© Radek Maca1 27. 4. 2005 MSK Radek Maca odbor 55 - SIPVZ ČR MŠMT SIPVZ pro nový školský zákon.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Buďte pozdraveni!.
Advertisements

Evaluace v mateřské škole
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
© Radek Maca1 Pravidla financování v roce 2006 odbor 55 - SIPVZ Standard služeb ICT.
© Radek Maca1 Radek Maca odbor 55 – SIPVZ, MŠMT Seminář IVIG, IVIG v teorii a praxi vzdělávacích institucí.
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Systém kurikulárních dokumentů
Kurikulární projekty Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Bc. Studium kombinované 2010.
© Radek Maca1 Změny ve věcném standardu odbor 55 - SIPVZ Standard informačních a komunikačních služeb.
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
Databáze projektových výstupů OP VK MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Mgr. Šárka Glatzelová Oddělení publicity a archivace Odbor řízení OP VK.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Obor informační technologie
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK.
InspIS ŠVP pro ZV, SV.
© Radek Maca1 SIPVZ po roce 2006 …. © Radek Maca2 SIPVZ se mění: Programy  Projekt  Proces PI.PII.PIII. dle - UV č. 402/2004, č. 792/2004, - zákona.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
STANDARD STUDIA k výkonu specializovaných činností Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
Studium k výkonu specializovaných činností: Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
© Radek Maca1 Cíle SIPVZ. © Radek Maca2 Rozvoj informační výchovy ve školách Koncepce SIPVZ (UV 351/2000) Vzděláváním k informační gramotnosti – nutné.
© Radek Maca1 Úvod do strategie řízení. © Radek Maca2 Hlavní oblasti činností ve škole Škola (šk. zařízení) vzdělávání (služby) uplatnění (trh)řízení.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
© Radek Maca1 Evidence evaluovaných materiálů pro výuku (= evaluační web)
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ © Radek Maca1 Ing. Antonín Mucha Mgr. Radek Maca odbor 55 - SIPVZ ČR MŠMT SIPVZ v roce 2005.
RozšÍŘEnÍ IIS NZZ Konference projektu NZZ_
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
© Radek Maca1 Vývoj SIPVZ. © Radek Maca2 Přehled UV o SIPVZ.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Rámcové a školní vzdělávací programy
Duben 2006 SDZA Správa datových zdrojů a aplikací.
© Radek Maca1 SCO 2005, Radek Maca odbor 55 - SIPVZ SIPVZ a nový školský zákon.
 Školská legislativa J. Šťáva katedra pedagogiky
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost od Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
MŠMT a MS CLASS SERVER ČR MŠMT
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název operačního programu:
Databáze projektových výstupů OP VK
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

© Radek Maca MSK Radek Maca odbor 55 - SIPVZ ČR MŠMT SIPVZ pro nový školský zákon

© Radek Maca2 Projekt PI. Projekt PII. Projekt PIII. Projekt PIV. VÝUKOVÉ OBJEKTY na ICT pro žáky, pedag. pracovníky, občanskou veřejnost, (podnikatelskou veřejnost) VÝUKOVÉ PROCESY s ICT ve školách, knihovnách, (na veřejně přístupných místech, na PVS) SYSTÉMOVÁ INTEGRACE se vzdělávacími projekty EU e-Learning, e-Teaching SIPVZ – hlavní procesy

© Radek Maca3 Co přináší školský zákon? přechod od osnov k rámcovým vzdělávacím plánům (RVP) neboli od předem stanovených a akreditovaných znalostí k cílovým kompetencím nutnost zpracovat školní vzdělávací program neboli popis aktuálního stavu a procesu vzdělávání v té které škole směrem k naplnění RVP

© Radek Maca4 Výukové objekty v SIPVZ studijní materiály metodické návody materiály k procvičení praktické úlohy výukové kolekce … … v elektronické podobě… … ale jak se v nich vyznat? … které jsou správné? … které jsou pro výuku lepší? … ověřit správnost … evaluovat … zařadit do oborových katalogů např.: člověk a příroda …

© Radek Maca5 EVALUAČNÍ WEB SIPVZ EU (standardy) KRAJE a OBCE (organizační a provozní pokyny) ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ (vzdělávací proces) VÝUKOVÉ POMŮCKY A NÁSTROJE (výukové objekty, komunikační infrastruktura, software, …) DUBLIN CORE, … MŠMT (RVP, metodické pokyny) METODIKA EVALUACE, KATALOGY (SK. 2, SK 5, ČŠI, …) REGISTRACE, PROVÁDĚNÍ EVALUACE … ŠVP ŽÁCI, PED. PR. EVROPSKÁ INTEGRACE SPOLEČNÁ ČÁST VOLITELNÁ ČÁST …INTERNETGOVNETKRAJECIS …MOODLEEDUBAZEPORTÁLYCLASSSERVER

© Radek Maca6 Nový Evaluační web SIPVZ Kriteria pro filtraci výukových objektů Popis výukových objektů Evaluace výukových objektů Rozšířené vyhledávání

© Radek Maca7 Rozšířené vyhledávání Upřesnění témat pro hledání výukových objektů hledaný pojem upřesnění typu objektu hledání v knižním fondu prostřednictvím JIB

© Radek Maca8 Příprava výuky pomocí datového skladu Vlastní příprava na výuku (pouhým tažením myši) vybrané výukové objekty Zobrazený aktuální výukový objekt

© Radek Maca9 Přidávání nových objektů popis výukového objektu lze získat přímo z www stránky nebo vyplněním polí formuláře

© Radek Maca10 Hodnocení výukových objektů různé formy popisu a evaluace výukového objektu

© Radek Maca11 Kriteria evaluace: „rozsáhlé“ objekty TECHNICKÉ ASPEKTY DIDAKTICKÉ ASPEKTY OBSAHOVÉ ASPEKTY UŽIVATELSKÁ PŘÍVĚTIVOST UŽITNÁ HODNOTA PROGRAMU CELKOVÉ HODNOCENÍ „drobné“ objekty ZÁKLADNÍ –je v souladu s kurikulem? –je odborně správný? –má vhodnou logickou strukturu? –je inovativní? ROZŠÍŘENÉ –je přehledný? –má vhodný rozsah? –je graficky „povedený“ –má vhodný formát (datový typ)?

© Radek Maca12 Formy evaluace: textovávýběrová

© Radek Maca13 Naše řešení nabízí: nástroj na systémovou integraci výukových zdrojů evaluační nástroj pro výukové objekty (výukový sw, e-kurz, výuková kolekce, titul, animace, cvičení, …) nástroj pro tvorbu vlastní metodiky výukové hodiny s využitím ICT nástroj pro aplikaci ŠVP do vlastní výuky nástroj na systémovou integraci zájmových skupin

© Radek Maca14 Role MŠMT, krajů, obcí, škol, … MŠMT metodika evaluace vývoj a provoz evaluačního webu Kraje, obce vlastní sklady výukových objektů (portály?) vlastní realizace regionální vzdělávací politiky koordinace evaluace v rámci regionu Školy tvorba výukových objektů aplikace evaluačního webu ve výuce

© Radek Maca15 Další informace internet: telefon: