Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Advertisements

Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2013/14 *
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
PROFESNÍ ORIENTACE VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Mgr. Lenka Hrušková, Ph.D. Prorektor pro studium a pedagogickou činnost VŠTE.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2015/16 *
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: A. Národní agentura pro evropské vzdělávací.
VYBER SI, MÁME CO NABÍDNOUT Široká nabídka bakalářských a navazujících magisterských oborů zahrnující i obory s unikátním postavením na ekonomických.
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
Ústav pedagogických věd
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ Katedra hodnocení textilií Kristýna Šlemínová.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Účast na projektech LLP Erasmus Výjezd pregraduálních studentů je možný až po absolvování 1. ročníku Všeobecné lékařství - reálně – v období blokového.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2016/17 *
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Bakalářský studijní obor OPTIKA A OPTOMETRIE garantuje KPO
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Zpráva o studiu za rok 2015 Zdeňka Chmelíková
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Univerzita Karlova v Praze Základní možnosti financování zahraničních pobytů a další možnosti výjezdu do zahraničí 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 14. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Zahraniční mobility studentů
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP 2017/2018 *
Informační schůzka k programu
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009

Doc. Vladimír Rogalewicz, CSc. proděkan pro vědeckovýzkumnou činnost a zahraniční styky Lucie Kulhánková Oddělení zahraničních styků

Studium v zahraničí přináší Jiný pohled na studovaný obor Možnost zapsat si předměty, které se na FBMI nepřednášejí Multikulturní zkušenost Vytvoření mezinárodních profesních i osobních vazeb Zkušenost s použitím svých znalostí a schopností ve zcela jiném prostředí Poznání jiných zemí

Kdo se může přihlásit? Studenti, kteří budou v příštím školním roce (rok výjezdu) –ve 3. ročníku bakalářského studia –v magisterském studiu –v doktorském studiu mají splněny všechny studijní povinnosti (studijní průměr do 2,5) mají dobré jazykové znalosti (angličtina nebo jazyk dané země)

Možnosti studia v zahraničí ERASMUS – smlouvy FBMI ERASMUS – rektorátní smlouvy Dvoustranné dohody FBMI Nabídky zahraničního oddělení rektorátu Nabídky zahraničních univerzit a vládních agentur

ERASMUS – smlouvy FBMI BelgieGentMgr. FinskoOuluBc. Mgr. PhD. ItálieGenova (Janov)Bc. NěmeckoAachenMgr. PhD. NěmeckoHeidelbergBc. Mgr. PhD. PolskoGliwiceBc. Mgr. PhD. PortugalskoLisabonMgr. ŘeckoPatrasBc. Mgr. PhD. SlovenskoKošiceBc.

BELGIE Ghent University - magisterské studium - modelování kardiovaskulárního systému - doporučeno řešení diplomové práce FINSKO University of Oulu - všechny stupně studia - běžné semestrální pobyty - připravujeme: „Double Degree“ doktorské studium, magisterské studium PMB

ITÁLIE Universita degli Studi di Genova - bakalářské studium NĚMECKO RWTH Aachen (Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule) - magisterské a doktorské studium - zařazeno na lékařské fakultě - doporučeno řešení diplomové/disertační práce NĚMECKO Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - všechny stupně studia

POLSKO Politechnika Śląska w Gliwicach - všechny stupně studia PORTUGALSKO Instituto Superior Técnico Lisabon - magisterské studium ŘECKO University of Patras - všechny stupně studia SLOVENSKO Technická univerzita v Košiciach - bakalářské studium

Co připravujeme? Španělsko -Zaragoza Velká Británie -Londýn -Glasgow Francie -Grenoble

ERASMUS – rektorátní smlouvy velký výběr univerzit ne všude je možno studovat předměty biomedicínského inženýrství konkurence studentů ze všech fakult ČVUT přehled všech možností na webu: ČVUT → Informace pro studenty → Studium a praxe v zahraničí → ERASMUS

ERASMUS – rektorátní smlouvy Pro studenty FBMI doporučujeme: Estonsko: Tallinn University of Technology Německo: TU Illmenau, TU Berlin, TU Dresden Francie: INPT Grenoble Švédsko: Chalmers University Göteborg, KTH Stockholm Norsko: NTNU Trondheim Rakousko: TU Graz Španělsko: UPC Barcelona Itálie: Politecnico Milano Polsko: Politechnika Warszawska

Dvoustranné dohody FBMI Jordan University of Science and Technology -Irbid, Jordánsko -bakalářské studium Brown University -Providence, Rhode Island, USA -zadání diplomové práce (magisterské studium PMB) nebo disertační práce (doktorské studium) pod dvojím vedením (FBMI + Brown) -vyústí v půlroční pobyt v USA, kde proběhnou hlavní experimenty -témata k dispozici u doc. Rogalewicze Sledujte aktuální informace na webu!!

Dvoustranné dohody rektorátu USARusko MexikoČína KostarikaTajwan ArgentinaJižní Korea PeruSingapur

Nabídky zahraničních univerzit a vládních agentur Norsko Tajwan, Singapur, Jižní Korea Austrálie Francie USA – Fulbrightova stipendia (USA) Dům zahraničních služeb MŠMT OBVYKLE JE VYŽADOVÁNO VYJÁDŘENÍ ŠKOLY, ČASTO SE PODÁVÁ PROSTŘEDNICTVÍM ŠKOLY

Aktuální informace rektorátu Aktuální nabídky Sledujte webové stránky rektorátu studenty/studium-v-zahranici/aktualne

Doc. Vladimír Rogalewicz, CSc. proděkan pro vědeckovýzkumnou činnost a zahraniční styky Lucie Kulhánková Oddělení zahraničních styků