Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Diagnostika školní zralosti
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
„Pivo, cigarety, marihuana a spol.“
Efektivnost řídící práce
Pokyny k zadanému úkolu Knižní marketing. Dvě možné varianty 1. Analýza marketingové strategie 2. Tvorba vlastní marketingové strategie.
Hlavní město Praha „Zdravé město Praha 2010“ Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Evropský sociální fond
Metodická podpora plánování obcí ze strany MMR
ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU: Ročník Téma všeobecné primární prevence Získané znalosti/ Získané dovednosti/ Žádoucí postoje žáků 6 Šikana a kyberšikana.
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
PROJEKT - soubor aktivit, jejichž realizací v určeném časovém rámci dosáhneme stanoveného cíle; dojde ke změně z výchozího stavu do plánovaného stavu.
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/ Profil Škola 21.
Co je a k čemu slouží benchmarking?
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Ing. Stanislava Správková
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Lenka Zahradníčková
Taktická příprava Michal Lehnert.
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Centrum primární prevence Semiramis o.s.
„ VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY “ Základní škola, Liberec, Lesní 575/12
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Programy dlouhodobé primární prevence Agentura pro občany Sídliště Za Stadionem 1358, Kyjov.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
Projekt: „Prevence konzumace alkoholu nezletilými v Plzni“
marketingový komunikační mix, propagační mix, podpora, promotion
Vertikální koordinace primární prevence (role MŠMT, krajů, PPP a škol v primární prevenci) Národní kulatý stůl, MŠMT, Ministerstvo školství,
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Rozdílné vnímání rizikovosti netolismu žáky a pedagogy.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Studium pro školní metodiky prevence
Strategie projektu Základní parametry: Záměr projektu Cíl projektu
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Národní program zdraví – projekty podpory zdraví Putování za zdravým jídlem Mít své tělo ráda Krok za krokem za zdravým životem Národní program řešení.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních 2007.
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Téma 13: Finanční plánování
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
MĚŘENÍ EFEKTIVITY PREVENTIVNÍCH PROGRAMŮ aneb jak měřit něco, co se nestalo Herlíkovice,
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Marketingový systém řízení KontrolaRealizacePlánování.
MUDr. Stanislav Wasserbauer
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Pavla Chomynová Ladislav Csémy
Lokální strategie rozvoje základního vzdělávání ORP Otrokovice
Ekonomika malých a středních podniků
Projektování Projekt = plán, záměr, úmysl
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Hodnocení ve vzdělávání žáků se sociálním znevýhodněním
MŠ Dvouletky, Praha 10 v projektu SRP
Systém výkaznictví preventivních aktivit ve školství
Transkript prezentace:

Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence

Pět kroků při tvorbě MPP Krok 1.: Charakterizujte Vaší školu Krok 2.: Analyzujte výchozí situaci Krok 3.: Stanovte cíle MPP Krok 4.: Vytvořte soubor aktivit pro jednotlivé cílové skupiny Krok 5.: Proveďte evaluaci

Krok 1.: Charakterizujte Vaší školu V rámci Formuláře je tato kapitola řešena přehlednou tabulkou, která zahrnuje všechny podstatné informace, které by škola v rámci MPP měla poskytnout

Krok 2.: Stručná analýza situace Cílem analýzy situace je subjektivní pohled školy na aktuální realitu, ve které se nachází. Je stručná (max vět) Je třeba učinit následující: 1. Zmapovat vnitřní a vnější zdroje školy 2. Provést monitoring pro školu 3. Provést analýzu výchozí situace

Krok 3.: Stanovte cíle MPP Musí jasně korespondovat s preventivní strategií školy Musí korespondovat s koncepcí/strategií MČ/HMP v oblasti prevence rizikového chování Zohledňují všechny cílové skupiny

Krok 3.: Stanovte cíle MPP Podle modelu SMART mají být cíle : S – specifické M – měřitelné A – akceptovatelné R – realistické T – termínované (časově ohraničené)

Krok 4.: Vytvořte soubor aktivit pro jednotlivé cílové skupiny Pro posouzení efektivity programu nabízíme Zásady efektivity primární prevence tak jak je definují Nešpor, Csémy, Pernicová (Praha 1999): 1. Program začíná pokud možno brzy a odpovídá věku 2. Program je malý a interaktivní 3. Program zahrnuje podstatnou část žáků 4. Program zahrnuje získávání relevantních sociálních dovedností a dovedností potřebných pro život 5. Program bere v úvahu místní specifika 6. Program využívá pozitivní modely 7. Program zahrnuje legální i nelegální návykové látky 8. Program zahrnuje i snižování dostupnosti návykových rizik 9. Program je soustavný a dlouhodobý 10. Program je prezentován kvalifikovaně a důvěryhodně 11. Program je komplexní a využívá více strategií 12. Program počítá s komplikacemi a nabízí dobré možnosti, jak je zvládat

Skladba aktivit MPP pro jednotlivé cílové skupiny - pedagogové

Skladba aktivit MPP pro jednotlivé cílové skupiny - žáci

Skladba aktivit MPP pro jednotlivé cílové skupiny - rodiče

Krok 5.: Proveďte evaluaci EVALUACE Nástroj hodnocení vykonané práce Východisko pro plánování Ve FORMULÁŘI dvě oblasti: Kvalitativní hodnocení Kvantitativní hodnocení

EVALUACE – kvalitativní hodnocení 1. Na základě vytyčených ukazatelů úspěšnosti posuďte u každého programu, zda bylo dosaženo stanovených cílů 2. Na základě zjištění rozhodněte, zda budete v hodnoceném programu pokračovat i v následujícím roce.

EVALUACE – kvantitativní hodnocení

Metodická podpora při tvorbě MPP Metodický materiál doprovázející formulář (webové stránky PCPP) Obvodní metodik prevence (při PPP) Pražské centrum primární prevence Workshop k ZMP 15 (23. září 2014)

Za pozornost Vám děkuje Pražské centrum primární prevence Rumunská Praha 2 Telefon: Web: