Presentace pro vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí (prezentace člena) Mgr.S.Sýkorová,CSc. VÚRV Praha, Oddělení šlechtitelských metod.
Advertisements

Řízení jakosti výrobků ve společnosti TESCOMA s.r.o.
JITKA GÖTZOVÁ Odbor bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství
Kdo smí pracovat s GMO?. GMONe- GMO Jakákoli činnost s GMO = nakládání  Uzavřené nakládání  Uvedení do životního prostředí – polní pokusy  Uvedení.
Bezpečnost potravin v ČR, spolupráce s EU a spotřebiteli
AGRITEC, výzkum, šlechtění a služby, s.r.o. Agritec Plant Research, s.r.o.
Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy Praha Oddělení hygieny půdy.
ANTINUTRIČNÍ LÁTKY.
Geneticky modifikované potraviny
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
Zdroje včelí pastvy.
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Státní Rostlinolékařská Správa Ztracená 1099/10, Praha 6 Telefon: Fax: V Brně dne.
Bezpečné potraviny na českém trhu
Nové metody zkoušení a zátěžové testy kosmetických prostředků
geneticky modifikované rostliny
Geneticky modifikované organismy a výroba potravin a krmiv Odbor bezpečnosti potravin, environmentálního rozvoje a prevence znečištění Ing. Karel Říha.
Krmná dávka - jen kukuřice Veškerá kukuřice jen GMO Hypotetický příklad: brojler.
Zavíječ kukuřičný v roce Zavíječ kukuřičný v roce 2002.
BIOTRIN, Kulatý stůl 2006 Zelené suroviny pro chemický průmysl Jaroslav Drobník presentace je ke stažení na
Zemědělství České republiky.
PřF UP Bc. Milan Glabazňa, diplomová práce 2012 F1.
Koncepce DVPP pro Českou republiku. Obsah prezentace Cíle koncepce a rámec její tvorby Obsah koncepce Priority státní vzdělávací politiky Poradní sbor.
Biopotraviny ve školním stravování
Geneticky upravované potraviny Mazurová, Jeřábková, Vančurová, Kuttelwascherová.
Michaela Vlasáková Pesticidy.
Fytoremediace Pavel Lukeš, Bi-Z.
PřF UP Bc. Milan Glabazňa, diplomová práce 2012 E1.
© Zouhar Role katedry ochrany rostlin v pozici garanta fytosanitární péče ČR.
Znečištění půdy a potravin
Nové metodické trendy udržitelnosti
Kontrola potravin Hejmalová Michaela.
Praktická analytická chemie
BIOREMEDIACE Petr Bor 2. Ročník Bi-Z.
DÚ I.1 Analýza podílu plošných a difúzních zdrojů na celkovém znečištění vod VÚV T.G.M, v.v.i, pobočka Ostrava, Ing. Martin Durčák.
Zemědělství Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Člověk a rostlina – kulturní rostliny, zemědělství, ekofarmy
ŽP – základní pojmy Ekologie … věda o vztazích mezi organismy a jejich životním prostředím a mezi organismy navzájem (Ernest Haeckel 1866) Environmentalistika.
Digestáty: druhotné využití odpadů v zemědělství
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Internetové poradenství na portálech e-Governmentu Jana Andrýsková, Jiří Hřebíček Provozně ekonomická fakulta, MZLU Brno.
Hlavní rostlinolékařské směry v oblasti pícninářství a výhledy do budoucna Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o. Troubsko Zemědělský výzkum, spol. s.
Cizorodé látky v potravinách
Statistické výkazy Geo(MŽP) V3-01 a Hor(MPO) 1-01 – vzájemné vazby
Ekologické zemědělství Pavlína Šrámková. Ekologické zemědělství Nařízení Rady (ES) 834/2007 – od nahrazuje Nařízení Rady 2092/1991 Zákon č.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
INSTITUT ČISTÝCH TECHNOLOGIÍ TĚŽBY A UŽITÍ ENERGETICKÝCH SUROVIN
VODNÍ EKOSYSTÉM, VZORKOVÁNÍ VOD JAN TŘÍSKA ÚSBE AV ČR, ČESKÉ BUDĚJOVICE (PŘEHLED LITERATURY)
H ODNOCENÍ KUKUŘIČNÝCH HYBRIDŮ  AUTOR : Ing. M. BRUCKNEROVÁ  ŠKOLITEL: Doc. B. ČERMÁK  ZF JU ČESKÉ BUDĚJOVICE.
Genetické riziko chemických látek prof. Ing Václav Řehout, CSc.
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D. MZLU v Brně prezidentka
Novela zákona o geneticky modifikovaných organismech Zuzana Doubková Odbor environmentálních rizik a ekologických škod.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
15 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Znečišťování půd a vod. Znečišťování a degradace půd Minerální hnojiva - dusičnany,fosforečnany Pesticidy Imise – těžké kovy, kyselé.
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Název školy Číslo projektu Název materiálu Autor Tematická oblast
Environmentální toxikologie (KBB/ENVTX)
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
IMPEL Water Conference ,
Ministerstvo zemědělství ČR, EPOS - spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR, Výzkumný ústav mlékárenský Milcom a.s.Praha, Výzkumný ústav chovu skotu.
EPIDEMIOLOGIE INFEKCÍ PŘENÁŠENÝCH PRODUKTY RYBOLOVU
CHEMIE - Pesticidy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
ZEM Ě D Ě LSKÝ PR Ů MYSL Karafiátová Jana. Zemědělství je nedílnou součástí hospodářství Důležité nejen ve výrobě potravin a zemědělských produktů, ale.
Biopotraviny.
Znečištěné místa na Slovácku
Pesticidy, léčiva a možnosti jejich eliminace z ŽP
Katedra technických věd
Transkript prezentace:

Presentace pro vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí

Profesní zaměření rostlinolékařství, fytopatologická mykologie, Fusarium spp. resistence, metody selekce (klasické, in vitro) genetické zdroje resistence toxikologie fusariotoxiny - zem. plodiny (kukuřice, obiloviny) - siláže

Fusariotoxiny - trichotheceny - zearalenone - fumonisiny - ELISA - spolupráce v rámci ČR

EXPERTNÍ ČINNOST VÚP Oblast rostlinolékařství - akreditace MZe - virologie, mykologie, entomologie, herbologie Pedologie - organické polutanty, těžké kovy, fytoremediace, likvidace kalů, kompostování Včely, opylovači, rezidua v produktech GMO - souhlas MŽP s exp. používáním

ZDROJE INFORMACÍ - knihovna VÚP - on line CAB, CCOD - specialisované weby (EMAN) - CORDIS - např. EOI 6FWP

Návrhy expertů RNDr. Jan Hofbauer, CSc.,VÚP TroubskoDiversita agroekosystému Včely - rezidua léčiv, pesticidů Ing. Jan Hrubý, CSc.,VÚP. Troubsko Půda – kontaminace, fytoremediace RNDr. Jana Řepková, CSc., PF MU Brno Zem. plodiny - GMO RNDr. Miroslav Griga, CSc., Agritec Šumperk Zem. plodiny - GMO Ing. Prokop Šmirous, CSc., Agritec Šumperk Zem. plodiny - pesticidy RNDr. Jan Prášek, CSc., PF Ostravské University Půda, rostliny –kontaminanty, TK, organická kontaminace.

Priority 1. Mikrobiální kontaminace, mikropolutanty 1.1. Spektrum virových, bakteriálních, houbových kontaminantů 2. Mykotoxiny v potravinách, krmivech a vstupních surovinách 2.1. Analýza současného stavu studia mykotoxinů v ČR - shromáždění údajů z různých resortů, monitoring, analytika, výsledky (VŠ, VÚ, SZÚ, AV ČR, MŽP,atd.) 2.2. Vytipování nejohroženějších komodit 2.3. Návrh rizikového managementu