R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Advertisements

Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Podnikové informační systémy úvod
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA
Průzkum stavu projektového řízení v organizacích a státní správě Odpovědný řešitel Doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. Katedra informatiky EF TUL.
Představení doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
BI, e-commerce Ing. Jiří Šilhán. Úroveň informatiky.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Tvorba webů pomocí Web CMS Michal Neuwirth Product Manager Kentico Software s.r.o. Ondřej Výšek Samostatný konzultant Optimalizovane-it.
Audit IT procesů ve FNOL
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Ing. Jiří Šilhán.  řízení a podpora spolupráce  správa dokumentů  správa dalších typů dat  správa obsahu - Content Management System (CMS)  řízení.
Obor informační technologie
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Ekonomická fakulta EKONOMICKÁ INFORMATIKA FINANČNÍ A POJISTNÁ MATEMATIKA.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Systémové pojetí hospodářské organizace
1 Projektové řízení s podporou MSDN AA Ing. Markéta Kubálková, Ph.D. doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
osobní prezentace konzultant ICT
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Katedra počítačů ČVUT FEL
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 2. Akreditace.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Systémové inženýrství a informatika


Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

r VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013

Otázky, otázky … – Slyšeli jste o oborech nazvaných jako?? IT management SSME – Service - Science, Management and Engineering – Přemýšleli jste proč v nich hrají významnou úlohu informační a komunikační technologie (ICT)? – Uvažovali jste o tom, kde se dnes ICT nepoužívají? Prezentace studijních oborů 20132

Otázky, otázky … – Baví Vás počítače a je Vám jasné, že to neznamená pouze každodenní sezení u Facebooku? – A zajímalo by vás, jak ten Facebook vlastně funguje? – Bavilo by Vás implementovat počítače v praktických realizacích? – Chcete se dozvědět o zapojení ICT ve firmách? – Chcete najít v informační společnosti své místo? – Zajímají Vás ekonomicko-informatické aspekty života firem a organizací? – Chcete spojit znalosti financí, marketingu nebo managementu s jejich aplikací v oblasti ITC? Prezentace studijních oborů 20133

Čím budete? – Obrázek je částí webové stránky, zdroj: budoucnosti-it-management-propojeni-informatiky-a-managementu.html budoucnosti-it-management-propojeni-informatiky-a-managementu.html Prezentace studijních oborů 20134

Obor Aplikovaná informatika stud. programu SII Snažíme se koncipovat obor AI tak, abyste byli schopni: – Orientovat se v prostředí informačních technologií. – Pracovat jako konzultant, člen vývojového týmu nebo projektový pracovník v oblasti ICT. – Implementovat ICT v kontextu dalších oborů (např. financí, účetnictví, marketingu apod.) s cílem podpory fungování ekonomického subjektu. – Využívat vedle ekonomických znalostí, také znalosti ICT. Pokračovat ve studiu na magisterském stupni a doplnili tak své znalosti o širší kontext implementace ICT a po nabytí zkušeností následně směrovat k řízení ICT ve firmách. Prezentace studijních oborů 20135

Kdo na oboru působí? V kontextu uvedené potřeby interdisciplinárního oboru jsou to pedagogové: – všech kateder, které garantují celofakultní předměty, – Katedry aplikovaná informatika, – a Katedry systémového inženýrství. Prezentace studijních oborů

7 A zase ty otázky … … máme i odpovědi!! Které prvky zahrnuje soudobá informatika? Podniková informatika? A kdo je informatik? Informatika nezahrnuje pouze IT infrastrukturu a programové vybavení včetně jejich správy, avšak vyžaduje také kvalitní řízení a organizaci – metody, standardy. Znalost aplikačního prostředí, ekonomický kontext a mnoho dalšího. A ve výuce nepoužíváme pouze obrázky.

Tvorba webových stránek 8Prezentace studijních oborů 2013

Projektové řízení Prezentace studijních oborů 20139

Multimédia 10Prezentace studijních oborů 2013

Projektování IS Prezentace studijních oborů

Databáze Prezentace studijních oborů

Řízení IT služeb 13Prezentace studijních oborů 2013

Business Intelligence 14Prezentace studijních oborů 2013

Modelování a řízení procesů 15Prezentace studijních oborů 2013

Počítačové sítě 16Prezentace studijních oborů 2013

Softwarové vybavení ve výuce 17Prezentace studijních oborů 2013

Rozhodnutí je na Vás Projděte si také nabídku studijních plánů AI.studijních plánů AI Obracejte se na nás osobně s dotazy. – Ing. Petr Rozehnal, Ph.D., vedoucí Katedry AI – Ing. Martin Pochyla, Ph.D., zást. vedoucího Katedry AI – Ing. Jan Ministr, Ph.D., garant oboru AI Přejeme Vám hodně úspěchů v dalším studiu! členové Katedry aplikované informatiky Prezentace studijních oborů

Děkujeme za pozornost. Těšíme se na Vás! 19Prezentace studijních oborů 2013