Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý 607517133.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014
Přijímací řízení.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
2009 Základní informace o studijních povinnostech
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
LETNÍ ŠKOLA PRO PREZENČNÍ FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH PO: –
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
2012 Základní informace o studijních PRAVIDLECH A povinnostech pro studenty doktorského studia.
1 Informace o studiu. 2 Počty přihlášených uchazečů PrF B-PSP MPS kombin. 398 PrF B-PSP OPS kombin. 544 PrF B-PSP VYJU kombin. 366 PrF B-VS TPTSP kombin.
Registrujte se prosím  1.Podepište se do prezence Ověřte hodnocení doktorandů za Zkontrolujte svoji adresu v adresáři doktorandů 3.Prověřte.
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Prospěchové stipendium Mají na něj nárok pouze prezenční studenti Vyplácí se zpětně každý rok (výše je cca kč) po jednotlivých oborech 10% studentů.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující.
Nejpodstatnější změny ve Studijním a zkušebním řádu
Informace o studiu na ZČU pro studenty prvních ročníků
4. ročník studia (1. ročník Mg. Studia) zadání diplomové práce nejpozději do konce zkouškového období tj. do témata diplomových prací vypisují.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
LETNÍ ŠKOLA PRO KOMBINOVANOU FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH SO 20. ZÁŘÍ
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Příprava zapisovatelů na SZZ
Ústav pedagogických věd
Studentská PARDUBICE
Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU Studijní a zkušební řád doktorského studia, doporučený postup studia Doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček.
1 Změny studijního a zkušebního řádu. 2 Kde najdu SZŘ dokumentový server IS MU
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
LETNÍ ŠKOLA PRO KOMBINOVANOU FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH SO: –
Jednotný dokument místo dvou novel. Proč novelizace obou dosavadních řádů ? Věcné důvody - dosažení evropských standardů při evidenci studia uznávání.
Informativní seminář k Elektronickému zápisu na AR 2013/2014.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2016/2017. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
INFORMACE PRO STUDENTY 1. ročníku bakalářského studia v kombinované formě na Fakultě managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně v ak. roce 2008/2009.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia PhDr. Libuše Drnková a kol. Jazykové centrum FF UK.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Interní grantová soutěž 2017 (IGS 2017) Základní informace Mgr. Galina Cimová, CSc.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Elektronické žádosti na studijní oddělení
Zápis do studia na FF UHK
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Institut mezinárodních studií Fakulta sociálních věd Univerzita Karlova 16. ledna 2017.
Fakulta zdravotnických studií
Doktorský studijní program Elektrotechnika a komunikační technologie
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
VNITŘNÍ NORMA FAME DOPLŇUJÍCÍ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB
Doktorské studium na FLD
Evidence studijních plánů
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Kreditní systém studia
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Studijní obor Management sportu
Transkript prezentace:

Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý

Kreditní systém v DSP platí: v akademickém roce 2010/2011 u nově přijímaných studentů DSP, kteří budou studovat na oborech, jež byly akreditovány s kreditním systémem a vypsaly přijímací řízení (letos 33 oborů akreditovaných od prosince 2008) neplatí tedy pro již studující doktorandy, ani pro ty, kteří byli přijati na obory, jež nemají kreditní systém akreditován

Cíle zavedení kreditního systému zkvalitnění úrovně doktorského studia výrazné posílení váhy vědecké složky doktorského studia zkvalitnění práce s doktorandy ze strany školitelů efektivnější kontrola práce doktorandů v doktorském studiu

Základní charakteristika kreditní systém v doktorských studijních programech na FF UK v Praze není totožný s Evropským kreditním systémem (ECTS) kreditní systém v DSP je součástí individuální studijních plánů studentů DSP

Základní obrysy: minimální počty kreditů pro zápis do studia úsekem studia je ročník pro zápis do druhého úseku studia 30 kreditů pro zápis do třetího úseku studia 60 kreditů Toto je poslední platná varianta, předchozí varianty neplatí!

Základní obrysy: požadavky pro obhajobu dizertační práce 1. splnit 180 kreditů za studium 2. splnit všechny povinné studijní povinnosti obecné části studijního plánu v plném rozsahu 3. absolvovat doktorský seminář v rozsahu 18 kreditů. 4. splnit kreditové minimum za vědecko–výzkumné aktivity specializované části základní struktury studijního plánu v rozsahu 70 kreditů 5. splnit publikační minimum v rozsahu 30 kreditů 6. splnit grantové minimum v rozsahu 5, resp. 10 kreditů 7. splnit minimální studijní povinnosti v rámci studijních stáží v rozsahu 10 kreditů 8. složit státní doktorskou zkoušku 9. odevzdat dizertační práci

Základní struktura studijních povinností DSP_kredity_DEFINITIV.pdfhttp:// DSP_kredity_DEFINITIV.pdf

Harmonogram DS DS součástí harmonogramu akademického roku zápis do IS studentů zapsaných do 1. ročníku studia – odevzdání vyplněných ISP studentů zapsaných do 1. ročníku studia do vrácení hodnocení studenta za akademický rok 2009/2010 vyplněného oborovými radami do zápis do IS studentů zapsaných do 1. ročníku studia – ostatní viz harmonogram

Hodnocení studia atesty povinností základní části studia budou i nadále udělovat k tomu oprávnění zkoušející atesty povinností specializovaných částí bude udělovat k tomu oprávnění zkoušející (doktorský seminář, volitelná oborová zkouška), v ostatních případech (publikační aktivity, konferenční aktivity atd.) předseda OR nebo jím pověřený člen(ové, nky) OR. do prosím předat na oddělení vědy seznam těchto pověřených osob do IS zapisuje atest osoba, jež je k tomu na ZS oprávněna (jazyky – JC, filozofie – UFAR, ostatní – ZS) Do konce srpna zaslat pí Barboře Černé (LVT) aktualizovaný, respektive rozšířený seznam těchto osob, jež budou mít přístup též k DS!!!! hodnocení studia provádí standardně OR – hodnocení C pro ty studenty, kteří nesplnili postupový počet kreditů, hodnocení B pro ty, kteří průběžně neplní doporučený minimální počet kreditů Opatření děkana č. 4/2009 upřesňující povinnosti v DS – povinnosti prezenčního i kombinovaného studia jsou rozloženy do standardní doby studia

ISP Hlavička standardní Obecná část Specializovaná část Název zkoušky Název atestace* Počet počet počer kreditů kreditů 1.ročník 2.ročník 3.ročník atd Dobře plánovat – s ohledem na výše uvedené podmínky zisku kreditů! Plánovat doporučené minimální počty, nikoliv minimální počty!

Průběh příprav 2009 jste byli informování o kreditním systému oznámením OV a AR připravujeme Opatření děkana o DS, bude schváleno do zahájení akademického roku v nejbližší době proběhne modelová zkouška připravenosti IS (B. Černá)

Viribus unitis volit jen vysoce zodpovědné školitele (bez jejich pomoci je student prakticky ztracen) permanentní zájem ze strany OR pochopení pro možné obtíže při zavádění nového systému spolupráce s oddělením vědy

Děkuji za pozornost