Tepelné elektrárny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hrátky s elektřinou Vypracovala: Anna Doležalová Datum:
Advertisements

ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Člověk a energie Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Fyzika Ekologie ©2008 (PowerPoint) Petra Křenová, Jirka Juřena a Lukáš Gottwald™
Výroba a distribuce elektrické energie
Rozvodná elektrická síť
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
TEPELNÁ ELEKTRÁRNA.
Přečerpávací elektrárna
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
Vypracovali:Rudolf Ščudlík Karel Zlevor Jiří Vojtíšek
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.71 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ČESKÁ REPUBLIKA – ENERGETIKA
Popis a funkce elektrárny
Elektrárny.
Energetika. Snímek č. 2 Snímek č. 3 Snímek č. 4.
Vzduch Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2014/2015 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Lukáš Kříž.
Elektrárny v ČR.
VY_32_INOVACE_Př.5.11-Typy elektráren-prezentace
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ AKADEMIE, 17. listopadu.
Energetické suroviny 5. ročník
Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu.
ZŠ Rajhrad Ing. Radek Pavela
Elektrárna Počerady Leží v severozápadní části České republiky, přibližně uprostřed trojúhelníku měst Louny, Žatec a Most. Vlastní výstavba probíhala.
Skupina ČEZ Energie z obnovitelných zdrojů
Sluneční elektrárny.
Uhlí Výroba paliv a energie.
Autoři: Martina Pojerová Veronika Dvořáčková
Průmysl Opakování Průmysl paliv a energetiky – charakteristika
Tepelná elektrárna.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
Chemický průmysl.
Česká republika: Tepelné elektrárny Hospodářský zeměpis
Tepelná elektrárna.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.28 Téma: Zeměpis - ČR Číslo.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Lukáš Feřt, SPŠ dopravní, Karlovarská 99, Plzeň
Odvětví průmyslu Česka
EU ETS 2005 – 2012 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Konference AEM , Praha.
Výroba elektrické energie
Výroba elektrické energie Vzrůstající spotřeba energie klade nároky nejen na zvyšování efektivity její výroby, ale také na hledání stále nových zdrojů.
Elektrárna Dětmarovice Elektrárna Dětmarovice Elektrárna Dětmarovice postavena v r a svým výkonem 800 MW je nejvýkonnější elektrárnou spalující.
1.Něco málo o historii elektráren 2.Obnovitelné a neobnovitelné zdroje 3.Tepelné elektrárny – obecně. 4.Ekologické hledisko a TE v ČR 5.Kogenerace 6.Princip.
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Průmysl ČR energetika chemický průmysl strojírenství.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Ing. Hana Zmrhalová Název: VY_32_INOVACE_07_CH9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: UHLÍ Anotace:
Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Jiří Mejda Datum NázevVY_32_INOVACE_19_CH9_uhlí TémaUhlí.
Jaderná energetika. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Tepelné elektrárny Vypracoval: Jiří Herrgott Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
ZŠ Jiráskova, Benešov CHEMIE Mgr. Jitka Říhová Kyselé deště – Oxidy 8. a 9. ročník.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
 ANOTACE:  Prezentace je určena pro žáky 3. tříd, slouží k seznámení se základními pojmy a procvičení práce s textem  OČEKÁVANÝ VÝSTUP:  Žák se orientuje.
ČESKÁ REPUBLIKA ENERGETIKA.
Ochrana ovzduší IV (pp+ad-blue)
VY_32_INOVACE_C9-007 PALIVA 2 - HNĚDÉ UHLÍ Název školy
VY_32_INOVACE_08_Člověk a energie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Uhlí.
Fyzika – Jaderná elektrárna
ELEKTRÁRNY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
VY__III/2__INOVACE__207 FYZIKA Tepelná elektrárna.
Elektřina VY_32_INOVACE_05-36 Ročník: IX. r. Vzdělávací oblast:
Energetické suroviny 5. ročník
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Autor: Olga Kociánová Datum (období): září 2011 Ročník: 5
Německo skončí s uhlím do roku 2038 ČTK, Redakce v 13:43
Transkript prezentace:

Tepelné elektrárny

Definice teplené elektrárny: Výrobna elektrické energie Definice teplené elektrárny: Výrobna elektrické energie.Jedná se o technologický celek, který vyrábí elektrickou energii přeměnou z chemické energie vázané v palivu prostřednictvím tepelné energie.

Negativa: 1.) Oxidy dusíku 2.) Účinnost 50% 3.) Kyselé deště Pozitiva: 1.) Cena 2.) Pokrytí 65% spotřeby 3.) Tichá výroba

Jak to funguje?

Druhy: Dělí se podle paliva na: Uhelné, plynové a nebo na biomasu. Některé elektrárny: Chvaletice, Hodonín, Ledvice, Mělník a Plzeń (celkem 26) Elektrárna Prunéřov

Zajímavosti: -První elektrárnu postavil František Křižík (Žižkov) -Většina tepelných elektráren u nás, spaluje hnědé uhlí -Největší tepelné elektrárny se nacházejí v JAR a zajišťují téměř 2/3 produkce elektřiny pro celou Afriku. -Ročně u nás tepelné elektrárny vyrobí 46 147 GWh -Vybavení el. odlučovačem popílku= snížení emisí oxidu siřičitého a popílku o 90 % a emise oxidů dusíku o 50 %.

Zdroje: http://www. wikipedia. org/ http://www. cez. cz/cs/ http://www