SETKÁNÍ S NOVINÁŘI Závěry Programové konference Datum: 07.04.2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Advertisements

Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Mediální komunikace ČD
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Mgr. Jiří Janeček Senát PČR Osvěta zvenčí ? Schopný autor tvoří, neschopný poučuje George Bernard Show.
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP “ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
Marketingové řízení školy. Efektivní škola Profesionální vedení školy Sdílení vize a akceptování cílů školy spolupracovníky Vhodné edukační prostředí.
Jak založit tiskový útvar Cvičení od 14:00 do 15: PaedDr.Emil Hanousek,CSc., :: Ing. Martin Švehla
Interaktivní personální portál
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Strategie regionu, obce
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Lidé, procesy, partnerství
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Role SVAZU při podpoře městské mobility
SETKÁNÍ S NOVINÁŘI Závěry Programové konference
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Lidé, procesy, partnerství
Transkript prezentace:

SETKÁNÍ S NOVINÁŘI Závěry Programové konference Datum:

S námi nejste nikdy sami.2 SETKÁNÍ S NOVINÁŘI: Závěry Programové konference Účastníci Tiskové konference Mgr. Peter Duhan – prozatímní ředitel ČRo Mgr. Lukáš Hurník, Ph.D. – pověřený programový ředitel Bc. Hana Hikelová – ředitelka zpravodajských stanic Ing. Pavel Balíček – zástupce ředitele Úseku techniky Mgr. René Zavoral – ředitel Odboru marketingu a PR

S námi nejste nikdy sami.3 SETKÁNÍ S NOVINÁŘI: Závěry Programové konference Programová konference, , Poděbrady  Účastníci: vyšší, střední a nižší management ČRo a stanicemi a divizemi další nominovaní pracovníci, hosté, cca 100 účastníků  Cíl: zhodnocení aktuálního postavení ČRo na mediálním trhu a ve společnosti, diskuse o dalším směřování ČRo a formulace doporučení novému vedení pro další vývoj rozhlasu

S námi nejste nikdy sami.4 SETKÁNÍ S NOVINÁŘI: Závěry Programové konference Programová konference, , Poděbrady  Sekce, diskutované okruhy  Pojetí veřejnoprávnosti  Redefinice obsahu celoplošných stanic  Regionální vysílání  Internet, nové technologie a speciální stanice  Vztah programu a marketingu  Náklady na program  Rozhlas jako národní kulturní instituce

S námi nejste nikdy sami.5 SETKÁNÍ S NOVINÁŘI: Závěry Programové konference POJETÍ VEŘEJNOPRÁVNOSTI  Atributy veřejnoprávnosti jsou: serióznost, nezávislost, pravdivost, důvěryhodnost a kvalita  Veřejnoprávní rozhlas má tři pilíře svého působení: informace, vzdělání, kultura  Obsah pojmu veřejné služby se v čase proměňuje v závislosti na vývoji společnosti Veřejnoprávnost je definována: a/ výběrem obsahu, kterému se médium věnuje (s důrazem na hodnoty jako je pravdivost, serióznost, odbornost) b/ způsobem zacházení s obsahem (zasazování do kontextů, zodpovědné, nemanipulativní nakládání s informacemi) c/ stylem sdělení (jazyková úroveň, kultivovanost projevu)  K hodnocení úkolů vyplývajících z veřejnoprávního statutu je třeba vytvořit relevantní systém kritérií (evaluace)

S námi nejste nikdy sami.6 SETKÁNÍ S NOVINÁŘI: Závěry Programové konference REDEFINICE OBSAHU CELOPLOŠNÝCH STANIC  Konference zúžila spektrum navrhovaných konceptů na dva:  Varianta A: trojice komplementárních celoplošných stanic, z nichž žádná není plnoformátová, formáty se nepřekrývají. Tuto trojici tvoří ČRo 1 – Radiožurnál, ČRo 2 – Praha a ČRo 3 – Vltava. Je doplňuje na středních vlnách vysílající stanice mluveného slova a stanice pro mladé vysílající v DVB-T a na internetu. Model dramaticky nemění dnešní stav, čistí však formáty stanic a zamezuje překryvům. Jasněji definuje ČRo 2.  Varianta B: model postavený na jedné plnoformátové stanici (ČRo 1) doplněné zpravodajskou (základem ČRo 6, Rádio Česko a Leonardo) a kulturní (ČRo 3 obohacena o vzdělávací pořady) stanicí. Toto portfolio doplňuje stanice pro mladé a síť regionálních stanic s výrazněji koordinovaným obsahem. Tento koncept proměňuje formát všech stanic a rozpouští obsah dnešního ČRo 2 do přeformátovaných stanic a regionů.  Byla diskutována možnost vzniku programových center, za nejefektivnější je považován smíšený model stanic a center.

S námi nejste nikdy sami.7 SETKÁNÍ S NOVINÁŘI: Závěry Programové konference REGIONÁLNÍ VYSÍLÁNÍ  Jednou z nejvyšších hodnot regionálního vysílání je (vedle kvality) jeho regionálnost  Příprava pretestu značky ČRo 5 jako zastřešující pro regionální studia a v případě pozitivního testu realizace společné marketingové strategie  Pokračovat ve sdílení společného nočního programu, obohatit programovou výměnu  Příprava a realizace workshopu na téma koordinace zpravodajství ČRo 1 a RS, pravidla, standardy, priority, kompetence apod.  Doporučení přidělit CRR pravomoc pro sdílený program všech RS a vytváření prostředí pro vývoj nových programových prvků pro RS  Vytvořit základ pro fungování Produkčního centra Morava

S námi nejste nikdy sami.8 SETKÁNÍ S NOVINÁŘI: Závěry Programové konference INTERNET, NOVÉ TECHNOLOGIE A SPECIÁLNÍ STANICE  Do září až října 2010 bude spuštěn nový internet ČRo s novým obsahovým členěním a novou navigací  Internet je podporou programu, program se musí na webu ČRo vyskytovat ve větší míře, bude rozšířena nabídka pořadů pro „podcasting“ a „rádio na přání“  Zahájeny práce na provázanosti základních redakčních a informačních systémů  Web je nutné otevřít propagaci, mj. cestou e-shopu ČRo a efektivní webové prezentace archivu ČRo  Vytvoření centrální strategie komunikace ČRo na sociálních sítích

S námi nejste nikdy sami.9 SETKÁNÍ S NOVINÁŘI: Závěry Programové konference INTERNET, NOVÉ TECHNOLOGIE A SPECIÁLNÍ STANICE  Speciální stanice nebudou zaváděny jako samostatné internetové projekty, ale jako souběžné projekty pro vysílání v DVB-T, příp. DAB a dalších formátech  ČRo Leonardo uplatní maximální množství své produkce na analogových stanicích  ČRo D-dur zůstává efektivní modulární stanicí coby klon ČRo 3  O obsahovém formátu ČRo Radio Wave a jeho šíření rozhodne specializovaná programová a technická platforma ČRo  Nezbytná je analýza hodnoty a nákladů na speciální stanice

S námi nejste nikdy sami.10 SETKÁNÍ S NOVINÁŘI: Závěry Programové konference VZTAH PROGRAMU A MARKETINGU  6. a 7. května 2010 se uskuteční marketingová konference ČRo, která bude vedle divizních interních tezí řešit následující témata:  Mise a vize ČRo  Komunikační a marketingová strategie  Značka „Český rozhlas“ a značky jednotlivých stanic  Rebranding a repositioning  Corporate image a corporate identity (mj. absence disciplíny v této oblasti)  Financování a rozpočtování marketingových aktivit  Tvorba či aktualizace vnitřní předpisové základny v oblasti MKTG  Interní komunikace  Posílení selfpromotion atd.

S námi nejste nikdy sami.11 SETKÁNÍ S NOVINÁŘI: Závěry Programové konference NÁKLADY NA PROGRAM  Součástí redefinice stanic musí být vyčíslení předpokládaných úspor, vytvoření motivačních stimulů na podporu těchto opatření  Koordinace programu a odstranění duplicit  Více uplatňovat ekonomické aspekty v umělecké výrobě  Efektivní řízení lidských zdrojů  Zformování programových center  Optimalizace využití technických pracovišť  Prověření smluvních vztahů (př. autorské svazy)  Prověření efektivity vysílání na dlouhé vlně atd.

S námi nejste nikdy sami.12 SETKÁNÍ S NOVINÁŘI: Závěry Programové konference ROZHLAS JAKO NÁRODNÍ KULTURNÍ INSTITUCE  Zachovat uměleckou prvovýrobu, tj. vytváření původní rozhlasové hudební, slovesné a dokumentární tvorby  Zvážit efektivitu a rozsah této prvovýroby v regionálních stanicích s ohledem na jejich výrobní, finanční a personální kapacity  Postupně zpřístupňovat kulturní obsah archivu ČRo na internetu ČRo  Pracovat s hudbou jako s kulturotvorným prvkem a nositelem estetických hodnot  Zprostředkovávat hodnoty současné české, evropské a světové kultury a rozhlasové tvorby  Včas a efektivně propagovat původní rozhlasovou tvorbu

S námi nejste nikdy sami.13 SETKÁNÍ S NOVINÁŘI: Závěry Programové konference Děkujeme za pozornost. S námi nejste nikdy sami.