Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zahraniční mobility studentů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zahraniční mobility studentů"— Transkript prezentace:

1 Zahraniční mobility studentů
2017/2018 Aktuální k prosinci 2017

2

3 Co je ERASMUS+ program Studijní nebo praktická stáž na zahraniční partnerské univerzitě v rámci EU během studia Studijní stáž = studium vybraných předmětů včetně praxe (min. délka 3 měsíce) Praktická stáž = vykonávání praxe v zahraniční nemocnici (min. délka 2 měsíce) Stáž probíhá obvykle 1 semestr ve 2. nebo 3. ročníku studia Nutná jazyková vybavenost min. B1 anglický jazyk (pokud není stanoveno jinak) Více:

4 Míst na ERASMUS mobility je dostatek a výjezdy studentů podporujeme.
Důležité kontakty: ERASMUS koordinátor FZS: Ing. Ivana Veverková ERASMUS kancelář TUL: Ing. Radka Přeučilová Míst na ERASMUS mobility je dostatek a výjezdy studentů podporujeme.

5 Partnerské univerzity
Arteveldehogeschool Belgie, Gent OŠETŘOVATELSTVÍ PRAXE STUDIUM 2. i 3. ročník Check it:

6 Partnerské univerzity
Mikkeli University Finsko, Savonlinna OŠETŘOVATELSTVÍ STUDIUM PRAXE 2. i 3. ročník Check it:

7 Partnerské univerzity
University of Peloponnese Řecko, Sparta OŠETŘOVATELSTVÍ STUDIUM 2. i 3. ročník Stud. plán k dispozici zde (odkaz na soubor). Check it:

8 Partnerské univerzity
University of Burgos Španělsko, Burgos OŠETŘOVATELSTVÍ PRAXE – v jednání 2. i 3. ročník Check it: Stud. plán:

9 Partnerské univerzity
Kollegium Karkonoszke Jelenia Góra Polsko, Jelenia Góra OŠETŘOVATELSTVÍ STUDIUM 2. i 3. ročník Check it: Stud. plán:

10 Partnerské univerzity
University of the West of Scotland Skotsko, Paisley OŠETŘOVATELSTVÍ PRAXE 2. i 3. ročník ! Nutná pokročilá jazyková vybavenost Check it: Stud. plán:

11 Partnerské univerzity
Dokuz Eylul University Inönü University Malatya Firat University Turecko: Izmir, Malatya, Elazığ OŠETŘOVATELSTVÍ PRAXE 2. i 3. ročník Check it: Stud. plán:

12 Partnerské univerzity
Prešovká univerzita Slovensko, Prešov OŠETŘOVATELSTVÍ URGENTNÍ MEDICÍNA STUDIUM PRAXE 2. i 3. ročník » Výborné pro méně jazykově vybavené studenty Check it: Stud. plán:

13 Partnerské univerzity
Žilinská univerzita Slovensko, Žilina BIOMEDICÍNSKÁ TECHNIKA STUDIUM 2. i 3. ročník BMT / 1. ročník BMI » Výborné pro méně jazykově vybavené studenty Check it: Stud. plány:

14 Partnerské univerzity
Berner Bildungszentrum Pflege Švýcarsko, Bern OŠETŘOVATELSTVÍ PRAXE 2. i 3. ročník Německý jazyk - nutná jazyková úroveň minimálně B2 Check it:

15 Partnerské univerzity - v jednání
University of Coimbra University Lisboa – Tecníco Lisboa Portugalsko, Coimbra BIOMEDICÍNSKÁ TECHNIKA BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝRSTVÍ STUDIUM 1. a 2. ročník (magist. studium) University Coimbra - Check it: Stud. plán: University Lisboa – Check it: Stud. plán :

16 Výše stipendií na ERASMUS mobilitu

17 Jak zlepšit cizí jazyk pomocí TUL
Vnitřní jazykové kurzy TUL (okolo Kč za semestr) Možnost připojit se k Mezinárodnímu klubu studentů TUL – ESN Liberec Pomáhat zahraničním studentům na TUL se začlenit do společnosti a vysvětlit jim, jak to na TUL chodí

18 Central European Exchange Programme for University Studies

19 Co je to CEEPUS program? CEEPUS je středoevropským výměnným univerzitním programem zaměřeným na regionální spolupráci Účastnické státy: Albánie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Černá Hora, Česká republika, Chorvatsko, Maďarsko, Makedonie, Moldavsko, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Srbsko. Spolupracují též univerzity Priština, Prizren a Peja v Kosovu. Program je určen pro pregraduální studenty od ukončeného druhého semestru, postgraduální studenty a akademické pracovníky veřejných vysokých škol

20 7 x plus pro CEEPUS jednoduchá organizace, žádosti se vyřizují s předstihem jen jednoho semestru Veškeré inofrmace, online přihlášky a aktuální výše stipendií na stipendium je určené na ubytování a stravování, je vypláceno v hostitelské zemi uznávání studia je dáno v projektech sítí společné programy v sítích univerzit a udělování společných akademických titulů stipendia mohou být udělena i za účelem praktického výcviku za předpokladu zaštítění hostitelskou VŠ

21 Podmínky pro účast v CEEPUS
Studenti bakalářského a magisterského studijního cyklu: státní občanství členské země CEEPUS nebo equal status věk bez omezení ukončení 2. semestru řádného studia minimální doba pobytu na zahraniční stáži jsou tři měsíce, maximální celková doba pobytu činí 10 měsíců; pobyt kratší než tři měsíce je třeba zdůvodnit v poli Motivation přihlášky Možnost STS (Short-Term-Student) od 6 dnů do 3 měsíců

22 Fond mobilit TUL Určeno pro studenty magisterského studijního programu v prezenční formě Podporováno studium na zahraniční univerzitě v délce min. 1 měsíc pro pobyt spojený s vědeckou, výzkumnou a vývojovou prací na diplomové práci Více na: mobility-tul

23 Mobilitní program rektora TUL na výjezdy na letní školy v zahraničí a studium na partnerských školách v zemích mimo EU Zahraniční oddělení TUL finančně podporuje výjezdy českých studentů bakalářských a magisterských programů: na letní školy kdekoli v zahraničí  na absolvování studijního pobytu na vybraných partnerských školách v zemích mimo EU organizačně Mobilitní program TUL zajišťuje kancelář Erasmus+ (Ing. Radka Přeučilová) ÚČAST NA ZAHRANIČNÍ LETNÍ ŠKOLE Zahraniční oddělení nehradí celkové náklady na pobyt na letní škole, nýbrž část, která odpovídá poplatkům stanoveným pořádající organizací za účast. Další náklady musí uchazeč hradit z jiných - i vlastních - zdrojů. Více na: rektora-tul-na-vyjezdy-na-letni-skoly-v-zahranici-a-studium-na-partnerskych-skolach-v- zemich-mimo-eu

24 Důležité kontakty: ERASMUS koordinátor FZS: Ing. Ivana Veverková Aktuální a souhrnné info o možnostech stáží v rámci EU i mimo EU: V případě zájmu o mobilitu na jiné evropské univerzitě, než jsou uvedené, kontaktujte fakultního koordinátora, lze zvážit možnosti a příp. zařídit.


Stáhnout ppt "Zahraniční mobility studentů"

Podobné prezentace


Reklamy Google