. Jen pozor, ať se příliš nenamočíš!

Průvodce stezkou k přírodě Prezentaci připravilo EC Meluzína RCAB Další informace na Školní botanickou zahradu naleznete na konečné linky MHD č. 17 zastávka porcelánka v Dalovicích Zahrada vznikla a dochovala se do dnešních dnů díky úsilí studentů, pedagogů a příznivců Střední zemědělské školy v Dalovicích Návštěvu větší skupiny předběžně dohodněte s panem Vladimírem Zichou tel: