Na čem stavět vztah.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Advertisements

VOLNÝ ČAS TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PSYCHOLOGICKÉ POTŘEBY KAŽDÉHO ČLOVĚKA.
DĚTSKÝ SVĚT LVÍČEK. KDO JSME Dětský svět Lvíček patří k nejmodernějším zábavným parkům v Evropě na ploše 1250 m2. Můžete u nás prožít nezapomenutelný.
Co a proč Radka Mužíková. Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako.
PROJEKT NAŠÍ ŠKOLY PŘÍPRAVNÝ KURZ PRO BUDOUCÍ ŽÁKY PRVNÍHO ROČNÍKU.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Farní charita Prachatice
Rodina.
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
ZÁKON PŘITAŽLIVOSTI A VZTAHY
Katechetické centrum Olomouc, 2014
Doprovázení nemocných a jejich příbuzných P. Mgr. Václav Tomiczek Čeladná Mezinárodní konference hospicové a paliativní péče Ostrava, 26. listopadu 2009.
Národní týden manželství „Šťastně až do smrti? Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží...“ únor, 2015.
Soutěž Recept na šťastné manželství. Manželé Mendrokovi 6. února 2015 oslavili 50. výročí svatby.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Sociální práce s rodinou 3
PhDr.L.Trapková MUDr.V.Chvála
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí ve výchově ke zdraví v ročníku. Životní situace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
DUCHOVNÍ ŽIVOT. MŮŽEŠ UDĚLAT COKOLIV, ALE MUSÍŠ VĚDĚT PROČ… …do světa vedou tisíce cest.
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE PhDr. Daniel Heller.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Specifikace cíle práce. Pravidlo č. 1  Odborný text musí mít jasně stanovený a formulovaný cíl výzkumu = cíl práce.  Cíl práce formulujeme jako výzkumnou.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
Specifikace cíle odborného textu. Předmětem zkoumání mohou být  Skutečnosti a jevy ve společnosti (Jak se lidé vyrovnávají se ztrátou zaměstnání? S jakými.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
Upozorňujeme, že se šíří nový virus... CNN. JEDINÝ ČLOVĚK HO DOKÁŽE ODEVZDAT MILIÓNŮM, PROTOŽE SE PŘENÁŠÍ OHROMNĚ RYCHLE Z JEDNÉ OSOBY NA DRUHOU.
Rodina Petr Machala. Co se vám vybaví při vyslovení slova – rodina?
Od bestselleru k výzkumu
PRÁCE S DOMÁCÍM A SEXUÁLNÍM NÁSILÍM. MOŽNOSTI legislativní zázemí práce s předsudky možnosti prevence poradensko-terapeutická práce specializované organizace.
Miluj svého muže.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
Rodinné právo Otázky manželství Vztahy mezi rodiči a dětmi Vztahy vznikající při NRP Zákon o rodině Zákon č. 94/1963 Sb. v platném znění.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Manželství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce– Manželství.
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
MC POHÁDKA JESENICE U PRAHY z.s nezisková organizace spolek rodičů na mateřské dovolené.
Volný čas Volný čas a jeho využití a jeho využitíOB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
Rodičovství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce– Rodičovství.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Výchova k občanství TEMA: VZTAHY V RODINĚ ČÍSLO.
Slaďování pracovního a rodinného života podle dat VŠPS
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Rodina, příbuzenství.
Sociální práce s rodinou 4
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Plánované rodičovství
Vztahy mezi pohlavími Volba životního partnera
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
RODINA A JEJÍ POSTAVENÍ VE SPOLEČNOSTI
Případová konference v práci s rodinami a ohroženými dětmi
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Vítejte milí žáci/studenti!
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Rodičovství biologické a pěstounské
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Na čem stavět vztah

Pilíře vztahu Předpoklady: pravdivost, důvěra Tolerance, ohleduplnost Závaznost vztahu Schopnost komunikace, odpuštění Shoda v základních otázkách života (víra , děti, výchova, sport, kultura…) Je to můj typ ?

Důležité pravidlo Když je partner šťastný a spokojený oblažuje to i mne Sir.25 Je třeba, aby vztah byl vyvážený a abychom přitom nezapomínali na sebe (Miluj bližního svého jako sebe samého.)

Co nesmíme zapomenout Zamilovanost má růžové brýle, ale partnera ani mě ani náš vztah nezmění Stejní X Různí Cílem je poznat druhého Slaďování představ společného života Optimální délka vztahu

Mýty(falešná očekávání) Život ve dvou je vždy šťastnější Jen s jediným konkrétním můžu být šťastný (á)… Když se máme rádi, vždycky se shodneme Náš vztah funguje sám Když se vezmeme, tak se ten druhý změní Mám jasnovidce Můj partner mě dělá šťastným

Co určitě ne Partnera přetvořím podle svých představ Násilí, vydírání Závislosti všeho druhu Nezodpovědnost – nedůvěra - nevěra Manipulace

Existuje dokonalý partner? V srdci člověka je touha po naplnění Zneužití v komerci Kdyby se touha naplnila, byl by konec byznysu Je dokonalost ? Pravidla komerce nelze převést do vztahu! Přijímám tě…..

Africké X Evropské manželství Výběr partnera Zásnuby Známost Vstup do manželství Vývoj vztahu

Co nás nejvíce určuje Původní rodina – kdo má hlavní slovo – běžné domácí práce a opravy – hospodaření s financemi – jak dlouho má být matka doma s dítětem – trávení volného času – přátelé – /ne/tolerance nevěry – vzájemné svěřování Pozor na partnera z jiného kontinentu

Trénink pro partnerský život Rozhodnutí pro partnerský život v manželství Co je pro a proti? Co to přinese tomu druhému? Co to přinese mně? Mám vlastnosti k partnerskému životu potřebné? Jak velké je riziko, vyplatí se?(dnes riziko, zítra výhoda) PARTNERSTVÍ JAKO SMÍŠENÁ ČTYŘHRA

DCR kontakty naše webové stránky: www.dcr.bcb.cz Facebook : Diecézní centrum pro rodinu Mailová adresa: dcr@bcb.cz , Telefon do práce 380 420 342 mobil Alena: 731 402 981 mobil Pavel: 731 402 980