Škola pro život Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace centrum celoživotního vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Střední odborná škola logistická a střední odborné učiliště Dalovice
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Studenti – maturanti, pozor!!!
Doktorské studium na AF
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
ECVET v Programu celoživotního učení
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Střední odborná škola průmyslová
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKÁ A PŘÍRODOVÉDNÁ
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Celostátní síť pro venkov
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
MASÉR kvalifikační kurz akreditovaný MZ ČR
Prospěchová stipendia
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Organizační struktura
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSTVÍ A SLUŽEB, MĚSTO ALBRECHTICE - CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ NA OSOBLAŽSKU.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Doktorské studium na AF
Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. ZEMĚDĚLEC V EU Bc. Jan Kolář, Úhlava, o.p.s. (Olomouc, 26. března.
Střední odborná škola veterinární
„Okna technickým oborům dokořán“
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Rozvoj výuky cizích jazyků
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Organizační struktura
Setkání kariérových poradců
Transkript prezentace:

Škola pro život Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace centrum celoživotního vzdělávání

CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Trenérská škola Mendelovy univerzity v Brně Ekologická škola v Moravskoslezském kraji Škola se 100 % naplněnou kapacitou • největší nabídka přírodovědných, zemědělských a zahradnických oborů • učební obory, maturitní obory, nástavbové studium, vyšší odborná škola, • rozsáhlá mezinárodní spolupráce, možnosti zahraniční praxe • velké množství projektů pro kvalitní vzdělávání • spolupráce s univerzitami a výzkumnými ústavy, zaměstnavateli, • množství kroužků, nadstandardní sportovní zázemí, horolezecká stěna • vlastní jezdecký oddíl, autoškola, aranžerské dílny, kurz myslivosti • domov mládeže s moderním vybavením a nová školní jídelna

STUDIJNÍ NABÍDKA ŠKOLY Studijní obory školy zakončené maturitní zkouškou 41-41-M/01 Agropodnikání, zaměření ekonomika, zaměření provoz 78-42-M/05 Přírodovědné lyceum 28-42-L/01 Chemik operátor – zaměření výroba léčiv, výroba plastů 16-01-M/01 Ekologie a životní prostředí Učební obory školy zakončené závěrečnou zkouškou 41-51-H/01 Zemědělec, farmář 41-52-H/01 Zahradník Nástavbové studium 64-41-L/51 Podnikání Vyšší odborná škola 41-31-N/01 Regionální politika zemědělství a venkova

ZÁZEMÍ ŠKOLY

AKCE PRO VEŘEJNOST AK návštěvnost přes 10 000 návštěvníků

VLASTNÍ PROJEKTY ŠKOLY OPVK: „Moderní environmentální vzdělávání v přírodě“ OPVK: „Rozvoj stěžejních studijních oborů Masarykovy střední školy zemědělské a Vyšší odborné školy v Opavě formou zážitkového a zkušenostního učení “ OPVK: „Angličtina pro chemiky ve výrobě plastů a léčivých přípravků“ OPVK: „Interaktivní laboratoř chemie“ Comenius Tri Natural spolupráce Polsko, Slovensko, Francie, Řecko – chráněná území, cizí jazyk, „Leonardo da Vinci „Agropuzzle“ spolupráce Polsko, Slovensko, Francie, Řecko – ekologické zemědělství, památky „Monitoring životního prostředí v okolí školy a v Moravskoslezském kraji“

PARTNERSTVÍ ŠKOLY V PROJEKTECH „Trenérská škola Mendelovy univerzity v Brně“ „VIP Kariéra III“ – s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy „Kvalita II“ – s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy „Rozvoj lidských zdrojů v aplikovaném výzkumu“ – s Výzkumným ústavem chovu skotu Rapotín „Partnerská síť AF Mendelu s komerční sférou“ – s Agronomickou fakultou Mendelovy univerzity v Brně „UNIV II Kraje“– s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ I Kurz pro výkon obecných zemědělských činností Pořádající organizace Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Místo vyučování kurzu Purkyňova 12, 746 01  Opava Název programu dalšího vzdělávání Kurz pro výkon obecných zemědělských činností č.j. 37 061/2008-18010 Délka studia 300 hodin + závěrečná zkouška Cena kurzu 10.500,- Kč (kalkulace v říjnu 2011) Cena zkoušky v rámci kurzu Minimální počet účastníků 10 účastníků Termín zahájení začátek měsíce října daného roku Doba výuky od října do konce března následujícího roku Získané osvědčení Osvědčení o úspěšném absolvování kurzu     Forma studia prezenční - 8 hodin výuky vždy v sobotu

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ II Florista – vytvořeno a odpilotováno v rámci UNIV II kraje Pořádající organizace Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Místo vyučování kurzu Purkyňova 12, 746 01  Opava Název programu dalšího vzdělávání Florista 41-008-H Délka studia 100 hodin + 12 hodin závěrečná zkouška Cena kurzu 9.000,- Kč Cena zkoušky 2.500.- Kč Minimální počet účastníků 8 účastníků Termín zahájení začátek měsíce října daného roku Doba výuky od října do konce března následujícího roku Získané osvědčení Osvědčení o úspěšném absolvování kurzu Osvědčení o získání dílčí kvalifikace s celostátní platností     Forma studia prezenční - 8 hodin výuky vždy ve všední den a v sobotu

SEZNAM DÍLČÍCH KVALIFIKACÍ Škola je dle zákona 179/2006 Sb. autorizovanou osobou, která je oprávněná provádět zkoušky z níže uvedených dílčích kvalifikací.   Autorizující orgán:   Ministerstvo zemědělství ČR   Aautorizace vydána dne:   29. 6. 2010   Pod číslem jednacím:   20662/2010-18040   Zástupci autorizované osoby:   Sabina Šigutová,  Marie Kokořová,  Bc. Soňa Pělová   Č.   Kód dílčí kvalifikace  Název dílčí kvalifikace    1.  41-005-H  Ovocnář   2.   41-006-H   Školkař   3.   41-007-H   Sadovník   4.   41-008-H   Florista   5.   41-009-H   Zelinář   6.   41-037-H   Květinář   7.   41-038-H   Krajinář

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ III Manipulace se zbožím a materiálem (66-005-H) – vytvořeno v rámci UNIV II kraje Pořádající organizace Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Místo vyučování kurzu Purkyňova 12, 746 01  Opava Název programu dalšího vzdělávání Manipulace se zbožím a materiálem (66-005-H) příprava na získání dílčí kvalifikace dle zákona 179/2006 Sb. Délka studia 150 hodin Cena kurzu 9.000,- Kč Cena zkoušky Součástí ceny kurzu (nejsme autorizovanou osobou) Minimální počet účastníků 8 účastníků Termín zahájení začátek měsíce října daného roku Doba výuky od října do konce února následujícího roku Získané osvědčení Osvědčení o úspěšném absolvování akreditovaného kurzu     Forma studia prezenční - 8 hodin výuky vždy ve všední den a v sobotu

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ IV Chemik pro obsluhu farmaceutických zařízení (28-033-H) – vytvořeno v rámci UNIV II kraje Pořádající organizace Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Místo vyučování kurzu Purkyňova 12, 746 01  Opava Název programu dalšího vzdělávání Chemik pro obsluhu farmaceutických zařízení (28-033-H) příprava na získání dílčí kvalifikace dle zákona 179/2006 Sb Délka studia 250 hodin Cena kurzu 9.000,- Kč – předpokládaná částka, bude upřesněna po dohodě se sociálním partnerem Cena zkoušky Není stanovena, předpoklad 2.000.- Kč Minimální počet účastníků Optimální počet 25 účastníků Termín zahájení začátek měsíce října daného roku Doba výuky od října do konce dubna následujícího roku Získané osvědčení Osvědčení o úspěšném absolvování kurzu Osvědčení o získání dílčí kvalifikace s celostátní platností     Forma studia prezenční - 4 hodiny výuky vždy ve všední den nebo 8 hodin

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V Kurz obsluhy vysokozdvižných manipulovacích vozíků Pořádající organizace Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Místo vyučování kurzu Purkyňova 12, 746 01  Opava Název programu dalšího vzdělávání Délka studia 32 hodin + 2 hodiny zkouška Cena kurzu 3200,- Kč Cena zkoušky 500.- Kč Minimální počet účastníků 5 účastníků Termín zahájení začátek měsíce října daného roku Doba výuky od října do konce března následujícího roku Získané osvědčení Průkaz obsluhy motorových vozíků     Forma studia prezenční - 8 hodin výuky vždy ve všední den a v sobotu

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ VI Kurz pro zacházení s přípravky na ochranu rostlin Pořádající organizace Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Místo vyučování kurzu Purkyňova 12, 746 01  Opava Název programu dalšího vzdělávání Kurz pro zacházení s přípravky na ochranu rostlin Délka studia 8 hodin Cena kurzu 300,- Kč Cena zkoušky 0- Kč Minimální počet účastníků 20 účastníků Termín zahájení začátek měsíce října daného roku Doba výuky od října do konce března následujícího roku Získané osvědčení Osvědčení o úspěšném absolvování certifikovaného kurzu podle § 86 zákona č. 326/ 2004 Sb., v platném znění     Forma studia prezenční - 8 hodin výuky

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ VII Kurz pro získání znalostí správné praxe v ochraně rostlin a bezpečného zacházení s přípravky na ochranu rostlin Pořádající organizace Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Místo vyučování kurzu Purkyňova 12, 746 01  Opava Název programu dalšího vzdělávání Kurz pro získání znalostí správné praxe v ochraně rostlin a bezpečného zacházení s přípravky na ochranu rostlin Délka studia 40 hodin Cena kurzu 2000,- Kč Cena zkoušky 0- Kč Minimální počet účastníků 10 účastníků Termín zahájení začátek měsíce října daného roku Doba výuky od října do konce března následujícího roku Získané osvědčení Osvědčení o úspěšném absolvování certifikovaného kurzu podle zákona č. 326/2004 Sb., o rostlinolékařské péči     Forma studia prezenční - 8 hodin výuky v soboty

Kurzy, školení, workshopy pořádané školou nebo ve spolupráci CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ VIII Kurzy, školení, workshopy pořádané školou nebo ve spolupráci v prostorách školy - příklady roku 2011 Kurz „Myslivosti a životního prostředí“ v rozsahu 58 hodin teorie a 12 hodin praktických cvičení Jednodenní vzdělávací semináře, kurzy a workshopy v roce 2011 pro odbornou veřejnost, celkem 21 velkých akcí pro 30 - 150 účastníků pořádala škola ve spolupráci s Agrární komorou, Státní rostlinolékařskou správou, Českou společností rostlinolékařskou, Genoservisem a. s., firmou BASF, Agrofertem Holding a. s., Ekotoxou , svazy chovatelů a pěstitelů, Magistrátem města Opavy… přednáška – „Význam a propagace regionálních potravin“ přednáška – „Zlepšování životního prostředí a kvality života ve venkovském prostoru“ přednáška „Vliv výživy hospodářských zvířat na kvalitu živočišných produktů s důrazem na zdraví člověka“ přednáška firmy Agrofert Holding workshop firmy BASF k chemické ochraně rostlin jednání v rámci celostátní sítě pro venkov zasedání okresní a krajské rady Agrární komory přednáška „Aktuální postupy v chovu mléčného skotu“ přednáška „LPIS – nitrátová směrnice, poradenské balíčky“

jednání Svazu pěstitelů plodin „Chovatelský den skotu“ „Chovatelský den prasat“ workshopy s praktickými ukázkami „Rekonstrukce, modernizace a výstavba nových zemědělských staveb vyhovujících standardům EU na chov hospodářských zvířat (welfare)“ seminář „Výživa rostlin společnosti Agrofert“ školení pro zacházení s přípravky na ochranu rostlin a s látkami a přípravky nebezpečných vlastností valné hromady Agrární komory Opava, Ostrava „Konzultační den pro zemědělce“ semináře „Eroze půdy“  síť školení „Crosscompliance“ semináře „Leader +“ semináře „BOZP a PO ve světle nových předpisů“. Semináře přivedly do prostor školy odbornou veřejnost nejen z Moravskoslezského kraje, ale z celé ČR, často i s mezinárodní účastí a měly velmi dobrou odbornou i organizační úroveň. V těchto aktivitách chceme nadále pokračovat a rozšiřovat jejich spektrum. Jedná se o jedinečnou interakci školy s okolím, o centrum vzdělávání pro žáky, žáky, učitele i odbornou veřejnost v rámci celoživotního vzdělávání.

Škola s propracovaným systémem vzdělávání Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace, „Škola pro život“