SMĚRNICE pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v ČR PhDr. Jaroslav Nekola Antidopingový výbor České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Advertisements

Ministerstvo financí ČR Odbor 54 – Ekonomické informace
Význam SJM pro inkaso pohledávek
Směrnice pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v ČR 2009
Kontrola exportu vojenského materiálu a ručních zbraní pro civilní použití – role MZV.
Možnosti a limity kontroly obcí
Revize Nového přístupu
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Kontrola dodržování podmínek prodeje tabákových výrobků
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Zákonná opatření Senátu v daňové oblasti Rizika spojená se způsobem jejich přijetí 20. listopadu 2013.
Zásady správné zemědělské praxe
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Ochrana osobních údajů při poskytování informací
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Princip objektivní odpovědnosti za doping
Sankce a omezující opatření
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Ústava ČR VY_32_INOVACE_ 10 - Ústava Čr.
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Trenér a legislativa Petr Klimpl. Systém trenérů sekce OB Kvalifikační třídy trenérů trenér 1. třídy (T1) trenér 2. třídy (T2) trenér 3. třídy (T3)
Lekce III – Antidopingová politika Cíle antidopingové politiky
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Nařízení č. 1221/2009 EMAS III Revize nařízení č. 761/2001 Pavel Růžička Seminář „Co nového v normách k environmentálnímu managementu? “ MŽP,
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Ještě jedna novela OHS Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Přeshraniční spolupráce mezi územními orgány
Evropské správní právo
SEZNAM ZAKÁZANÝCH LÁTEK A OSTATNÍ NOVINKY PRO ROKY 2010 A 2011
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Dopingová kontrola Mgr. Jan Zimmer 15. března 2005, FSpS MU.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Antidopingová politika 15. Března 2005 FSpS MU, Brno PhDr
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Výhrady k mezinárodním smlouvám Výklad mezinárodních smluv
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
Soudní ochrana práva veřejnosti na účast ve veřejné správě 28. dubna 2010.
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
Ekonomika ve zdravotnictví Ze Sylabu: Předmět seznamuje studenty se systémem zdravotního pojištění, se seznamem výkonů a platnou legislativou pro úhrady.
Prevence závažných havárií Ing. Libuše Sedláková 2006.
Legislativa.  Které orgány veřejné správy provádějí určité úkony v oblasti sportu?  Co je to veřejná správa?  Jak dělíme veřejnou správu?  Znáte některé.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
ČSN EN – Výtahy pro dopravu osob a osob a nákladů ČSN EN – Konstrukční zásady, výpočty a zkoušky výtahových komponent.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Posuzování shody stavebních výrobků
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
DOPING Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_12_26.
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Evropská dimenze legislativy
Sociální práce TEĎ a TADY II
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Jan Petržela 2017 Antidoping Co je potřeba vědět.
Antidopingová politika 15. Března 2005 FSpS MU, Brno PhDr
Mgr. Jan Zimmer 15. března 2005, FSpS MU
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
Transkript prezentace:

SMĚRNICE pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v ČR PhDr. Jaroslav Nekola Antidopingový výbor České republiky

Výklad a uspořádání  Směrnice je aplikací Světového antidopingového kodexu do národní sportovní legislativy  Antidopingová pravidla uspořádaná ve Směrnici jsou sportovní pravidla a vymezují podmínky pro účast ve sportu  Účastníci (sportovci a doprovodný personál) přijímají antidopingová pravidla jako podmínku svého členství ve sportovní organizaci  Směrnice je přijímána a vykládána jako samostatný předpis, který neodkazuje na žádný zákon nebo stanovy  Antidopingová pravidla jsou svébytná pravidla a nepodléhají obecným právním standardům

Uspořádání  Ustanovení povinně převzatá z Kodexu v doslovném znění, např.: - Definice dopingu, výčet porušování antidopingových pravidel, dokazování dopingu, sankce pro jednotlivce a družstvo  Ustanovení povinně převzatá z Kodexu ve výkladu pro ČR, např.: - Testování, nakládání s výsledky dopingových kontrol, disciplinární řízení  Odkazy na Mezinárodní standardy pro testování a terapeutické výjimky

Aplikace, role a kompetence  Antidopingový výbor ČR: - vydává Směrnici v souladu s čl. 20 Kodexu jako jeho signatář – Národní antidopingová organizace - přijímá Směrnici a aplikuje její ustanovení v rámci své kompetence  Sportovní svaz: - přijímá Směrnici jako člen mezinárodní sportovní federace – signatář Kodexu - začleňuje Směrnici jako součást sportovních pravidel s odkazem ve stanovách  Jednotlivec: - přijímá Směrnici jako osoba, člen sportovního svazu a jeho složek - přijímá vybrané články týkající se účasti v soutěžích v jakékoliv aktivitě (sportovec, doprovodný personál sportovce)

Výchozí dokumenty  Mezinárodní úmluva proti dopingu ve sportu přijatá UNESCO 1. října 2005 a vyhlášena pod č. 46/ 2008 Sb. m. s. - závazek státu čl. 5 „povinnost přijmou opatření k dodržení závazků na úrovni legislativy, předpisů, administrativních opatření  Světový antidopingový kodex, platný od r. 2009, vydaný WADA a přijatý Světovou konferencí o dopingu ve sportu 17. listopadu součást úmluvy UNESCO, závazek signatářů Kodexu – za ČR přijal ADV ČR zásady Kodexu a implementoval je do národní Směrnice  Mezinárodní standardy přijaty jako přílohy dodatky úmluvy UNESCO - Standard – Seznam zakázaných látek a metod dopingu - Standard pro testování - Standard pro terapeutické výjimky - Standard pro laboratoře

Děkuji za pozornost Závěr