„NOVÉ VYSOČANY“ Prezentace projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Fakta o vývoji vlastnictví bytů v ČR za posledních 10 let Stanislav Drápal, Český statistický úřad Praha, 18. září 2012.
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Statutární město Ostrava
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
před tím velkým šílenstvím…
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Mgr. Pavel Dobeš Ministr dopravy
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Solární systémy pro aktivní topení
Vývoj developerských záměrů
Sídliště Dukla - Pardubice
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Tréninkový deník Kondiční trénink Jaroslava Chovancová Učo:191699APAK/PR33.semestr.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Iniciativa informativní setkání, NTK,
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Personální managament
Projekty Olomouckého kraje a jeho příspěvkových organizací
TISKOVÁ KONFERENCE při příležitosti obdržení stavebního povolení Praha, 27. července 2006.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Kdo chce být milionářem ?
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
VIII. ročník Veletrhu Gaudeamus Praha 27. – 28. ledna 2015.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Město a developer Marcel Soural, 1. října TRIGEMA a.s. | realizované projekty 2 2Barevné Letňany I. a II. etapa PV Roztoky VTP Roztoky Rezidence.
AKTUÁLNÍ PROJEKTY AKTUÁLNÍ PROJEKTY AKTUÁLNÍ PROJEKTY.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Mapa zájmu - plány.
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.

CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
SEDM STROMŮ A.S. KAMPUS PALACE PREZENTACE KOMERČNÍCH PROSTORŮ.
Konference Nová adresa pro Vaše podnikání
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
Statutární město Ostrava
Revitalizace panelových domů Porovnání spotřeby tepla.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Přednost početních operací
DUBAJ.
Praha Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:
Centrum Služeb Budějovická Tisková konference,
VÝVOJ TRHU NEMOVITOSTÍ V BRNĚ
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
Regenerace městské památkové zóny. Městská památková zóna MPZ vyhlášena rozloha 52 ha na území MPZ je 85 nemovitých KP zapsaných v seznamu.
Rokytka - rozvoj území cyklostezka Stavba číslo: 8268.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Královské město Rakovník
Nákladové nádraží Žižkov Parková čtvrť Central Group
Transkript prezentace:

„NOVÉ VYSOČANY“ Prezentace projektu Setkání s novináři na Radnici MČ Praha 9 20. květen 2009

Velké rozvojové území Vysočany zahrnuto do územního plánu Prahy teprve v roce 2006. 250 hektarů pozemků veškerá technická i dopravní infrastruktura stanice metra Kolbenova trasy B napojení na automobilový okruh a Vysočanskou radiálu železniční tratě se zastávkami Vysočany a Libeň blízkost letišť Kbely a Letňany centrální park s říčkou Rokytkou Rozvíjející se část městské čtvrti Praha 9 NOVÉ VYSOČANY se v příštích letech změní na atraktivní místo pro život, podnikání i odpočinek.

Nových Vysočan Starého Města s Malou Stranou Porovnání velikosti území Měřítko řešeného projektu je klíčové pro správné pochopení této úlohy-

Nových Vysočan Nového Města + Smíchova Porovnání velikosti území a Měřítko řešeného projektu je klíčové pro správné pochopení této úlohy.

Nových Vysočan Královských Vinohrad Porovnání velikosti území a Měřítko řešeného projektu je klíčové pro správné pochopení této úlohy.

Karlína s Petrskou čtvrtí a ostrovem Štvanicí Porovnání velikosti území Nových Vysočan a Karlína s Petrskou čtvrtí a ostrovem Štvanicí Měřítko řešeného projektu je klíčové pro správné pochopení této úlohy.

Nových Vysočan Dejvic a Bubenče Porovnání velikosti území a Měřítko řešeného projektu je klíčové pro správné pochopení této úlohy.

Představení projektu Nové Vysočany a Park Rokytka

Širší vztahy v území „Nové Vysočany“ Rozvíjející se městská čtvrť Prahy 9 se mění na atraktivní místo pro život, podnikání i odpočinek. Celkový budoucí rozvoj v této oblasti přibližně zahrnuje: 600 tis. m2 kanceláří 50 tis. m2 obchodů 12 tis. bytů park Rokytka školy, školky, sportoviště a další služby ABLON, s.r.o. kanceláře, obchody, byty V realizaci AFI byty, kanceláře, obchody V přípravě PRAGA kanceláře,byty, služby V přípravě KOLBENOVA CPI, a.s. GALERIE FÉNIX hotel, obchody, restaurace, kanceláře Dokončeno 3/2008 IMOS Brno a.s. Rokytka Park 900 bytů V přípravě BCD Group Zahrady nad Rokytkou Dvůr nad Rokytkou 600 bytů Dokončeno 2008/2009 FINEP CZ a.s. NOVÁ HARFA - 1 342 bytů Dokončeno 12/2008 VCES a.s. HARFA - 120 bytů Dokončeno 9/2007 Star Group Ltd. Kejřův mlýn – 80 bytů Dokončeno 11/2008 www.novevysocany.cz

Současnost ulice Kolbenovy Po odstranění produktovodu a pod ním vedoucí zdi se otevře nová tvář tohoto budoucího městského bulváru s obchody, kavárnami a příjemnou zelení.

Nová tvář ulice Kolbenovy Po odstranění produktovodu a pod ním vedoucí zdi se otevře nová tvář tohoto budoucího městského bulváru s obchody, kavárnami a příjemnou zelení.

Funcionalistická vila Postavena v letech 1936-1938 architektem Františkem Albertem Librou, je nemovitou kulturní památkou. V roce 2006 proběhly na základě grantu Magistrátu hlavního města Prahy opravy a výměny oken a dále obnova fasády na budově, která bude i v následujících letech procházet rekonstrukcí. Z velmi špatného stavu se tak navrací ke své původní výjimečné podobě. Fotografie z roku 1940 Stav před rekonstrukcí 8.

Současný rozvoj KCD 13 KOLBEN MALL KOLBEN KEY 7 500 m2 KOLBEN CUBE kanceláře v přípravě dokončení 2011 KOLBEN MALL 7 500 m2 obchodní centrum kanceláře přímé spojení s metrem dokončení 2011/2012 KOLBEN CUBE 22 000 m2 kanceláře, obchody stavební povolení ve výstavbě nájemci: ČKD PRAHA DIZ, ČKDEXPORT … dokončení jaro 2010 Kolbenova ul. KOLBEN TOWER kanceláře – 22.000 m2 obchody, restaurace v přípravě dokončení 2012 1 4 KCD 4 kanceláře – 5 500 m2 nájemce: Vegacom a.s. dokončeno jaro 2008 KCD13 kanceláře – 3 000 m2 obchody, restaurace nájemci BILLA, L.A. Restaurant, Rockwell Automation Services, TCHAS, Contacc SE dokončeno 2007 Piazzetta pěší zóna restaurace kavárny galerie realizace 2010 Park Rokytka relaxace, sportovní vyžití, cyklostezka dokončení 2010 13

KOLBENOVA CITY DEVELOPMENT – urbanistický koncept Západní pohled Jihovýchodní pohled

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Kolbenova City Development (CODECO, a.s.) KOLBEN TOWER KOLBEN CUBE

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) Projekt Nová Harfa je největším rezidenčním projektem v ČR po listopadu 1989. V 5 etapách zde vzniká 2000 bytů. Celková plocha pozemku: cca 2 ha

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) ETAPIZACE VÝSTAVBY: I + II. etapa: dokončeno v roce 2007, celkem cca 1000 bytů III. etapa: dokončeno v roce 2008, 393 nových bytů IV a V. etapa: v přípravě

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) UKÁZKA DOKONČENÉ I. A II. ETAPY PROJEKTU

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) NÁMĚSTÍ POD HARFOU Šipka ukazuje do míst, kde se bude nacházet NÁMĚSTÍ „POD HARFOU“, jehož součástí budou odpočinkové zóny včetně vodního prvku, obchody, restaurace a nové služby. Podél náměstí povede jednostranná komunikace, která z bude z druhé strany lemována zelení.

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) VIZUALIZACE III. ETAPY PROJEKTU - DOKONČENO V rámci projektu NH vzniká celá řada obchodních ploch, mimo jiné i stylová restaurace se světelným tubusem.

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) IV. ETAPA PROJEKTU – HARFA PARK: V PŘÍPRAVĚ Čtvrtá etapa projektu představuje 188 bytů a 4 komerční prostory.

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Nová Harfa (FINEP CZ a.s.) IV. ETAPA PROJEKTU – HARFA PARK: V PŘÍPRAVĚ

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Galerie Fénix - Clarion Congress Hotel Prague (CPI Group)

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Galerie Fénix - Clarion Congress Hotel Prague (CPI Group)

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Zahrady nad Rokytkou – Dvůr nad Rokytkou (BCD Group + Broomwell Developments) ZAHRADY NAD ROKYTKOU DVŮR NAD ROKYTKOU

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Rezidence nad Rokytkou (BCD Group + Broomwell Developments)

JEDNOTLIVÉ PROJEKTY PARTNERŮ Rokytka Park (IMOS development)

PŘEHLED NEJVÝZNAMNĚJŠÍCH DEVELOPERŮ AKTIVNÍCH NA ÚZEMÍ NOVÝCH VYSOČAN, JEJICH REALIZOVANÉ A PLÁNOVANÉ PROJEKTY Dokončeno Ve stadiu realizace V přípravě CODECO kancelářské budovy KCD 40 a KCD 4, administrativně-obchodní budova KCD 13 KOLBEN CUBE (kanceláře a obchody) KOLBEN TOWER (administrativa, obchody, hotel), KOLBEN RESIDENCE (bydlení), KOLBEN KEY (kanceláře), KOLBEN MALL (obchody) FINEP CZ Nová Harfa I. až III. etapa (bytový projekt) Harfa Park (IV. etapa bytového projektu Nová Harfa) CPI Group Nákupní Galerie Fénix, Clarion Congress Hotel Prague**** CPI Office Park Klíčov BCD Group + Broomwell Developments Zahrady nad Rokytkou (bytový projekt) Dvůr nad Rokytkou (bytový projekt) Rezidence nad Rokytkou (bytový projekt) IMOS development Rokytka Park (rezidenční projekt)

DĚKUJEME ZA POZORNOST.