PARTNERSKÁ DOHODA Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko 2007-2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
Novela zákona č. 218/2000 Sb. – povinnost zřídit účty u ČNB
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Spolupráce mezi obcemi Spolupráce při výkonu samostatné působnosti a)Na základě smlouvy o splnění konkrétního úkolu b)Na základě smlouvy o vytvoření svazku.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
ČESKÁ REPUBLIKA – SVOBODNÝ STÁT BAVORSKO Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU.
Právní základ 4 nařízení –Všeobecné (1083/2006) –ERDF (1080/2006) –ESÚS (1082/2006) –Prováděcí nařízení(1828/2006)
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Specifika Smlouvy o poskytnutí dotace u závěrečných výzev Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
PROCES PRÁVNÍHO NAVÁZÁNÍ SCHVÁLENÉHO PROJEKTU. ROZHODOVÁNÍ naplánování bez výhrad (mohou být ale doporučení, jejichž plnění kontroluje příslušná pobočka.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
PROCES PROPLÁCENÍ A KONTROLY VÝDAJŮ PROJEKTU. KONTROLA VÝDAJŮ kontrolor pro vedoucího partnera projektu i partnera projektu z České republiky → Centrum.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
ŽÁDOST Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Certifikace součást procesu ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Tereza Hudcová.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
PROCES ADMINISTRACE PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI PŘED MONITOROVACÍM VÝBOREM
Aktuální informace o programu přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Cíle 3 období Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
CRR ČR – základní informace. 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva.
Jak začít s… …přeshraničním projektem Mgr. Gabriela Grycová Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Miroslav Kotoun, BBS. KP projekt s.r.o
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Obsah veřejných rozpočtů III
Setkání regionálních výrobců
CRR ČR – základní informace
PROCES PROPLÁCENÍ A KONTROLY VÝDAJŮ PROJEKTU
PROCES PRÁVNÍHO NAVÁZÁNÍ SCHVÁLENÉHO PROJEKTU
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Krajský úřad Karlovarského kraje
PROCES ADMINISTRACE PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI PŘED MONITOROVACÍM VÝBOREM
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

PARTNERSKÁ DOHODA Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko

Partnerská dohoda (1) Standardizovaná – po finalizaci bude k dispozici ke stažení na Dvojjazyčná (česko-německá) Vyžadována společně s předložením projektové žádosti podepsaná všemi partnery podílejícími se na projektu Vedoucí partner musí stanovit ustanovení o zárukách Cíl: stanovení práv a povinností na projektu se účastnících partnerů Jakékoliv doplnění ze strany partnerů nejsou ve standardizované dohodě možná →nutno uzavřít jinou dohodu/smlouvu mezi partnery

Účastníci projektu Partner z ČR Patřit do kategorie vhodných příjemců ( fondy.cz) fondy.cz V rámci projektu je na české straně přípustný pouze 1 partner požadující dotační prostředky z EU/SR, tzn.příjemce podpory. Případní ostatní čeští partneři nemohou v projektu požadovat dotační prostředky ani prostředky SR. Existují-li další čeští partneři - jsou uvedeni v příloze žádosti a podepisují partnerskou dohodu Na projektu se podílí min. 2 partneři (1 z ČR + 1 z Bavorska) Partner ≠ Dodavatel

Vedoucí partner projektu Vždy jeden a určen partnery projektu ze svých řad Zodpovědný za realizaci celého projektu Uzavře s ostatními partnery projektu tzv. PARTNERSKOU DOHODU – stanoví ustanovení o zárukách včetně podmínek pro získání neoprávněně vyplacených prostředků EU Ujistí se, že výdajů partnerů byly vynaloženy pro účely projektu a na činnosti dle dohody Ujistí se, že výdajů partnerů byly potvrzeny Kontrolory Převádí příspěvek EU partnerům

Partner projektu Plní úkoly za svou část projektu svědomitě a dle stanovené lhůty, čímž přispívá k úspěšné realizaci projektu Používá prostředky EU pouze ke splnění stanoveného účelu Zodpovědný za výdaje, které v rámci projektu vykázal Vrací neoprávněně vyplacené prostředky EU zpět vedoucímu partnerovi

Partnerská dohoda(2) Obsah dohody vychází pouze z nařízení ES: Účel Definice partnera Povinnosti vedoucího partnera a partnera projektu Dokumenty Změna partnerské dohody Závěrečná ustanovení Nabytí platnosti Podpisy partnerů Příloha Partnerské dohody: Ustanovení o zárukách (buď využít navržený text nebo formulovat vlastní ustanovení)

SMLOUVY Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko

Smluvní vztahy Dvoustupňový postup 1. Rámcová smlouva Cíl 3 ČR-Bavorsko 2. Národní smlouvy

Rámcová smlouva Uzavírá se pouze s vedoucím partnerem Uzavírá ji Řídící orgán, tzn. Bavorské státní ministerstvo hospodářství, infrastruktury, dopravy a technologií v Mni- chově Je standardizovaná Účelem je stanovení rámcových podmínek pro poskyt- nutí prostředků EU

Národní smlouvy Česká strana (MMR) uzavírá s každým českým partne- rem (i s vedoucím partnerem, či s partnerem, který se na projektu nepodílí finančně) Bavorská strana (SMWIVT) uzavírá s každým bavors- kým partnerem (i s vedoucím partnerem, či s partnerem, který se na projektu nepodílí finančně) Účelem je stanovení národních podmínek pro poskytnutí prostředků danému projektu.

DĚKUJI ZA POZORNOST! Ing. Lenka Nováková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tel: Petra Ježková, BA Krajský úřad Plzeňského kraje Tel: