VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE: n maximalizace tržní hodnoty firmy a n udržování platební schopnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

F INANČNÍ PLÁNOVÁNÍ Jakub Novotný 3. září 2009 Hranická rozvojová agentura, z.s.
Ing. Lenka Štibrányiová
Základní finanční výkazy
Financování Podstata a formy. Financování podniku = získávání, rozdělování finančních zdrojů a jejich využití k získávání potřebných statků a k úhradě.
_________________________________________
OPERATIVNÍ CONTROLLING PERMANENTNÍ ZAJIŠTĚNÍ likvidity rentability tržní hodnoty firmy.
ANALÝZA CENNÝCH PAPÍRŮ
Finanční řízení podniku
Efektivnost.
Oceňování majetku a závazků
Investiční výdaje. Podstata I = výdaje na kapitálové statky a změna stavu zásob Rozdíl mezi I a Ip. Ip = plánované investice, to co firmy chtějí vynaložit.
Klasifikace investic v podniku
7. Hodnocení investic.
ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY Ekonomické hodnocení podniku.
Nauka o podniku Seminář 9.
7. přednáška Výkonnost podle tržních měřítek Tržní výkonnost je vyjádřena ziskovou výnosností z tržní hodnoty podniku. Hodnotí se podle údajů z kapitálového.
FINANČNÍ ŘÍZENÍ DOPRAVNÍHO PODNIKU
Ekonomika investic.
P3 - Marketingový plán „Jsou tři typy firem: ty, které předvídají, ty které reagují na podněty, a ty, které se diví tomu, co se stalo.“ Které jsou nejúspěšnější?
Kapitálová a majetková struktura podniku
Cash Flow Jiří Uhman.
Dokonalá konkurence předpoklady DoKo
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
6. přednáška Finanční řízení podniku – základní charakteristika Finanční řízení podniku – základní charakteristika.
Finanční analýza.
Poměrové ukazatele.
FINANČNÍ ANALÝZA A HODNOCENÍ INVESTIC
 Kapitál je proti jiným výrobním faktorům považován za faktor již vyrobený. Kapitál se skládá z takových vyrobených statků dlouhodobé spotřeby, které.
Analýza návratnosti investic/akvizic
Tržní riziko Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Rizikový faktor  výnos, tzn. změna.
Cíl přednášky Seznámit se
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Ekonomická přidaná hodnota
Poměrové ukazatele.
N_MaEk Manažerská ekonomika 12. cvičení Cizoměnové operace (finanční deriváty – forwardy, futures, opce) léto 2014 Skupiny: N_MaEk/R3PH.
Podnikové finance Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
INFORMAČNÍ ZDROJE FINANČNÍ ANALÝZY
ÚVOD Účetnictví je chápáno jako stavová či výsledková karta podnikání.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Eva Tomášková Ukazatel EVA Ekonomické souvislosti právní úpravy obchodních společností 3. přednáška.
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2012 Finanční management Základní pojmy Je NPV důležité? Základy úrokového.
Základy firemních financí (teze seminářů - platí pro seminární skupiny 1,4,10,11) Ing. František Řezáč, Ph.D. Katedra financí ESF MU.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Téma 3-4 Majetková a finanční struktura podniku. Cash flow 1. Majetková struktura - faktory ovlivňující majetkovou strukturu 2. Finanční struktura - míra.
Přednáška č. 5 Identifikace klíčových faktorů ovlivňujících výkonnost podniku.
Téma 2: Časová hodnota peněz a riziko ve finančním rozhodování 1. Časová hodnota peněz ve finančním rozhodování podniku 2. Riziko ve finančním rozhodování.
Téma 8. Náklady kapitálu. Kapitálová struktura a její optimalizace 1. Náklady kapitálu a jejich kvantifikace 2. Teorie optimalizace kapitálové struktury.
Téma 7. Investiční rozhodování 1. Kapitálové rozpočty výdajů a očekávaných peněžních příjmů z investic 2. Hodnocení efektivnosti investičních projektů.
Téma 13: Finanční plánování
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
Téma 3: Majetková a finanční struktura podniku. Cash flow 1. Majetková struktura - faktory ovlivňující majetkovou strukturu 2. Finanční struktura - míra.
Hospodaření nepodnikateských organizací 2008 (Analýza) 1 Analýza hospodaření.
Téma 9-10 Investiční rozhodování 1. Kapitálové rozpočty výdajů a očekávaných peněžních příjmů z investic 2. Hodnocení efektivnosti investičních projektů.
Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika 1. Tvorba zisku (výsledku hospodaření) 2. Bod zvratu a provozní páka 3. Zdanění zisku a rozdělení výsledku.
Přednáška č. 2 Obecné finanční metody hodnocení veřejných projektů Jana Soukopová
Finanční management Téma č.3 (a 4) Dnešek Poměrové ukazatele 1
Investiční rozhodování.
Základy firemních financí
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Téma 2: Časová hodnota peněz a riziko ve finančním rozhodování
Optimalizace finančních toků ve vybrané společnosti
Podniková ekonomika.
Podniková ekonomika.
Podniková ekonomika.
Přednáška č. 2 Obecné finanční metody hodnocení veřejných projektů
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE:
Majetková a kapitálová výstavba podniku
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
Název společnosti Obchodní plán.
Transkript prezentace:

VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE: n maximalizace tržní hodnoty firmy a n udržování platební schopnosti

MOTTO PLAVBY: n „Kdo nezná přístav kam pluje, tomu žádný vítr nepomůže“

POSÁDKU LODI TVOŘÍ: n Společný tým expertů vaší a naší firmy

NAVIGAČNÍM PRVKEM PLAVBY JE: n Operativní a strategický controlling

ODCHYLKY V KURZU KORIGUJÍ: n Akční rozhodnutí velících důstojníků

KLÍČEM K ÚSPĚŠNÉ PLAVBĚ JE: n Dodržení lodního řádu, který se musí řídit osmi základními principy:

1. PRINCIP PENĚŽNÍCH TOKŮ n Výnosy a náklady nejsou totéž co příjmy a výdaje n Nic nepomůže podniku, který vykazuje zisk, ale nemá finanční prostředky n Zisk je silně ovlivněn zvoleným pojetím výnosů a nákladů (metoda odepisování, tvorba a rozpouštění rezerv, opravné položky, náklady příštích období)

2. RESPEKTOVÁNÍ FAKTORU ČASU n Jedna koruna získaná dnes má větší hodnotu než stejná koruna získaná zítra n Dnešní koruna může být okamžitě investována a přinášet efekt

3. PRINCIP ČISTÉ SOUČASNÉ HODNOTY (NPV) n Podnik by měl investovat jen do těch činností, kde je NPV pozitivní n Pozitivní NPV znamená, že bylo splněno naše očekávání n Naše očekávání je vyjádřeno diskontním faktorem budoucího cash flow

4. PLÁNOVÁNÍ A ANALÝZA FINANČNÍCH ÚDAJŮ (STÁLÉ SLEDOVÁNÍ KOMPASU) n Plánované a skutečné hodnoty rozpočtového controllingu n Plánované a skutečné hodnoty strategického controllingu n Vyhodnocení zpětných vazeb akčních rozhodnutí

5. ZOHLEDŇOVÁNÍ RIZIKA n Investování do prosté obnovy strojů je s menším rizikem než investice do inovací n Čím vyšší riziko se předpokládá, tím vyšší se volí diskontní sazby pro aktualizaci peněžních toků

6. OPTIMALIZACE KAPITÁLOVÉ SRUKTURY n Cena vlastního kapitálu je vždy vyšší než cizích zdrojů n S růstem zadluženosti rostou náklady dluhu i náklady vlastního kapitálu n „U – křivka“ – náklady celkového kapitálu se s růstem zadluženosti nejprve snižují, u vysoké zadluženosti se zvyšují n Pozor na překapitalizování i podkapitalizování firmy

7. ZOHLEDŇOVÁNÍ STUPNĚ EFEKTIVNOSTI KAPITÁLOVÝCH TRHŮ n Podrobná znalost charakteru kapitálového trhu v jehož rámci firma působí n Rozdíly mezi tržní cenou cenných papírů a jejich skutečnou hodnotou odvozenou od budoucích příjmů, jsou na dokonalém trhu řídkým jevem

8. PARETŮV ZÁKON „ 80/20“ 8. PARETŮV ZÁKON „ 80/20“ n Umění dosáhnout co nejlepších výsledků s co nejmenším úsilím n 80% výstupů je výsledkem 20% vstupů, 80% následků plyne z 20% příčin, 80% výsledků vzniká z 20% úsilí

DĚKUJEME ZA VAŠI POZORNOST A PŘEJEME ÚSPĚCH V DALŠÍM PODNIKÁNÍ

POČÍTEJTE S NÁMI! k maximálním výnosům k maximálním výnosům a s minimální investicí a s minimální investicí