Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Co s PET láhvemi na škole ?
EKOABECEDA 3.ÚKOL DO RECYKLOHRANÍ.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Kampaň za třídění odpadů v jižních Čechách. Kampaň, která si klade za cíl naučit obyvatele třídit (příp. efektivněji třídit) odpad Iniciátor- Jihočeský.
Ekologie Třídění odpadů.
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Logo.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Úkol č. 4 : ODPOVĚDNÁ SPOTŘEBA
Co víš o recyklaci?.
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Jak třídit odpad - prezentace
Odpady.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Zelený ParDoubek 2008.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – ODPADY A KONZUMNÍ SPOLEČNOST
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
SBĚRNÝ DVŮR ČESKÁ TŘEBOVÁ
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Co víš o recyklaci?.
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
DEN ZEMĚ TEST.
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Projekt do Výchovy ke zdraví
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Recyklační hra.
EVVO aktivity pro školy
PAPÍR Jak a proč třídit PAPÍR Mgr. Lukáš Kučera Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
ElElektro odpadad Plast Papír Sklo Pravidla hry Nebezpečný.
Možnosti třídění odpadů v obci a motivování občanů ke třídění.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
 Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011  Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_17.
Třídění odpadů JAK NA TO?!. Proč třídit odpady Protože je důležité, by se použitelné suroviny dál používali. Protože je důležité, by se použitelné suroviny.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_14.
EVVO ZŠ Havlíčkova Mgr. Hana Parčová.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
aneb projektový den pro žáky primy a sekundy DATUM: 9. května 2008
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VELKOOBJEMOVÝ A NEBEZBEČNÝ ODPAD
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Třídění odpadů,recyklace
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Transkript prezentace:

Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl? Projekt - EVVO Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?

indikační skupina: 8 třída předměty: chemie, výtvarná výchova, přírodopis, počet hodin: 10 čas: 1 měsíc – 6 měsíců(„exhumace pohřbených výrobků“) cíl projektu: seznámit žáky s problematikou odpadů, vzbudit u žáků zájem třídit odpad(jejich prostřednictvím apelovat také na celou rodinu), naučit žáky řešit úkol samostatně, závěrečná prezentace zpracovaného projektu mladším ročníkům – rozvoj komunikačních schopností

Realizace projektu 1.hodina (chemie) - pomocí brainstormingu - učitel klade žákům otázky na téma odpad, třídění odpadů,recyklace(např:Je recyklace móda, zbytečnost nebo nutnost?, Jak snížit množství odpadů?, Kolik vyprodukuje člověk odpadu za den?....atd.) -učitel zjistí u žáků orientaci v problému a napíše důležité pojmy na tabuli -úkol na další hodinu: zapsat(s pomocí rodičů) všechen obsah koše v domácnosti za jeden den, oslovit min. deset lidí na ulici jestli třídí nebo netřídí odpadky,vyrobit kříže s nápisem jablko,noviny,plechovka,sklenice,kelímek

2.hodina (chemie) -žáci zhodnotí anketu mezi oslovenými lidmi -učitel provede statistiku v % kolik lidí třídí odpad vzhledem k počtu obyvatel ve městě -každý žák přečte obsah odpadkového koše-diskuze -žáci s pomocí učitele zakopají ,,pohřbí,, na školním pozemku jablko,noviny,plechovku,kelímek,sklenici a označí je jimi vyrobenými kříži(následnou ,,exhumaci,, těchto předmětů provedou min po 6 měsících a zhodnotí stupeň poškození) -přiblížit žákům dlouhotrvající proces rozkladu odpadu-skládky -úkol na další hodinu:rozdělit žáky na skupiny a)plasty b)papír c)sklo d)kovy s tím, že každá skupina zjistí, co se třídí a co ne, žáci dále zmapují počet a barvy sběrných kontejnerů v místě bydliště

3.hodina (chemie) -skupiny prezentují získané informace -učitel seznámí žáky s dalšími možnostmi třídění(sběrný dvůr, kontejnery, lékárny, nebezpečný odpad…) -na závěr žáci přiřadí, kam patří 50 typů odpadků(např. pneumatika,lednice, láhev,léky…) -úkol na další hodinu:rozmyslet si výtvarné zpracovaní na čtvrtku o rozměru min(1,5m x 1,5m)

4.hodina (výtvarná výchova) -žáci nakreslí několik odpadků ze své skupiny a nádobu, do které patří, zároveň si na čtvrtce nechají místo pro jejich další zpracování, učitel pouze dohlíží a kontroluje aktivitu všech žáků!! - úkol na další hodinu: zjistit, zda se v místě bydliště vyskytuje nějaká významná recyklační linka, žáci si také rozmyslí, kam nasbíraný a roztříděný odpad putuje

5.hodina (přírodopis) -rozbor problémů, učitel hodnotí získané vědomosti a zájem žáků, motivace žáků k další práci

6. hodina (exkurze) Silonka, sběrna papírů 7.hodina (chemie) -učitel za pomoci žáků sestavuje průběh recyklační linky a její výsledné produkty s ohledem ke všem skupinám odpadů

8.hodina (výtvarná výchova) -žáci pokračují ve výtvarném zpracování projektu, kreslí recyklační linku a výsledný materiál 9.hodina (přírodopis) -příprava na prezentaci projektu 10.hodina (kinosál) -prezentace zpracovaných projektů, a to celé skupiny (ukázka+komentář),

Veronika Benešová