Johnson & Kramařík Perspektivy PPP v České republice JUDr. Roman Kramařík, Ph.D. 17. března 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PPP a klasická veřejná zakázka
Advertisements

Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Radek Jurčík
Daňové plánování při výstavbě nemovitostí Financování a výstavba nemovitostí s využitím zahraniční společnosti.
PROJEKTY PPP KONCESNÍ PROJEKT
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Veřejná moc a veřejná správa
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Výukový materiál zpracovaný v rámci "EU peníze školám" Projekt: Škola pro život Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: C.
Veřejné zakázky: Nástroj nebo překážka místního rozvoje? Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Setkání.
Facility management ČSN EN
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
Obsah Obsah Pilotní projekty Současný stav Klady Zápory
Veřejná správa – úvod.
Veřejná podpora a infratruktura Praha JUDr. Hynek Brom 1. místopředseda ÚOHS.
1 VÝHODY A RIZIKÁ PPP Transparency International Slovensko Právna regulácia a hlavné riziká PPP v Českej republike Jan Krofta Dáňa, Pergl & Partners, advokátní.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Financování investičních záměrů Jan Šnajdr Úsek komunální financování, Odbor poradenství infrastrukturních projektů.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Advokátní kancelář HOLEC, ZUSKA & Partneři
Rozpočty územních samosprávných celků
Vládní neziskové organizace
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Finanční analýza.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
„Požadavky na jakost a hodnocení jakosti zdravotnických informačních systémů“ Praha Možné přístupy k analýze hospodaření bývalých okresních nemocnic.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Veřejná správa Ing. Jaroslava Syrovátková Financování obcí II.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
Soustava veřejných rozpočtů. Osnova kurzu 1.Veřejné rozpočty v ČR 2.Státní rozpočet a rozpočtový proces 3.Střednědobé rozpočtování 4.Územní rozpočty 5.Podmíněné.
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
Public Private Partnerships (nejen) ve školství 8. března 2011.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Vodohospodářská infrastruktura a veřejné zakázky Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY Vyhodnocení činnosti za rok 2014 Praha,
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Veřejné příjmy Veřejné příjmy se podílejí na přerozdělování HDP, a to nenávratným způsobem Jsou zdrojem krytí veřejných.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Finance obecně Soukromé Soukromé Peníze soukromých osob, institucí Peníze soukromých osob, institucí Peníze obvykle.
Rozpočtová a fiskální politika 27. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 27.
Problematika zadávání vodohospodářských projektů v ČR Mgr. Hana Šachová.
Partnerství se soukromým sektorem při zajišťování veřejných statků Realizace investic veřejného sektoru na základě dlouhodobých dohod a smluv mezi veřejným.
Soustava veřejných rozpočtů
Rozkrývání vlastnických struktur a skutečných majitelů
Rozpočtová a fiskální politika
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Rozpočet obce Černovice
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
BLEP061p Řízení ekonom. a právo
FISKÁLNÍ A MONETÁRNÍ POLITIKA
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Radek Jurčík
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Obecná část rozpočtového práva III
Zadávání veřejných zakázek na pomezí práva soukromého a veřejného
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Rozpočtová a fiskální politika
Obecná část rozpočtového práva III
Rozpočtová a fiskální politika
Transkript prezentace:

Johnson & Kramařík Perspektivy PPP v České republice JUDr. Roman Kramařík, Ph.D. 17. března 2004

Johnson & Kramařík České PPP prostředí Stát Dálnice Silnice I. tř. Železnice Úřady Obrana Policie Kraj Silnice II. a III. tř. Úřady Střední školy Nemocnice Regionální letiště Obec Místní komunikace Radnice Základní školy Vodárny Čistírny odp. vod Kanalizace Spalovny

Johnson & Kramařík „Realizační“ legislativa Nakládání s majetkem státu Jistota cash flow krajů a obcí z dělby daňových výnosů Daňový a účetní režim PPP Právní úprava koncesních smluv Zadávání projektů Rovnost partnerů Výběr poplatků

Johnson & Kramařík „Regulační“ legislativa Spravedlivé čerpání limitu veřejného dluhu (60% HDP) Spravedlivé čerpání limitu deficitu veřejných rozpočtů (3% HDP) Tvorba budoucích výdajů nad rámec běžného rozpočtu

Johnson & Kramařík Nezávislost územ. samospráv? Přehled pravomoci územních samospráv k přijímání půjček

Johnson & Kramařík Srovnání zajišťuje soukromý sektor i provoz, nejenom výstavbu si zadavatel zachovává kontrolu nad poskytováním služeb jako jejich „objednatel“ Dodavatelské zajištění PPPPrivatizace V PPP, na rozdíl od… Tradičního dodavatelského zajištění: Privatizace:

Johnson & Kramařík Typická “Risk Matrix” Aneb kdo nese jaká rizika? RizikoZadavatelKoncesionář Prodlení s uvedením do provozu  Vady koncepce / projektu  Změny v normách a regulaci  Změny ve zdanění  Škody způsobené povětrnostními vlivy  Míra využití infrastruktury  Atd.

Johnson & Kramařík Právní struktura Zadavatel (stát, kraj, obec, apod.) Dodavatel (nebo skupina dodavatelů) Banky Koncesionář (účelová společnost) Koncesní smlouva Úvěrové smlouvy „Přímá“ smlouva Přes 90% nákladů financují banky