H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce MATEMATIKA Kroužek matematických.
NATURA 2000 ochrana ptačích oblastí na Moravě
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Přírodovědný projekt 2. tříd
Závěrečná práce E - learning
Stromy jako domy Život na stromě, ve stromě a pod stromem
STAGE 14. CZ.1.07/1.1.24/ Registrační číslo: 1. června 2013Začátek projektu: 31. prosince 2014Konec projektu: 19 měsícůDoba trvání: ,17.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Eva Jeníková, 3.A.  Valení balvanu  Strom spln ě ných p ř ání  Maturitní ples  Majáles  Poslední zvon ě ní  Školní akademie  Projektový.
Výuka cizích jazyků a výměnné pobyty naši školy - němčina
“English Time“ – Angličtina s rodilým mluvčím v MŠ U Plavecké haly
Gymnázium U Balvanu Eliška Patrmanová, 3.A.
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Voda. V pátek probíhal na naší škole Den Země na téma Voda. Žáci druhého stupně soutěžili v mnoha soutěžích. Třída se vždy rozdělila na skupiny.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Projekt Space Three Představení projektu Podmínky účasti Harmonogram akce ESC Transinne Program Foto + různé.
3. ročník „Eko“ výchovně-vzdělávací ho dopoledne pro děti nižšího stupně základních škol října 2012 v 9.00 hodin Sbírkové skleníky Výstaviště.
„Tarzan v pralese“ Zábavný den s kajmanem, hady pavouky a s bílým sumcem.
Cena eTwinning Ve dnech 20. a 21. září 2005 se vyučující Ing. Tomanová a Mgr. Solničková s 6 zástupci tříd 4Z a 4Y, které se v loňském roce pracovali tříd.
Frenštát pod Radhoštěm Mateřská škola Školská čtvrť 4. oddělení
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VÍTKOV, KOMENSKÉHO 754, OKRES OPAVA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Halloween Dne si žáci 8. ročníku připravili pod vedením paní ředitelky halloweenský program pro III. až V.třídu Základní školy, a taktéž pro.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.18 Téma: PowerPoint.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř. 17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
ŠKOLY PRO VENKOV. Počet žáků: stupeň: stupeň: 185.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Biosférické rezervace Kvarta 2009/2010 Gymnázium Uničov.
Hry III. tisíciletí Melchiorova Huť 2013 Mgr. Monika Pelánová.
Ekosoutěž II Zapojte se s námi! aneb Život, tradice a kořeny Jesenicka Technické služby Jeseník, a.s.
GYMNÁZIUM T.G.MASARYKA HUSTOPEČE Přírodní rezervace na Turoldu – biologická exkurze.
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_194.
Přírodovědné školní portfolio
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22 Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22.
Seznamovací kurz primy s výukou vybraných kapitol biologie a zeměpisu Gymnázium a SOŠ Hostinné.
Hodina Prvouky- Rok, roční období
OBZORY Tato prezentace vy Vás měla seznámit s levely ze hry ENVIGAME.
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Přírodovědný stacionář JEDOVNICE
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
2. pololetí v V. A. 2. pololetí začalo velkou personální změnou ve vedení školy paní učitelka Veronika Studená.
Zeleň v Březnici. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici nebo jeho okolí. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici.
Mapování veverky obecné ve spolupráci se školami
Naučná stezka okolím naší školy Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu
Mateřská škola Vsetín Luh I. Kde nás najdete? Kde nás najdete?
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_80_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Roční období NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Průmyslová revoluce Kladno Gymnázium Kladno. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiáluvy_32_INOVACE_dej1_dkc20 Označení materiáludkc20_prum_rev_kladno_gymnazium.
Vážení a milí žáci, vítáme Vás ve Střední odborné škole stavební kArlOVY Vary, příspěvkové organizaci. Jsme rádi, že se s Vámi setkáváme v novém školním.
DEN ZEMĚ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
soutěž pro SŠ z Libereckého kraje v rámci konání EYOWF 2011
ŠKOLY PRO VENKOV.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Stáž 2017 Czech Club Birmingham.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Den Země 3.A – 25. dubna.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_66_PRV1
PARLAMENT ZÁKLADNÍ ŠKOLY ÚSTECKÉ. PŘEDÁNÍ SBÍRKY PRO PSY A KOČKY V LANŠKROUNSKÉM ÚTULKU.
„Najdi a nafoť školní hřiště, jaké bys chtěl mít u naší školy“.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Transkript prezentace:

H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U

Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem okolí „Nemyslím, že měřítkem civilizace je výška jejích betonových budov, ale spíš to, jaký získali lidé vztah ke svému prostředí a svým bližním.“ Sluneční Medvěd, Čipevajané

Základní informace Připravili jsme pro vás zábavnou a vědomostní soutěž pro třídy nebo kolektivy dětí/žáků všech stupňů škol, od mateřských školek po školy střední. Tato soutěž je zaměřena na poznání okolní přírody, lesní problematiky a ochrany přírody. Nyní vám zasíláme informace a přihlášku, vítáme každou třídu, která se do soutěže zapojí. Přihlášky zasílejte do neděle 18. dubna na y: nebo Po vyplnění přihlášky vám zašleme první část úkolů – zábavních, naučných, výtvarných. Splněné úkoly a dokumentaci vytvořených prací (fotografie, výtvarné práce) nám pošlete elektronickou poštou (viz y výše) nebo na adresu: Gymnázium, Rýmařov, příspěvková organizace, Sokolovská 34, Rýmařov, popř. osobně na gymnázium. Soutěž bude probíhat ve dvou kolech. V červnu budou vyhodnoceny nejlepší třídy na každém stupni škol a nejlepší kolektivy budou odměněny na lesnických a mysliveckých dnech v září 2010.

Sekunda Ve školním roce 2009/2010 se celá naše třída účastnila soutěže,,Hrátky s přírodou“. V rámci soutěže, jsme poznávali z fotografií různá místa v Rýmařově a jeho okolí. Řešili jsme zábavné úkoly s mapou, určovali jsme stáří stromů a řešili jiné podobné úkoly., u kterých se celá třída dobře bavila. Ve třídě jsme se rozdělili do skupinek, každá z nich řešila úkoly, které si vybrala. Pracovali jsme s internetem, knihami, mapou i vlastními hlavami. Soutěž nás bavila i přes malé neshody a v budoucnu bychom uvítali další podobné soutěže. Plni očekávaní jsme celé prázdniny čekali na výsledky. Nakonec jsme byli druzí.

Spolupráce studentů v přírodě

Kvinta a 1.B Ve školním roce 2009/2010 jsme se jako třída účastnili soutěže Hrátky s přírodou, která byla určena pro všechny školy na Rýmařovsku. Pro nás to byla zajímavá hra s nevšedními úkoly, které bavily celou třídu. Každý si v ní našel něco, co ho bavilo, ať už to bylo sudoku na téma stromy, nebo hledání chráněných stromů. Podle fotografií jsme určovali různé druhy živočichů, rostlin i míst v Rýmařově a jeho okolí. Některé úkoly byly těžší na přemýšlení a jiné vyžadovaly praktickou znalost přírody. Jazykové přesmyčky byly dobrým nápadem, ale ze začátku chvíli trvalo, než jsme přišli na způsob jejich řešení.

Tato přírodovědná práce se nám líbila. Občas jsme se šli projít do přírody, zjistit, kde se nachází určitý rybník nebo skála. Určitě jsme se o přírodě něco přiučili a rádi se podobné aktivity v budoucnu zúčastníme. V soutěži třída kvinta skončila jako druhá.

Kvinta

Sexta

Děkujeme za shlédnutí