Typy elektronické komunikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunikace a lokace v SL Bc. Jarmila Havelková Regionální knihovna Karviná.
Advertisements

MSN vs. Skype MSN vs. Skype souboj IM. MSN vs. Skype MSN vs. Skype IM souboj Instant Messaging • zasílání textových, okamžitě zobrazovaných zpráv mezi.
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Webové nástroje, komunikace
Sociální sítě.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Internet Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Icq Zuzana Jírová.
Služby internetu 11. Maturitní okruh.
Elektronická komunikace
Představujeme službu Samepage
Informatika Internet.
Skype Music Server Vojtěch Ouška. S kype M usic S erver Cíl projektu ● Návrh a implementace veřejného hudebního serveru ● Přenos zvukových dat pomocí.
11. SLUŽBY INTERNETU (WWW, , ON-LINE KOMUNIKACE, BEZPEČNÁ KOMUNIKACE, HLEDÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU)
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Služby internetu (11. Maturitní okruh)
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Informatika - prezentace
EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Elektronická komunikace
Vypracovala: Eva Šamšulová 4. Z
SLUžby internetu (11.MO).
Internet Eva Suchardová. Co je to internet Internet je celosvětová síť (WAN). Prakticky se skládá z mnoha menších sítí, jež jsou vzájemně propojeny. Pro.
Internet.
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Architektura.
11. SLUŽBY INTERNETU.
Telefonování přes Internet
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
Komunikace – internet (chat, skype) Bohumil Bareš.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
S LUŽBY INTERNETU Ondřej Suk, VIII.A. WWW – WORLD WIDE WEB „celosvětová pavučina“ aplikace internetového protokolu HTTP soustava propojených hypertextových.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Multimediální elektronická komunikace
Elektronická komunikace Radek Pinc
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
VoIP – internetová telefonie Úvodní seznámení © Mgr. Petr Loskot
Co je to skype ? je peer-to-peer program, umožňuje provozovat Instant messaging, internetovou telefonii(VoIP), videohovory a přenos souborů instalace.
Transportní vrstva v TCP/IP Dvořáčková, Kudelásková, Kozlová.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Elektronické bankovnictví
Inf Elektronická komunikace
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Co bychom měli také o internetu vědět
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Typy elektronické komunikace

Typy elektronické komunikace Elektronická konference ……… Moderovaná konference …….. Diskusní fórum ……………………. Chat …………………………………….. 12 13 14 15

Typy elektronické komunikace Elektronická konference Nadstavba elektronické pošty a jedna forem tematicky orientované skupinové komunikace Uživatelé jsou registrováni na základě svých e-mailových adres Každý účastník má možnost zaslat do konference zprávu a příslušný software pro řízení konference ji automaticky rozešle všem přihlášeným

Typy elektronické komunikace Moderovaná konference O rozesílání zpráv účastníkům rozhoduje moderátor Moderátor vyřazuje duplicitní zprávy nebo zprávy netýkající se tematického zaměření konference Konference jsou většinou otevřené všem uživatelům (existují i uzavřené – účastník je zařazen správcem na základě určitých)

Typy elektronické komunikace Diskusní fóra Umožňují zadávat příspěvky do diskusních témat. Přispěvatelé nemusí být ke stránce připojeni současně a reagovat bezprostředně na příspěvky, mohou reagovat i s odstupem mnoha dní či měsíců Diskusní fóra umí i upozorňování emailem na nové příspěvky, možnost uploadu obrázků, nastavení různých vzhledů (barvy, fonty, ...)

Typy elektronické komunikace Chat Klábosení, pokec, přátelský rozhovor - komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě uskutečněna v reálném čase Probíhá formou psaného textu nebo využívá možnost přenášet zvuk, případně i obraz – audiochat, videochat) Server poskytující tuto službu umožňuje zakládat tzv. místnosti, do kterých lze vstoupit po zaregistrování Při komunikaci uživatelé nepoužívají svá jména, ale tzv. Nick (přezdívku)

Specializované nástroje pro on-line komunikaci

Specializované nástroje on-line komunika Oblíbenými službami, které umožňují využití multimediální komunikace jsou např.: Messenger………………. Skype………………………. ICQ………………………….. …… a další Oblíbenými službami, které umožňují využití multimediální komunikace jsou např.: Messenger………………. Skype………………………. ICQ………………………….. …… a další 12 18 21 24

Specializované nástroje on-line komunikace MNS Messenger  Umožňuje zasílání krátkých textových zpráv, telefonování i internetovou videokonferenci Součást operačního systému MS Windows Lze se připojit i prostřednictvím aplikace MSN Web Messenger, která běží v okně webového prohlížeče (nevyžaduje instalaci)

Specializované nástroje on-line komunikace MNS Messenger Během chatu můžete: povídat si v reálném čase prostřednictvím videochatu hrát hry zasílat soubory vidět aktualizace sociálních sítí přátel

MNS Messenger

Specializované nástroje on-line komunikace SKYPE Umožňuje klasický chat mezi dvěma účastníky, ale i více účastníky Lze zasílat soubory, pořádat konference, v případě, že vlastníte web kameru pořádat videokonference

Specializované nástroje on-line komunikace SKYPE Další služby: telefonování přes internet telefonování na mobilní telefony telefonování na pevnou linku

Skype

Specializované nástroje on-line komunikace ICQ Programu podporuje opět chat, konference, videokonference, telefonování přenos souborů apod. Vedle klasického seznamu kontaktů může uživatel v rámci ICQ vyhledat a vytvořit seznam přátelé z různých sociálních sítí, a to v reálném čase

Specializované nástroje on-line komunikace ICQ Verze ICQ 7 nabízí integraci se sociálními sítěmi Facebook, YouTube, Twitter a Flickr Proto přes tohoto klienta uživatelé mohou komentovat novinky se svými přáteli přímo z ICQ a jejich komentáře budou automaticky zveřejněny na příslušné sociální síti

icq

Volání přes internet VoIP

Volání přes internet VoIP VoIP - Voice over Internet Protocol Přenos hlasu po internetu nebo sítích stejného charakteru, plnohodnotná alternativa k běžným telekomunikačním sítím Kvalita hovoru je stejná jako při volání přes telefonní linku, cena je nižší

Volání přes internet VoIP Telefonovat pomocí VoIP se dá třemi způsoby: Využití počítače se sluchátky, mikrofonem a daným softwarem Použití takzvané VoIP gatewaye - brány, do které se připojí buď samostatný telefonní přístroj, nebo telefonní ústředna Využítí VoIP telefonního přístroje

Volání přes internet VoIP Propojovacího mechanismus VoIP: Přímé směrování hovorů Směrování hovorů přes server

Volání přes internet VoIP Přímé směrování VoIP brána ví o číslech dalších bran a má veškeré informace, o tom, jak telefonní hovory spojovat (využití např. v rámci jedné firmy) VoIP brána

Volání přes internet VoIP Směrování hovorů přes server Využití SIP proxy serverů nebo Gatekeeperů - je to systém disponující rozsáhlou databází a znalostí o jednotlivých zařízeních VoIP a jejich číslování Server může zajišťovat ostatní běžné služby jako u běžných telefonních hovorů - hlasové schránky, tarifikace účastníků SIP proxy server

Volání přes internet VoIP Cena hovorů Cena hovorů může být snížena až o 60 procent , je tedy výrazně nižší než u volání z pevné linky nebo mobilního přístroje Důvodem je to, že část trasy vede přes internetové linky a část je přenášena klasicky prostřednictvím veřejné telefonní sítě