Odbahnění vodní nádrže Hostivař

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
- Nachází se v obci Tábor v Jižních Čechách na toku Košínského potoka.
Advertisements

Vodní elektrárny Jakub Karpíšek 7. B 13 let ZŠ a MŠ Tasovice 374
„Realizace opatření na Brněnské údolní nádrži“. Přípravná realizační opatření  Letecká aplikace vápenného hydrátu na obnažené dno nádrže, listopad 2007,
Komplexní pozemková úprava Mirotice Plán společných zařízení
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Zemská atmosféra - stavba - soustředné vrstvy - různé vlastnosti
Jméno Příjmení Název prezentace Skotsko 17. říjen – 14. listopad 2010 Ing. Zbyněk Mikulášek , Křtiny.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Aktivní domy a inteligentní regiony
HYDROELEKTRÁRNA GRAND COULEE
Letiště Václava Havla Praha
REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
Základy meteorologie.
Povodně 2002.
VODSTVO ČR Díky poloze můžeme ČR označit za „střechu Evropy“ – ČR prochází hlavní evropské rozvodí, které rozděluje řeku do tří úmoří (viz. obrázek)
Nedestruktivní zkoušky materiálů
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Vodní nádrž Šance.
ANKETA. Ptali jsme se našich učitelů Celkem jsme se ptali 12 učitelů. Co je to Fair Trade? Odpovědi učitelů: 6x spravedlivý obchod 2x férový obchod 1x.
Obnova a revitalizace pražských nádrží. Odbahnění vodního díla Džbán -kompletní odbahnění včetně odvozu (celkem cca m3 bahna) bylo provedeno pouze.
Obecná Limnologie 02: Hydrosféra
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Procenta Výpočet počtu procent
Vypracovala Darina Krajská
GLOBE GAMES 2013 Název: Srovnání okamžité teploty vzduchu s okamžitou teplotou vody.
Čím se podle tebe lidé v Egyptě živili
VODNÍ NÁDRŽ PLUMLOV -AKTUÁLNÍ STAV
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Realizace opatření na Brněnské údolní nádrži
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Střední škola rybářská a vodohospodářská
Člověk a příroda Zeměpis Česká republika Naše nej VY_32_INOVACE_11 Sada 6 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_597_VyOv6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
VODA Lucka Chytilová a Jakub Kolder. VODA -Voda, je chemická sloučenina vodíku a kyslíku -Spolu se vzduchem resp. zemskou atmosférou tvoří základní podmínky.
RYBNÍK BARBORA HODNOCENÍ EKOSYSTÉMU Diplomová práce
VODNÍ ENERGIE.
Česká republika: Přehrady Hospodářský zeměpis
Zavedení MHD zdarma ve Frýdku – Místku 2011
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejbližším okolím města.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Olešenský potok a Povodně
Vodní nádrže.
Česká republika: Řeky Hospodářský zeměpis
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
První podvodní bar na korálovém útesu láká na panoramatická okna První bar pod mořskou hladinou na světě se otevřel začátkem října na Maledivách -
Vodní nádrž Orlík.
VODSTVO ČR Díky poloze můžeme ČR označit za „střechu Evropy“ – ČR prochází hlavní evropské rozvodí, které rozděluje řeku do tří úmoří (viz. obrázek)
SPOLUPRÁCE S PARTNERY – ZÁKLAD KVALITNÍ ODBORNÉ VÝUKY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Mgr. Mark Rieder
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Dlouhodobé sledování zatopeného lomu Barbora u Teplic
Karlovarský kraj: Přírodní poměry
Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Historie výroby vozidel v České republice Praha, 2. října 2013.
Odvodnění jezerní nádrže Ha!Ha! a následné geomorfologické dopady na dolním toku řeky Ha!Ha!, Quebec, Kanada G.R. Brooks, D. E. Lawrence.
Lednické rybníky Rozloha 552,5 ha Skládá se z pěti rybníků Nesyt, Hlohovecký, Prostřední, Mlýnský a Zámecký Největší rybník na Moravě Nachází se u Sedlece.
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
Dopady změn klimatu na hydrologické poměry v povodí Rakovnického potoka Sestavil L. Kašpárek.
Klimatologické podmínky Znojemska Václav Raška Romana Nehybová Pavel Šareš ZŠ a MŠ Pražská, Pražská 98 Znojmo.
Zeměpis – 7.ročník VY_32_INOVACE_ Norsko Název školy
Nové mlýny Michal Valentík XI.B 2016/2017.
Digitální učební materiál
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Vodní nádrže 2017 DYNAMIKA FYTOPLANKTONU VODÁRENSKÉ NÁDRŽE HAMRY V PRŮBĚHU BIOMANIPULAČNÍCH OPATŘENÍ Radovan Kopp, Tomáš Zapletal, Pavel Jurajda, Zdeněk.
Pracovní postup Jiří Borovička,Dan Duong. Fotky.
Systém vodních staveb v Evropě
VY_52_INOVACE_16_ROZMANITOST PŘÍRODY ZŠ Zbytiny, okres Prachatice
Transkript prezentace:

Odbahnění vodní nádrže Hostivař Gymnázium Voděradská Anna Dolečková, Jiří Sejkora, Lenka Zahrádková, Tomáš Klíma

Hostivařská přehrada Vodní tok Botič Využití rekreace výroba elektrické energie zmírnění průchodu velkých vod sportovní rybaření Rozměry Maximální rozloha 42 ha Maximální hloubka 12 m 1 845 000 m3 Délka 2,5 km Šířka 400 m 248 m n. m.

         

HISTORIE 1906 první návrh přehrady 1959 - 1963 stavba přehrady, zatopení lesnatého údolí 1964 první kompletní napuštění Rekreace 240 ha lesa Velká návštěvnost, nyní již zrušené autobusové linky

ÚDRŽBA A SPRÁVA Lesy hl. m. Prahy Měření hladina vody teploty vody a vzduchu srážkové úhrny obsahy látek ve vodě Kamerový systém sledování hladiny

ODBAHNĚNÍ Říjen 2010 - poprvé kompletně vypuštěno 21. dubna 2011 - 2. září 2011 197 000 m3 sedimentu 2,7m maximální hloubka Část dlouhodobého programu Obnova a revitalizace pražských nádrží Cena 74,5 milionů korun

ANKETA 1) Chodíte k hostivařské přehradě často? A proč? 2) Pokud ano,líbí se vám hostivařská přehrada? 3) Líbí se vám ,jak je zrekonstuována? A co se vám z toho líbí nejvíce? 4) Víte,že byla v roce 2012 čištěna od bahna? 5) Myslíte,že odbahnění pomohlo? Co byste změnili na hostivařské přehradě?

Šestá otázka - 2x Cesty, větší čistota, 2x přidat wc, upravit koupaliště

DATA Naše měření: Nad hrází: Teplota vody: 1,5°C Vodivost: 847 pH: 9,75 Viditelnost: 8,5 cm Pod hrází: Teplota vody: 2°C Vodivost: 840 pH: 9,4 Viditelnost: 18 cm

Je možné sledovat zvýšení kvality vody

FOTKY Z MĚŘENÍ

ZDROJE http://www.lesypraha.cz http://www.hostivarskaprehrada.cz http://www.praha11.cz/ http://www.praha.eu/