Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 Centrum inovačního vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Jaroslava Barbara Sporková Inovace ve vzdělávání o inovacích.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jak se učí inovační podnikání
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM 22. – , PRAHA TRANSFER TECHNOLOGIÍ ALEŠ VLK.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Transkript prezentace:

Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt se realizuje s finanční pomocí ESF a ČR

Operační program: JPD 3 Priorita: Adaptabilita a podnikání Název opatření: Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Číslo projektu: CZ /4.2.01/0030

Partneři Spolupracující instituce:

Hlavní cíl Vytvořit profesionální vzdělávací centrum zaměřené především na rozvoj znalostí a dovedností potřebných k zavádění inovací, nových technologických postupů a nových metod řízení, které se bude významnou měrou podílet na zvýšení kvality spolupráce pracovišť výzkumu, vývoje a podnikatelské sféry.

Další cíle  Vytvořit a realizovat vzdělávání rozšiřující všeobecné i odborné znalosti cílové skupiny.  Naučit podnikatele strategickému uvažování o budoucnosti vlastního podniku.  Vytvořit základnu pro setkávání výzkumných pracovníků s manažéry malých a středních podniků a usnadnit tak jejich vzájemnou komunikaci. Podněcovat setkávání podnikatelů i výzkumníků s politiky. Umožnit předávání zkušeností odborníků zejména ze Švédska.  Využít důstojným způsobem impozantní prostory zámku Liblice, ke kterému má právo hospodaření AV ČR.  Vytvoření vzdělávacích programů, studijních textů, WWW stránek, PWP prezentací, E-learningový vzdělávací program „Inovace ve vzdělávání o inovacích“ - iVi

Hlavní aktivity Vytvoření vzdělávacího programu společného bloku iVi Vytvoření E-learningové podpory iVi Marketing a realizace iVi „Cesta na sever“ – studijná pobyt nejúspěšnějších řešitelů projektu inovačního produktu Příprava a realizace přednášek – speciální blok Konzultantské služby v rámci speciálního bloku Propagace a WWW Konference

Současný stav Projekt byl prodloužen o 5 měsíců do 30. června 2008

Klastry společného bloku Systém a jeho implementace Legislativa Dokumenty Financování a management Příklady dobré praxe 26 přednášek a 1 studijní text (pouze E-learning)

Vzniklé studijní texty 1.Úvod do studia 2.Znalostní společnost, Lisabonský proces 3.Koncepce v ČR vztahující se k rozvoji inovací 4.Základní terminologie, teorie inovací, inovační řády 5.Evropský inovační prostor a jeho historie 6.Evropský výzkumný prostor 7.Systém IP v ČR 8.Asociace inovačního podnikání, INOVACE Úloha finančních institucí v rozvoji inovačního podnikání 10.Financování výzkumu a vývoje 11.7.RP výzkumu a vývoje 12.Ochrana duševního vlastnictví 13.Transfer technologií a pracoviště TT, VTP 14.Zkušenosti z transferu výsledků výzkumu a vývoje v ČR 15.Zdroje informací o inovacích ve světě a v ČR 16.Projektové řízení 17.Projektové řízení – logický rámec 18.Evropské strukturální fondy – struktura, cíle, priority 19.OP VaVpI, OPPP, OPVpK 20.Podávání žádostí o finanční podporu z ESF a ERDF 21. Marketing a management inovací 22.Švédské zkušenosti s podporou inovačního podnikání 23.Švédské zkušenosti s vládní podporou inovačního podnikání 24.Švédské zkušenosti s financováním výzkumu a vývoje 25.Švédské zkušenosti z pracovišť transferu technologií 26.Inovační činnost v ČR a USA – srovnání 27.Zadání práce: projekt inovačního produktu 357 posluchačů Thomas Anderson

Nejlépe hodnocené akce

„Cesta na sever“ 27. května až 3. června 2007 Královského technologického institutu Univerzity v Jönköpingu –Rektorát –Knihovna –vědecko-technickém parku Královská inženýrská akademie věd Švédska /IVA Uppsala Innovation Centre

E-learning pro iVi

Speciální blok (dosud neukončen) Inovace ve službách 7.RP – Mobility Uživatelské rozhraní Lidské faktory v administraci a organizaci Marketing a management Inovace ve službách I Inovace ve službách II St. Proveditelnosti a podnik.plány Studie proveditelnosti CBA Nový - Možnosti čerpání finančních prostředků z Evropských strukturálních fondů v letech 2007 až 2013 (s ohledem na potřeby výzkumu a vývoje) Nový - Příprava žádosti o finanční dotaci z Evropských strukturálních fondů a záludnosti při jejím zpracování, uznatelné a neuznatelné náklady, zkušenosti z období 2004 až 2006(7) Nový - Úloha finančních institucí v zavádění inovací – se zvláštním zřetelem na oblast výzkumu a vývoje Nový - Základní aspekty tvorby psaných projevů – PR s akceptací pro umístění v médiích

Současný stav Cílové skupiny Podnikatelé Vědci Manažeři výzkumu a vývoje Doktorandi Studenti Pedagogové na VŠ Státní úředníci Skutečnost: 1174/ 1350/ 87% Reálný odhad (do ): 1450/ 1350/ 107% Aron Marcus

Co dál? Specializační blok – do května 2008 Propagace Almanach – Deník projektu

Problémy v průběhu realizace Konkurence AGIT AB Rekonstrukce zámku Liblice Transformace AV ČR Monitorovací zprávy

Anketa Dotazníkové šetření s využitím SPSS (statistický balík pro společenské vědy) – PhDr. Jan Rytina, CSc. Absolventi společného bloku – 45 60% odpovědělo Otázky: – Motivy pro účast na kurzu –Spolupráce organizátorů s účastníky projektu –Vzdělávací moduly –Vnímání metod výuky –Vztahy mezi účastníky vzdělávání –Co po projektu –Doporučení účastníků organizátorům projektu

Benefit 1.Pocit zmoudření – 83,3 % 2.Svitlo mi – 39,1% 3.Už nejsem přehnaně sebevědomý – 83,3% 4.Navázání nových partnerství (obchodní, pracovní, osobní) – 69,6% 5.Vzájemné pochopení účastníků dvou věkových kategorií – 60% 6.Větší doceňování „hlediska toho druhého“ 7.Šance poznat lidi z různých oblastí – 76,9% 8.Nové zaměstnání – 8,3% 9.Pochopení nutnosti dál se vzdělávat – 69,2% 10.Hledání nového místa, kde se uplatní poznatky z iVi

Překážky Časová náročnost (ukončit?) – 29,2% Problém s prezentací českých projektů ve Švédsku

Udržitelnost SSČ AVČR, v.v.i., bude pokračovat (Liblice, Třešť, Ostrava) Podání žádosti - ESF Zájem i o placenou formu školení Zájem o udržování kontaktů s realizátory projektu – 83,3%

Hlavní inovace v projektu Nový vzdělávací program iVi Úspěšné propojení lidí z různých oblastí Vznik projektů inovačního produktu

Další informace

Otázky?