Přírodovědné školní portfolio

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přírodovědný projekt 2. tříd
Advertisements

Základní škola Rychvald okres Karviná příspěvková organizace Školní pracovní název ŠVP PŘÍLIV – PŘÍ roda LI dé V ěda Učebna pro výuku environmentální.
Smíšené a listnaté lesy
Pracovní list - Rybník 1.Které rostliny rostou na mělčinách rybníků? (K obrázkům přiřaď názvy). 2.Naber vodu z rybníku a pozoruj živé organismy, urči pomocí.
Zpracovala Jitka Ciprová
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
3. ročník „Eko“ výchovně-vzdělávací ho dopoledne pro děti nižšího stupně základních škol října 2012 v 9.00 hodin Sbírkové skleníky Výstaviště.
(Tvorba naučné stezky, na které se seznámíte s hlavními druhy našich dřevin)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.18 Téma: PowerPoint.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř. 17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Didaktické zásady výuky přírodopisu
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, se vznikem.
PŘÍRODOPISNÁ HRA KAPSA EKOSYSTÉM LES
Jantarová stezka od Oborského dvora Studánka na Troubkách.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Autor: Petr Kinšt; Základní škola Školní, Chomutov 2009
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Přezimující živočichové
Přírodovědný stacionář JEDOVNICE
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Purkyňovo gymnázium Strážnice
Představujeme školní družinu ZŠ Hovorčovice
Přírodní krása Rakouska...
VY_32_INOVACE_09_PŘV_ROZDĚLENÍ ŽIVÝCH ORGANISMŮ Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.4 Rostliny - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Zima je čas odpočinku, zastavení a klidu.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Českomoravská myslivecká jednota (prezentaci mějte vždy spuštěnou v režimu prezentace, spustit ji můžete příslušným tlačítkem, či klávesou F5)
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Aktivity v lese.
Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796
EVVO ZŠ Havlíčkova Mgr. Hana Parčová.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Kavky v Čechách Jonáš Mára.
Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796
Třídění přírodnin.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Živé organizmy Součástí živé přírody jsou houby, rostliny, zvířata a lidí. Nazýváme je živé přírodniny nebo také živé organizmy.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
ŠKOLY PRO VENKOV.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVA
Ekosystém Pětilístek: Prostředí
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
VY_52_INOVACE_ČLAJS_08_JF KRNAP
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
VY_32_INOVACE_07_PŘV_DÝCHÁNÍ ROSTLIN
Přírodní krajiny AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Les v průběhu roku Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Vy_32_Inovace_44_Zlomky Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Alena Machová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_31
SVÉDSKO 1.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Zima v přírodě Autor:
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ Kořen, stonek
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
VODSTVO Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Transkript prezentace:

Přírodovědné školní portfolio ZŠ a MŠ Lipovec

Stručný obsah Projekt environmentální výchovy pro 1. stupeň Vycházka do přírody aneb hra o nejbystřejšího přírodovědce 3.třída Projekty environmentální výchovy pro 2.stupeň Mapování ekosystémů severní části Moravského krasu ( 8. třída ) Vše o lese najdeš v lese (7. třída ) Moje obec (6. třída ) Přírodní památka Černá skála ( 6. a 9. třída ) Cyklistická expedice ( 9. třída ) Herbář (5.třída ) Ptáci u krmítka ( 9.třída, 2. a 3. třída ) Zvolené regionální téma Invazní rostliny a živočichové

Hra o nejbystřejšího přírodovědce Vycházka je pojata jako hra spojená s hledáním a plněním úkolů na devíti stanovištích. Trasa je značena fáborky červené barvy, místo s úkoly dohodnutou značkou a fáborky modré barvy. Lístečky s úkoly může učitel na trase ukrýt pod kámen, do trávy, strniště, keře nebo ke stromu. Žáci po celou dobu vycházky chodí pod dozorem učitele společně. Každý účastník hry před odchodem od školy dostane kartičku, do které zaznamenává plnění úkolů na jednotlivých stanovištích. Pokud na stanovišti najde ukrytý úkol, připíše mu učitel jeden bod na kartičku. Žáci po trase zároveň sbírají kvetoucí rostliny. Po příchodu do školy je vylisují a společně vytvoří herbář. K dispozici mají lupu, atlasy rostlin a učebnice přírodovědy.

Start vycházky

Práce na stanovištích

Mapování ekosystémů severní části Moravského krasu