MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
neztraťme se NA INTERNETU!
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Poznámky pro výuku Předmět: Úvod do informatiky Autor: Mgr. Jan Míček
Ovládání systému Helios Orange
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Tutoriál EBSCOhost - Historie vyhledávání
Školení internetového vyhledavače Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Základy práce s počítačem – lekce V.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy.
Informace – vyhledávání informací
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Prezentace v Powerpointu
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
Tutoriál DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Vyhledávání informací na internetu
Efektivní vyhledávání na internetu
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Prohlížeč Chrome Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Prohlížeč Chrome Ověřeno ve výuce:
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
WWW – hypertextový informační systém
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Základní prvky internetového prohlížeče
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Vytvoření hypertextového odkazu
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Groupware Lotus Notes , SB 305, – h
Jak vyhledávat informace na Internetu?
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
INTERNET VE VZDĚLÁVÁNÍ
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Školení internetového vyhledávače
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
VY_I/2_INOVACE_37_Vyhledávání na internetu Vyhledávání na internetu Miroslav Kaňok.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Databáze MS ACCESS 2010.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Ovládání a přizpůsobení prostředí AutoCADu uživatelské rozhraní možnosti nastavení profily.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Textový Editor.
Internetové prohlížeče
Informatika – Internet
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Kurz na PC – Pokročilý LEKCE 2
Informatika – Internet
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Transkript prezentace:

MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje: Řádek nabídek Panel nástrojů Řádek pro zadávání adresy Lišta odkazů Plocha dokumentu Stavový řádek David Klíma

Zadávání adresy Soubor – otevřít CTRL+O Zadání do adresové řádky Není nutné zadávat http:// a ftp:// Nezadáte-li jméno souboru doplní se index.html (nenalezne-li – výpis souborů) Pomocí odkazů v dokumentu Jsou barevně odlišeny a podtrženy Změní se ukazatel myši Odkazem mohou být obrázky Ne vše co je podtrženo je odkaz ! David Klíma

Ovládací prvky Zastavit – zastaví načítání stránky Obnovit – načte stránku znovu Zpět – návrat na předchozí prohlížené stránky Vpřed - návrat na stránky pokud bylo použito tlačítko Zpět Šipka dolů vedle tlačítka- seznam stránek Tohle ukazovat už na příkladech David Klíma

Stavový řádek Informace o práci prohlížeče Načítání stránky Stahování obrázku Informace o odkazu David Klíma

Vyhledávání informací Vím co potřebuji. Ale kde hledat? Potřebuji jízdní řády Zkusím www.jizdirady.cz Nemusí ale fungovat vždy - potřebuji více informací či nevím přesně co chci Řešení Vyhledávací služby Seznamy odkazů Neexistuje globální seznam adres ! David Klíma

Seznamy odkazů WWW stránky, kde jsou odkazy rozděleny podle kategorií soukromé nebo součástí portálů Uživatelé přidávají odkazy sami a nebo provozovatel www.seznam.cz www.centrum.cz www.atlas.cz A mnoho dalších David Klíma

Vyhledávače Stejně jako seznamy většinou součástí portálů Vyhledávání podle klíčových slov Slovo, které specifikuje hledanou stránku Vyhledávání podle více kritérií Fulltext – vyhledávání v textu Nejznámější www.altavista.com www.seznam.cz www.google.com www.quick.cz a mnoho dalších… David Klíma

Pokuste se najít Autobusové spojení na zítra Praha-Plzeň Stránku školícího střediska Autocont Vaši firmu v obchodním rejtříku Informace o vašich zálibách Program televize na příští týden Informace o Vašem mobilním telefonu Španělsko-český slovník Porovnání stavebních spořitelen Majitele telefonu podle tel. čísla David Klíma

Další volby a funkce Historie - seznam prohlížených stránek Oblíbené – seznam Vašich oblíbených stránek Přidat do Oblíbených Uspořádat oblíbené Zpřístupnit offline Přidat do lišty odkazů – Odkazy exportovat Hledat – vyhledávání na internetu Pošta, Tisk, Diskuse David Klíma

Další možnosti zadávání adresy Výběr ze seznamu naposledy zadávaných Automatické dokončování - musí být zapnuto Oblíbené Historie Seznam Zpět a Vpřed Lišta odkazů David Klíma

Menu soubor Otevření nového okna Uložení stránky Tisk stránky Soubor -> Nový CTRL+N Uložení stránky Soubor ->Uložit jako Tisk stránky Soubor ->Tisk Vlastnosti Informace o stránce David Klíma

Další menu Úpravy Zobrazit Oblíbené Nástroje Nápověda David Klíma

Nastavení (Nástroje->Možnosti) Obecné Domovská stránka Dočasné soubory Historie Barvy, písma Obsah Automatické dokončování Připojení, Programy, Upřesnit Toto do oběda po obedejeste nejake vyhledavani David Klíma