Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/31.00229 Projekt je financován z prostředků.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
EURES Evropské služby zaměstnanosti
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Prezentace k projektu REPRO CV
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Základní informace o Tranzitní službě Přechod ze Školy do Práce.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Podporované zaměstnávání - metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením III reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován.
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
ADAPTA Vzděláváním k vyšší adaptabilitě zaměstnanců ohrožených restrukturalizací v Libereckém kraji CZ.1.04/1.2.05/ MUSÍTE DÁT VÝPOVĚĎ – POMŮŽEME.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Monitoring dalšího vzdělávání
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Organizace sociální správy
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Když potřebujete pomoc při hledání místa... Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
S handicapem zpět do zaměstnání
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
OP LZZ Operační Program Lidské Zdroje a Zaměstnanost PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Evropský sociální fond Úřad práce v Liberci Oddělení.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Sociální podnikání v Praze
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/16_053/
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Prezentace pro účely informační schůzky s cílovou skupinou
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
Ing. Stanislava Správková
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
Š A B L O N Y II.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ II
Transkript prezentace:

Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky

I nformace o projektu Doba realizace projektu: 2 roky Začátek projektu: Ukončení projektu: Realizátor: MESADA, občanské sdružení

Komu je projekt určen Osoby se zdravotním postižením  orgánem sociálního zabezpečení uznány invalidními v třetím stupni  orgánem sociálního zabezpečení uznány invalidními v prvním nebo druhém stupni  rozhodnutím úřadu práce uznány zdravotně znevýhodněnými

Cíl projektu Posílení pracovního začlenění osob ohrožených sociálním vyloučením či sociálně vyloučených, konkrétně osob se zdravotním postižením. Aktivizovat a motivovat cílovou skupinu k vyhledání, získání, udržení pracovního místa.

Aktivity projektu Výběr účastníků Vstup do projektu může být na základě: doporučení úřadu práce doporučení lékaře informací z tisku, letáku, doporučení druhé osoby apod. Zájemci mohou do projektu vstupovat průběžně po celou dobu jeho trvání, pokud to dovolí personální kapacita realizátora.

Aktivity projektu Před nalezením pracovního místa Individuální konzultace plánování pracovní kariéry (1 x týdně schůzka) rozvoj dovedností potřebných pro nalezení a udržení pracovního místa Job klub ( 1 x za 2 měsíce) Intenzivní výcvik sociálních dovedností Systemické poradenství

Aktivity projektu Po nalezení pracovního místa Poskytování podpory ve formě konzultace (min 2 x, dle domluvy). Může účastník navštěvovat Job klub. V některých případech lze využít pracovní asistenci (vztahy zaměstnanec – zaměstnavatel, apod.).

Aktivity projektu Práce se zaměstnavateli –Intenzivní spolupráce se zaměstnavateli v daném regionu. –Poradenství, jehož cílem je vytvoření stabilního vztahu mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem.

Aktivity projektu Přímá podpora Mzdové příspěvky (po dobu 6 měsíců, max ,- Kč na plný úvazek) Cestovné (pouze do určité výše, po splnění daných podmínek)

Aktivity projektu Ukončení účasti v projektu Účastník projektu je zaměstnán a jeho situace na pracovišti je stabilní. Došlo ke zvýšení úrovně dovedností účastníka. Dlouhodobě se nedaří nalézt pro účastníka pracovní uplatnění a setrvání v projektu by mu nepřineslo další rozvoj. Účastník nedodržuje podmínky účasti v projektu. Po ukončení účasti může být zájemci nabídnuta další spolupráce.

Práva a povinnosti účastníka projektu Doložit doklad o zdravotním postižení. Docházet na naplánované schůzky. Plnit úkoly zadané pracovním konzultantem. Podávat pravdivé informace a údaje. Do 8 kalendářních dnů informovat realizátora o překážkách, které mu brání v účasti v projektu.

Práva a povinnosti účastníka projektu Včas omlouvat svoji nepřítomnost na aktivitách projektu. Při nástupu do zaměstnání poskytnout kopii pracovní smlouvy, okamžitě oznámit změny týkající se zaměstnání a pracovního vztahu. Do doby nástupu do zaměstnání plnit povinnosti vůči úřadu práce. Účastník projektu má nárok na vyjádření a uplatnění svého názoru.

Zavazuje se poskytnout účastníkovi služby a aktivity, které jsou součástí projektu. Iniciuje vznik příslušných dokumentů, hodnocení, individuálního plánu apod. Poskytuje účastníkovi projektu podporu v dosahování cíle dle individuálního plánu. Podporuje a respektuje rozhodnutí účastníka. Poskytuje informace o účastníkovi a jedná v zastoupení pouze s jeho souhlasem. Práva a povinnosti příjemce

Poskytuje informace o účastníkovi a jedná v zastoupení pouze s jeho souhlasem. Po dobu účasti v projektu pravidelně konzultuje se zaměstnavatelem průběh zaměstnání účastníka. Jedná s rodinou a ostatními formálními a neformálními zdroji účastníka se souhlasem účastníka. Přistupuje ke všem účastníkům stejně bez ohledu na pohlaví, věk, příslušnost k etické skupině nebo politické příslušnosti. Práva a povinnosti příjemce

Co projekt nabízí Spolupráci s pracovním konzultantem. Individuální podporu zaměřenou na potřeby konkrétního účastníka. Rozhled, orientaci a znalost trhu práce. Možnost využití pracovní asistence na pracovišti. Mzdové příspěvky pro zaměstnavatele. Příspěvky na cestovné.

Co lze účastí v projektu získat Poradce, prostředníka, lektora. Zvýšení úrovně dovedností, samostatnost a zvýšení sebevědomí. Informace o regionálním trhu práce. Silnější pozici na otevřeném trhu práce. Možnost, čerpání příspěvku na Vaši mzdu. Kontakt s novými lidmi.

Veškeré vzdělávací, poradenské a jiné aktivity projektu jsou všem účastníkům poskytovány ZDARMA.

Další informace MESADA, občanské sdružení centrála Písek pobočka Jindřichův Hradec pobočka Vimperk

Děkujeme za pozornost