Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Českomoravská myslivecká jednota - 2011 - (prezentaci mějte vždy spuštěnou v režimu prezentace, spustit ji můžete příslušným tlačítkem, či klávesou F5)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Českomoravská myslivecká jednota - 2011 - (prezentaci mějte vždy spuštěnou v režimu prezentace, spustit ji můžete příslušným tlačítkem, či klávesou F5)"— Transkript prezentace:

1 Českomoravská myslivecká jednota - 2011 - (prezentaci mějte vždy spuštěnou v režimu prezentace, spustit ji můžete příslušným tlačítkem, či klávesou F5)

2  Velmi často se Den dětí spojuje s Mysliveckým odpolednem, s Mysliveckým dnem, protože probíhají v měsíci červnu.  Pokud děti, školy a veřejnost půjdou do přírody, pak náplň těchto dní je velmi pestrá podle možnosti, kde se nachází obec, město, škola, jestli jdou do obory, do skanzenu, na návštěvu myslivny, na hřiště.  V časovém předstihu je nutné domluvit aktivity, stanoviště, účastníky, pomůcky, náplň, odměny, oslovit sponzory a připravit harmonogram dne, půldne.  Formou plakátku, pozvánkou v regionálním tisku a rozhlasu, osobní návštěvou, seznámím veřejnost s akcí  Dbám na to, aby byly při propagaci akce zodpovězeny tyto otázky: KDY, KDE, KDO, PROČ, CO A S KÝM, setkání proběhne.  Připravím odměny.

3  Ve spolupráci s kynology, ukázky plemen, práce loveckých psů, přednáška.  Ve spolupráci se sokolníky, ukázky a práce dravců, přednáška.  Myslivecké troubení, seznámení s lesnicí, borlicí, s lesním rohem, signály k zahájení, k ukončení, ke svačině, vše spojeno s přednáškou.  Poznávací stezka: připravit krátkou (1 km) stezku v terénu, exponáty, pobytové stopy, dřeviny, byliny, stopy zvěře.  Spolupráce s ornitology, mají vypracovaný školní výchovný a výukový program.  Na místě připravit vycpaniny, obrázky, shozy, trofeje, zbraně.  Střelectví: střelba ze vzduchovky střelba z luku házení šipek na přírodní terče ukázky střeleb na asfaltové holuby

4  Poznávání stop a hlasů zvěře.  Rozvoj pohybových schopností: opičí dráha, lezení v lanoví, házení šišek na terč vytyčený na zemi, řezání dřeva, výroba ptačí budky, přechod po nepravidelně vysokých a různě vzdálených špalcích dřeva, přechod po nezpevněné lávce, indiánský tenis, bezpečné rozdělávání ohně, jak se vyrábí herbář, chytání rybiček (klacek, provázek, očko, láhev)  Skládání puzzlí s mysliveckou a přírodovědnou tematikou.  Výroba lesního zátiší, soutěž (tvorba ze šišek, plodů, mechu, větviček, hub, z bylin)  Pohádkový les, setkání s lesními skřítky, vílami, Krakonošem, se sojkou - s pohádkovým pasem děti plní na jednotlivých stanovištích úkoly spojené s přírodou.  Poznávací stezku mohou procházet nejen jednotlivci, ale mohou být vytvořené dvojice, trojice.

5  Kresba, koláž na téma myslivost, vyhodnocení nejlepších.  Soutěž v pexesu, v hracích kartách, s přírodní tématikou (stromy, zvěř).  Bavíme se sami: vytvoříme skupiny dětí, zazpívají písničku, řeknou básničku s tematikou přírody, vymyslí slogan k přírodě, ke zvěři, vše formou soutěže a vyhodnocení.  Křeslo pro hosta: povídání s hostem (myslivec, pamětník, účastník NF ZST atd.).  Tajemné pytlíčky: poznáváme přírodu díky našim smyslům (mech, tráva, kůra, šišky, větvičky).

6


Stáhnout ppt "Českomoravská myslivecká jednota - 2011 - (prezentaci mějte vždy spuštěnou v režimu prezentace, spustit ji můžete příslušným tlačítkem, či klávesou F5)"

Podobné prezentace


Reklamy Google