Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DUBAJ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DUBAJ."— Transkript prezentace:

1 DUBAJ

2 palmové ostrovy

3 STAVBA Stavba prvního a dnes již dokončeného poloostrova "Palm Jumeirah" byla zahájena v červnu Krátce poté byla oznámena stavba Palm "Jebel Ali" a v říjnu 2004 i stavba největšího ze tří poloostrovů, "Palm Deira", který je plánován s plochu až 46,35 kilometrů čtverečních. Stavba byla původně plánována na let, ale nečekaná celosvětová ekonomická krize zasáhla i Dubaj a budoucnost rozestavěných projektů je zatím nejistá.

4 Na začátku října 2007 bylo hotových 20 % z ostrova s celkovým počtem 200 milionů krychlových metrů. Počátkem dubna 2008 společnost Nakheel oznámila, že více než čtvrtina celkové plochy poloostrova je hotových. Jednalo se o 300 milionů krychlových metrů písku. Vzhledem k velikosti ostrova, je stavba vyvíjena v několika fázích. První z nich je vytvoření "Deira Island", což jsou ostrovy před samotnou "Palm Deira", které budou působit jako taková brána k poloostrovu. V dubnu 2008 oznámila společnost Naakhel, že "Deira Island" je z 80 % kompletní.

5 DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI Rose Tower Nejvyšší hotel na světě. Má 72 podlaží, měří 333 metrů. Postavili ho za tři roky. Stavba byla dokončena v roce 2007, dosud se ale hotel s honosnými interiéry neotevřel pro veřejnost. Stavba stála 68 milionů amerických dolarů (1,2 miliardy korun). The Dubai Mall Rozlohou největší nákupní středisko na světě. Centrum stálo dvacet miliard dolarů, v prostorách je 1200 obchodů a každý týden má návštěvnost 750 tisíc lidí. Rozkládá se na ploše padesáti fotbalových hřišť. Burdž Dubaj Nejvyšší budova světa vyrostla za pět let, měří 818 metrů a má být otevřena se zpožděním příští rok v lednu. Budova stála 4,1 miliardy dolarů (72 miliardy korun), má 206 pater. Mrakodrap stavěli převážně imigranti z jihu Asie, dělníci dostávali plat 2,8 britských liber denně. Do ledna 2008 při stavbě budovy našlo práci přes 7500 dělníků. Metro Plně automatizované metro, je stále ve výstavbě, ale jedna trasa už byla otevřena. Má to být nejdelší plně automatizovaná kolejová doprava na světě. Metro stálo necelých 8 miliard dolarů. DubaiLand Obdoba Disneyparku na Floridě, ale rozlohou je projektovaný zábavní park dvakrát větší. Park je ve výstavbě. Lyžařské centrum V pouštním městě, kde teploty dosahují v létě až 50 stupňů Celsia a v zimě až 30, si postavili také sjezdovku pro lyžaře. Areál vyrostl v roce Jde o nejdelší krytou sjezdovku na světě. Pomocí speciálních chladičů udržují správci 6000 tun sněhu na bodu mrazu.

6 Poloostrovy Palm Islands přidají celkem 520 kilometrů pláží k městu Dubaj. První dva poloostrovy byly vytvořeny dohromady ze 100 milionů kubických metrů skály a písku, oproti tomu třetí poloostrov, "Palm Deira", se bude skládat z přibližně 1 mld. kubických metrů skály a písku. Všechny materiály pro stavbu jsou těženy ve Spojených arabských emirátech. V budoucnu se na těchto poloostrovech bude nacházet přes 100 luxusních hotelů, exkluzivní soukromé rezidenční vily s vlastním kouskem pláže, luxusní byty, přístavy, zábavní parky, restaurace, nákupní centra, sportovní zařízení, zdravotní lázně a podobně.

7 The END Autor: Martin Surma Vytvořeno: Třída: O3.B


Stáhnout ppt "DUBAJ."

Podobné prezentace


Reklamy Google