Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2013/14 *

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2013/14 *"— Transkript prezentace:

1 Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2013/14 *

2 Možnosti studia v zahraničí na PF UP v Olomouci
PF UP v Olomouci nabízí studium zahraničí: * Program Erasmus * Program Double Degree v Salzburku Další možnosti: * Free-mover výjezd na studijní pobyt * Výjezd na jakékoliv stipendium vypsané MŠMT ČR * Merrillův program – pro studenty PF omezené možnosti * Letní škola San Diego * Francouzsko-česká Letní škola práva (s univ. Clermont-Ferrand)

3 ERASMUS Erasmus Student má 2 možnosti: - studium v zahraničí – 1 nebo 2 semestry pracovní stáž v zahraničí – 3 – 12 měsíců Každý student může využít obou možností Erasmus, ale pouze jednou za život! (tzn. za všechna studia, která v životě studoval). Podmínka: 1. student musí být studentem denního studia na stáž a praxi Erasmus lze vyjet pouze jednou za celé studium studenta (i pokud studuje např. 2 VŠ). 3. Pokud už student absolvoval program Erasmus (stáž i studium) a chce vyjet opětovně, může tak učinit pouze v rámci statutu Free-mover.

4 ERASMUS STUDIUM Co pro mě znamená být Erasmus studentem obecně?
Jsem studentem dvou univerzit současně = zahraniční a domácí univerzity → studium na domácí univerzitě se nepřerušuje (student má zajištěn individuální studijní plán). Mám nárok na stipendium dle podmínek programu Erasmus. Stipendium = příspěvek na náklady spojené se studiem v zahraničí (v některých zemích stačí např. jen na ubytování) Platí pro mne obecná pravidla Erasmus programu zpracovat formuláře splnit určený počet kreditů - dostát požadavků vysílající fakulty (potvrzení apod.)

5 ERASMUS – Země s výukou v angličtině
Nizozemsko: Haag, Rotterdam – Ø 459 Eur/měs. Velká Británie: Wolverhampton, Newcastle – Ø 583 Eur/měs. Estonsko: Tallinn – Ø 312 Eur/měs. Maďarsko: Budapest – Ø 348 Eur/měs. Polsko: Katowice, Szczecin, Olsztyn, Toruń, Bialystok, Krakov Ø 316 Eur/měs.

6 ERASMUS - Země s výukou v němčině
Německo: Rostock, Potsdam, Dresden (i AJ), Frankfurt/Oder (i AJ), Leipzig – Ø 405 Eur/měs. Rakousko: Salzburg (i AJ, Erasmus i Double Degree), Graz – Ø 430 Eur/měs.

7 ERASMUS - Země s výukou ve francouzštině
Francie: Paris-Sud, Clermont-Ferrand (i AJ), Chambéry, La Rochelle, Versailles Ø 473 Eur/měs.

8 ERASMUS - Země s výukou ve španělštině
Španělsko: Madrid, Salamanca, Granada, Santiago de Compostela, Málaga Ø 409 Eur/měs.

9 ERASMUS - Výuka v italštině
Itálie: Milano, Foggia, Neapol – Ø 447 Eur/měs.

10 ERASMUS - Výuka v bulharštině a dalších jazycích
Bulharsko: Plovdiv, Rousse – Ø 226 Eur/měs. Slovensko: Košice, Trnava – Ø 338 Eur/měs.

11 ERASMUS - Mé studium na PF a v zahraničí
Povinnost získat minimálně 15 ECTS kreditů za jeden semestr. V případě nesplnění min. 15 kreditů nutnost vrácení stipendia! Splnění podmínek směrnice děkana č. S-1/2009 o podmínkách účasti studentů Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci v programu Erasmus Závaznost Learning Agreementem Na PF UP – Individuální studijní plán (Nesmí být ukládány žádné zvláštní povinnosti).

12 Erasmus – výběrové řízení na akad. rok 2013/2014
Podávání přihlášek: 1. – (Přihláška dostupná na webu ZO PFUP /Aktuality a Studenti-Erasmus/ Přihlášky dodané po termínu nepřijímáme!) Ústní kolo VŘ: 3. – (V jazyce nejpreferovanější destinace, v případě výběru do jiné destinace s jiným jazykem – přezkoušení.) Vyhlášení výsledků: prosinec 2012 nebo leden 2013 Info schůzka pro studenty vybrané na studijní pobyt Erasmus: duben 2013 (Ohledně dalšího postupu – podávání přihlášek na zahr.univerzity, finance apod.)

13 ERASMUS – pracovní stáž
Zajišťuje Kancelář zahraničních styků – Rektorát, Mgr. M. Raková, Fakulta nemá žádné partnery = student si zaměstnavatele hledá sám Nesmí být: instituce a orgányEU, organizace spravující programy EU, národní diplomat. Zastoupení domovské země studenta, ostatní zastoupení či veřejné instituce domovské země studenta. Pouze země EU Délka stáže - 3 – 12 měsíců. UP finančně podpoří max. 6 měsíců pobytu. Informace a žádosti: web OMV RUP

14 DOUBLE DEGREE PROGRAM Double Degree Programme = navazující magisterský program Evropská studia na PF UP a na Paris-Lodron Universität Salzburg. PF UP má akreditaci k realizaci dvouletého navazujícího magisterského studijního programu Evropská studia se zaměřením na evropské právo. Bilaterální dohoda s Paris-Lodron Universität Salzburg. Semestrální pobyt v Salzburku – financováno programem Erasmus (student může vyjet buď na Erasmus nebo na Double Degree). Pokud už student na Erasmu - studijním pobytu byl, může vyjet jako free-mover. Délka pobytu = 1 – 2 semestry. Student získá diplom po ukončení studia na PF UP jak od PF UP, tak od Paris-Lodron Universität v Salzburku. Přihlášky jsou totožné s přihláškami na program Erasmus + platí stejný termín výběrového řízení.

15 Výjezd na MŠMT ČR stipendium
Možnost výjezdu do zahraničí placeného z fondů MŠMT ČR Nabídky je třeba sledovat na webových stránkách a častá aktualizace. Vyřizuje sám student podle pokynů MŠMT ZO PFUP zveřejňuje jen některé nabídky – zaslané přímo z MŠMT.

16 Program Merrill Roční studijní program na VŠ v USA
Administrací programu je pověřena Kancelář zahraničních styků UP. Možnost pro studenty PF UP je omezena z důvodu vyšších nákladů na studium a omezené nabídky programů (ale není nereálná!). Podmínky: studenti 2.–4. ročníku PF UP ( u bakalářského studia student 2.ročníku ), občané České republiky. Termín odevzdání přihlášek je každoročně začátek listopadu na příští akademický rok. (Letos ) Společně s formulářem přihlášky je třeba předložit v angličtině další dokumenty. Více informací zde:

17 Letní škola práva San Diego
Pořádá INSTITUTE ON INTERNATIONAL & COMPARATIVE LAW, UNIVERSITY OF SAN DIEGO Studentům PF UP v Olomouci je nabídnuta možnost získat stipendium na pobyt na jedné z letních škol, které tento institut pořádá v několika evropských mšstech. Úspěšným kandidátům poskytne institut zvýhodněnou cenu zápisného na Letní školu a PF UP stipendium pokrývající zápisné ve výši 600 $ a částačně další náklady spojené s dalším pobytem. Výběrové řízení bude vyhlášeno na začátku roku Sledujte proto webové stránky ZO (Aktuality) a webovou nástěnku PF. Další informace zde: a zde: Každý rok bývají vybráni cca 2 – 3 studenti.

18 Letní škola práva Clermont-Ferrand
LŠ probíhá v prostorách Université d´Auvergne, Clermont-Ferrand, Francie nebo na PFUP během měsíce září. Délka: cca 1 týden Podmínky: Velmi dobrá úroveň francouzského jazyka a základní znalost anglického jazyka Výběrové řízení proběhne ve druhém čtvrtletí roku 2013. Právnická fakulta vybraným studentům hradí cestovné, ubytování a stravné. Každý rok bývá vybráno cca studentů.

19 Kontakty Proděkan pro Zahraniční záležitosti
JUDr. Pavel Bureš, Ph.D., D.E.A. Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouc Tř. 17.listopadu Olomouc pavel.bures(at)upol.cz Tel.:+420 585 637 671 Referentka Zahraničního oddělení Mgr. et. Mgr. Jitka Langová Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouc Zahraniční oddělení Tř. 17.listopadu Olomouc jitka.langova(at)upol.cz Tel., Fax.: +420 585 637 675  Úřední hodiny: Po - Čt 8:00 – 11:30, Út: 13:00 – 15:00


Stáhnout ppt "Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2013/14 *"

Podobné prezentace


Reklamy Google