TurboAsistent pro Windows komplexní program pro lékaře

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Advertisements

Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Záznamy dodavatelů v modulu Akvizice. Dodavatelé • Před iniciováním objednávky se nejprve ujistěte, zda seznam dodavatelů zahrnuje dodavatele, od kterého.
Používání hlavního panelu
Návod ke správě týmu pro novou verzi webu
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Grafická úprava seminární práce
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
Power Point– pracujeme se snímky
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
PRŮVODCE e-žk zpracovala: Mgr. Silvie Szymurdová.
Žádost o výdej uživatelského podkladu - Projekční společnosti Zakázkový systém TECHNICKÁ MAPA.CZ.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH.
Excel – editace ( formát ) buněk
TECHNICKÁ MAPA.CZ Zakázkový systém
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Tutoriál DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Zakládání dodavatele 1. i 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
1 PDIS Táborský Otakar Výhody systému nástroj pro ovlivňováni chování pacienta ISO, CEN, ČSN, HL7 rozvoj eHealth spolupráce se zdravotní.
Excel export a import dat. Import dat z webu.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Power Point– sestavujeme prezentaci
Formátování buněk - číselné formáty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Petr Pánek.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Vytvoření záznamu dodavatele 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pracovní prostředí počítače
ProgeCAD Modifikace prvků.
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.04 Téma: PowerPoint Číslo.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Windows 7 Popis a ovládání Plocha II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
© Aastra Integrovaný DHCP server. © Aastra DHCP server DHCP server je určen pro distribuci IP adres a konfiguračních parametrů pro telefony.
Neprodáváte ? Na trhu jsou levnější programy pro zdravotnictví Na trhu jsou programy, které toho umí víc Nemám čas učit se nové věci Myslíme si, že …
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 17– PŘECHODY SNÍMKŮ V PREZENTACI. Název školy:
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Formátování buněk - číselné formáty
OKNa/ práce s oknem ve windows
PowerPoint.
Pracovní prostředí počítače
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Přihlášení.
DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Kofigurace & napájení Windows
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
ProgeCAD Modifikace prvků.
ProgeCAD Modifikace prvků.
Transkript prezentace:

TurboAsistent pro Windows komplexní program pro lékaře

program, který pracuje pod operačním systémem MS Windows a má tedy jeho dobré vlastnosti spuštění programu: na ploše usnadní práci v ordinaci (kartotéka, evidence, psaní lékařských zpráv, atd.) Heslo: 324 308

1. ÚVOD FILTR FRÁZE ZRUŠ VYTISKNI PRVNÍ V SEZNAMU POSLEDNÍ V SEZNAMU NÁSLEDUJÍCÍ PŘEDCHÁZEJÍCÍ NOVÝ VYHLEDEJ Základní ikony Funkční ikony

Po spuštění Základní ikony Funkční ikony

Evidence a dokumentace pacientů Vyhledávání pomocí neúplného jména, rodného čísla nebo ročníku.

Dekurs K zaznamenání stavu pacienta.

Podpora vyšetření Výběr se provádí se seznamu, ale je možná i tvorba vlastního vyšetření.

Automatizované psaní zpráv Umožňuje prohlížení dosud napsaných informací. Zásada: jednu informaci psát jedenkrát.

Obrazová dokumentace Sono, ENDO, RTG

Evidence diagnóz Zadání diagnózy podle Mezinárodní klasifikace nemocí. Zadání: číselně nebo ze seznamu.

Výkony Zadává se výběrem ze zabudovaného seznamu nebo z individuálně nastaveného. Body se registrují automaticky.

Léčiva Obsahuje katalog léčiv včetně cen a hrazení pojišťovnou.

Objednávání pacientů Buď automaticky nebo na smluvenou hodinu. Počítač respektuje svátky a ordinační dobu.

Sazebník Ze všeobecného sazebníku je možno vybrat vlastní sazebník výkonů.

Statistika Přehled o statistických údajích, např. počtu vykázaných bodů, počtu pacientů, atd.

Automatizovaný styk s pojišťovnami Zajištění přenosu výkazů dat se všemi běžnými pojišťovnami.

2. PRÁCE S KARTOTÉKOU Založení karty: 1. Volte ikonu Karta. 2. S funkčních ikon vyberte Nový. 3. Vypište jméno, titul, bydliště, rodné číslo (automaticky se vygeneruje věk a datum narození), zaměstnavatele, krevní skupinu (K.S.), CAVE a povolání. 4. Vyberte ze seznamu pojišťoven. 5. Vyplňte R.A., O.A. a A.A. (rodinná, osobní a alergická anamnéza). Vyhledání pacienta podle jména: 2. S funkčních ikon vyberte Vyhledej. 3. Zapište příjmení pacienta a potvrďte ENTER. 4. Jestliže chcete prohlížet jiné karty, použijte k tomu Následující či Předcházející.

Vyhledání pacienta podle rodného čísla: 1. Volte ikonu Karta. 2. V kartě pacienta stiskněte myší tlačítko se symbolem ? vpravo u údaje o R.č. 3. Zapište R.č. (je možné zapsat i neúplné číslo bez údaje za lomítkem). 4. Potvrďte pomocí tlačítka Hledej. 5. Na obrazovce se objeví karta požadovaného pacienta. Vyhledání pacienta podle osobního čísla: 2. V kartě pacienta stiskněte myší tlačítko se symbolem ? vpravo u údaje o Os.č. 3. Zapište Os.č.

Vyhledání pacienta podle ročníků: 1. Volte ikonu Karta. 2. V kartě pacienta stiskněte myší tlačítko se symbolem ? vpravo u údaje o R.č. 3. Zapište ročník. Například ročník 1960 zapište jako číslo 60. 4. Potvrďte pomocí tlačítka Hledej. 5. Na obrazovce se objeví karta požadovaného pacienta. 6. Seznam pacientů je řazen pomocí ročníků. 7. Jestliže chcete obnovit původní abecední řazení, volte ještě jednou ikonu Karta. Zrušení karty pacienta: Pomocí tlačítka zruš.

Vyhledání skupiny pacientů: 1. Volte ikonu Karta. 2. Volte funkční ikonu Filtr. 3. Otevře se následující okno.

4. Zvolíme-li volbu Vybraní pacienti filtrem, otevře se vlastní filtr. 5. Pokud svítí červeně pravá část funkční ikony Filtr, kartotéka nabízí pouze vybrané pacienty. Není též možné měnit jakékoliv údaje v kartě.

3. PRÁCE S DEKURSEM Zápis do nového dekursu: 1. Volte ikonu Dekurs. 2. S funkčních ikon vyberte Nový. Očkování: 2. Volte tlačítko tvorba očkování (zobrazí se seznam, jednu položku vyberete) 3. Pro tvorbu nového očkování, stiskněte ikonu Nový. 4. Potvrďte OK. Zadání neschopenky: 1.Volte ikonu Dekurs. 2. Volte tlačítko Neschopenka 3. Datum OD: vyplní počítač automaticky.

4. ZÁPIS LABORATORNÍCH VYŠETŘENÍ 1. Volte ikonu Vyšetření. 2. Volte tlačítko Tvorba vyšetření nebo definujte vyšetření nové.

5. PSANÍ LÉKAŘSKÝCH ZPRÁV 1.Volte ikonu Zprávy. 2. Volte myší ikonu nastav tlačítka.

6. OBRAZOVÁ DOKUMENTACE A ARCHIVACE SNÍMKU 1. Volte ikonu Snímky. 2. S funkčních ikon vyberte Nový.

7. ZADÁNÍ DIAGNÓZY 1. Volte ikonu Diagnóza. 2. Volte tlačítko Nastav tlačítka nebo definujte diagnózu vlastní či všeobecnou. Každá diagnóza má své číslo.

8. PRÁCE SE SAZEBNÍKEM 1.Volte ikonu Sazebník. 2. Máte na výběr vlastní (tlačítko Vymaž vše) do kterého můžete informece přidávat či ubýrat nebo sazebník již předdefinovaný.

9. NASTAVENÍ VÝKONU 1.Volte ikonu Výkon. 2. Volte tlačítko Nastav tlačítka, určete si Vlastní nebo využijte Všeobecný sazebník a nadefinujte Typ platby.

10. ZADÁNÍ LÉČIV 1. Volte ikonu Léčiva. 2. Volte tlačítko Nastav tlačítka, určete které tlačítko chcete nastavit. Nastavení Magistraliter a dávkování 1. Stiskněte tlačítko Nastav magistr a popřípadě Nastav dávkování .

11. OBJEDNÁNÍ PACIENTA 1. Volte ikonu Objednání , nastavte tlačítkem ordinace ordinační dobu, vypište údaje pro objednání a potvrďte Objednat.

12. NASTAVENÍ POPLATKU Provádíme výběrem karty Pojišťovna.

13. ÚKOLY Vytvořte si svou vlastní kartu a doplňte i další údaje v rámci základních ikon (Dekurs, Vyšetření zprávy, atd).