MINIMATURITY 2014 - 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář IVIG 2008, Kde plagiátorství začíná Moravská zemská knihovna Brno Mgr. Jana Nejezchlebová
Advertisements

E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Doporučení pro přípravu žádosti;
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Podpora meziobecní spolupráce
Výuka cizích jazyků technických předmětů
MINIMATURITY.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
MINIMATURITY
Maturita 2015.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Seminární prací žák prokazuje schopnost:  vyhledávat a třídit informace,  pracovat s odbornou literaturou a internetem,  porozumět danému tématu, 
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Didaktické prostředky
Projekty jsou Výzvy Mgr. Martina Sýkorová. Projektový záměr Zformulovat si v bodech, co chci uskutečnit s pomocí prostředků nabízených v grantech – Obsah,
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
Uplatnitelnost absolventů bc. oborů a výhody profesního zaměření Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu,
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Ročníková práce Závěrečná práce e-learningového kurzu ICT technologie a jejich využití v práci učitele 2. stupně a v dalším rozvoji jeho profesních kompetencí.
GVID – MATURITA 2015 aktuální stav – září STRUKTURA MATURITNÍ ZKOUŠKY Maturitní zkouška (MZ) Společná část MZ Český jazyk a literatura Matematika.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Praha, 23. ledna  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.
Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
Struktura bakalářské práce
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
Typy výzkumu  Kvantitativní  Kvalitativní  Smíšený  První zkoumá kolik lidí si co myslí atd …  Druhý co přesně si lidé myslí  Třetí je kombinací.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Mgr. Libuše Přikrylová, manažer pracovní skupiny.
Maturity – jaro Předměty Povinně: Český jazyk a literatura Na výběr jeden z předmětů: - Cizí jazyk -Matematika Jediná úroveň Další (profilové) zkoušky.
1. přednáška, Seznámení, podmínky kurzu, jeho struktura, rozdělení témat pro semestrální práci Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Výsledky učení v pedagogické činnosti vysokých škol Představení metodiky.
ROČNÍKOVÁ PRÁCE je určena pro žáky 9. tříd Hlavním cílem je naučit se využívat získané poznatky v praxi, vhodně doplnit učivo základní školy a ověřit získané.
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
Maturity – jaro 2013.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
elektrotechnických měření
Didaktické prostředky
MINIMATURITY
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
Maturity – jaro 2017.
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
MINIMATURITY
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Úvodní hodina Bc. Zdeněk Staroba
OBHAJOBA MATURITNÍ PRÁCE
Práva dítěte Výchova k občanství
GVID – MATURITA 2019 aktuální stav – říjen 2018.
Při technické univerzitě v Liberci
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
MINIMATURITY
Volnočasová pedagogika
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Transkript prezentace:

MINIMATURITY 2014 - 2015

CO JSOU MINIMATURITY ? DLOUHODOBÝ ŠKOLNÍ PROJEKT ZAMĚŘENÝ NA PROJEKTOVOU VÝUKU BADATELSKÉ AKTIVITY MALÁ STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST (MOČ)

Co je výstupem, tedy na konci? ODBORNÁ STUDENTSKÁ KONFERENCE

PROČ ? OŽIVENÍ VÝUKY - PRYČ S NUDNOU VÝUKOU NETRADIČNÍ METODA VÝUKY AKCE MOŽNOST SEBEREALIZACE ROZVÍJENÍ ZNALOSTÍ A DOVEDNOSTÍ A JEJICH UPLATŇOVÁNÍ V PRAXI PŘÍPRAVA NA MATURITU A VŠ

NÁPLŇ PRÁCE - ÚKOLY SEMINÁRNÍ PRÁCE S PRAKTICKOU ČÁSTÍ (cca 10 stran) PREZENTACE VÝSLEDKŮ PRÁCE POWERPOITNOVÁ PREZENTACE, VIDEO, FOTOGALERIE, POSTER, UČEBNÍ POMŮCKA, JINÁ FORMA…. OBHAJOBA PŘED KOMISÍ

HARMONOGRAM VÝBĚR TÉMATU Do KONCE ZÁŘÍ ZÁPIS TÉMATU Do ZAČÁTKU LEDNA – ODEVZDÁNÍ PRACÍ (ELEKTRONICKY) LEDEN 2015 – OBAHOJBA MINIMATURIT

ZAMĚŘENÍ TÉMAT JE LIBOVOLNÉ Doporučujeme : - přírodovědné zaměření (bio,che,fyz) s experimentální částí - MOŽNOST POKRAČOVÁNÍ FORMOU MATURITNÍ PRÁCE, SOČky, aj.

VÝBĚR TÉMAT ZAMYSLET SE NAD OBLASTÍ, KTERÁ MĚ ZAJÍMÁ PROMYSLET, O ČEM VŠEM BYCH MOHL/A PSÁT ZHODNOTIT MNOŽSTVÍ DOSTUPNÝCH INFORMACÍ UJASNIT SI PŘEDSTAVU O OBSAHU PRÁCE FORMULOVAT PROBLÉM, OTÁZKU, KTEROU CHCI ZKOUMAT POPSAT MOŽNÝ VÝSLEDEK (POPSAT OČEKÁVÁNÍ) NAVRHNOUT PRAKTICKOU ČÁST (aby byla realizovatelná) STANOVIT SI CÍL PRÁCE VYMYSLET NÁZEV, NAPSAT KRÁTKOU ANOTACI ZAJISTIT SI PŘÍPADNÉ KONZULTACE S (VYUČUJÍCÍMI, KAMARÁDY, RODIČI, atd.) ZAPSAT SI VYBRANÉ TÉMA NAVRHNOUT PŘEDMĚT, KTERÉHO SE TÉMA NEJVÍCE TÝKÁ

ZPŮSOB ZÁPISU TÉMAT PROBĚHNE NA ZAČÁTKU ŠKOLNÍHO ROKU V ZÁŘÍ

INSPIRACE: K/STUDENTI/MINIMAT/ARCHIV http://www.soc.cz/nabidka-temat

HODNOCENÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE PREZENTACE VÝSLEDKŮ PRAKTICKÉ ČÁSTI OBHAJOBA Hodnocení probíhá na základě stanovených kriterií. Snažíme se tím o objektivní hodnocení. ZNÁMKA ZAHRNUTA S VÁHOU TĚŽKÁ DO PŘEDMĚTU, KTERÉHO SE TÉMA TÝKÁ NEJVÍCE

VÝSLEDNOU ZNÁMKU VYBRANÉHO PŘEDMĚTU SI MŮŽETE ÚSPĚŠNOU MINIMATURITNÍ PRACÍ VYLEPŠIT. V PŘÍPADĚ NESPLNĚNÍ JE PRÁCE HODNOCENA NEDOSTATEČNĚ (s váhou těžká)

OMLUVA Z MINIMATURIT MINIMAT JSOU POVINNÉ ZPŮSOB OMLOUVÁNÍ PŘI ABSENCI V DEN OBHAJOB JE STEJNÝ JAKO PŘI KLASICKÉ VÝUCE (DLE ŠKOLNÍHO ŘÁDU)

JAK MM VYUŽÍT? ZKUŠENOSTI VYUŽITELNÉ VE STUDIU LYCEUM – MOŽNOST POKRAČOVAT V MATURITNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCI SOČ - STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST OLYMPIÁDY REPREZENTACE ŠKOLY SEMINÁRNÍ PRÁCE K PŘIJÍMAČKÁM NA VOŠ A VŠ A DALŠÍ

POZOR KOPÍROVÁNÍ TEXTŮ ČI JINÝCH ZDROJŮ BEZ UDÁNÍ CITAČNÍHO ZDROJE JE POVAŽOVÁNO JAKO KRÁDEŽ A PODLE TOHO JE TAKÉ, DLE PLATNÉ LEGISLATIVY, TAKOVÉ JEDNÁNÍ POSTIHOVÁNO. ZPŮSOB, JAK SPRÁVNĚ CITOVAT NAJDETE V MANUÁLU JAK PSÁT MINIMATURITNÍ PRÁCI NEBO CITACE.COM

DOTAZY?

INFORMACE: http://www.zshk.cz/výuka/minimaturity K:\ STUDENTI \ MINIMAT \ 2014 -2015 Inspirace: http://www.soc.cz

REALIZAČNÍ TÝM MM PhDr. Přemysl Štindl Mgr. Hynek Dostál, Ph.D. Mgr. David Zlatovský Mgr. Zuzana Gebrtová

DĚKUJI ZA POZORNOST A PŘEJI HODNĚ ÚSPĚCHŮ !