1. 2 Sídlo organizace v Ženevě ve Švýcarsku IOM má statut mezivládní organizace Pomáhá jak jednotlivcům, tak vládám členských států IOM působí od roku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
Advertisements

Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Zajištění bezpečnostní situace České republiky v souvislosti s propouštěním zahraničních pracovníků v důsledku hospodářské krize Ivan Langer ministr vnitra.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
MIGRACE A ROZVOJ Jiří NOVOSÁK. MIGRACE A ROZVOJ Rozvoj jako jedno z vůdčích paradigmat současného světa. Jak rozvoje dosáhnout? Rozvoj jako jedno z vůdčích.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Milada Horáková VÚPSV Praha Květen 2005
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Nový systém ekonomické migrace
Analýza REGULARIZACE JAKO JEDEN Z NÁSTROJŮ V BOJI PROTI NELEGÁLNÍ MIGRACI.
Mezinárodní migrace v kontextu České republiky: vývoj a perspektivy
Ministerstva Zprostředkující agentury Poskytovatelé vzdělávání a kvalifikace Podnikání, obchod a zaměstnanost Forfás FÁS Skillnets Enterprise Ireland IDA.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
REGULARIZACE JAKO JEDEN Z NÁSTROJŮ V BOJI PROTI NELEGÁLNÍ MIGRACI.
Dobrovolné návraty. kompromisní řešení ukončení právně či sociálně-ekonomicky neudržitelného pobytu cizince na území prevence nelegální migrace a s tím.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
MIGRAČNÍ & INTEGRAČNÍ POLITIKA V ČESKU
Trh práce a politika zaměstnanosti
Mezinárodní migrace a nelegální pracovní aktivity migrantů: Česko a evropský kontext Identita ve vztahu k národnostním menšinám listopadu 2005.
Mezinárodní migrace a nelegální pracovní aktivity migrantů v Česku v širším evropském kontextu Projekt pro MPSV ČR: Program: „Moderní společnost a její.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Podmínky pracovní migrace občanů třetích států do ČR PhDr. Tomáš Haišman ředitel odboru azylové a migrační politiky 1.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Příprava opatření proti „klientskému systému“ 9. října 2006 Lenka Myslíková odbor bezpečnostní politiky Ministerstvo vnitra.
Migrace Z latinského migratio = stěhování změna sídliště přecházením z jednoho kraje do druhého (přesídlování, stěhování) Emigrant = dobrovolný nebo sociálně.
Vnitřní trh EU, volný pohyb pracovníků - funguje bez problémů? Magda Faltová.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
VÚPSV, v.v.i., Karlovo nám. 1, Praha 2, tel.: , Zkušenosti s pracovní imigrací v České republice Jiří Vyhlídal VÚPSV.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Cizinci v Jihomoravském kraji Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně
Sociální podnikání v Praze
Úhrada zdravotních služeb poskytnutých „migrantům“ na území ČR
Lenka Herčíková,
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Evropský návratový fond (ENF)
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
Zajištění bezpečnostní situace České republiky
Úřad práce ČR a povolování práce zaměstnancům ze zahraničí
Mabistrát hlavního města Prahy
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
ODBOR AZYLOVÉ A MIGRAČNÍ POLITIKY
Transkript prezentace:

1

2 Sídlo organizace v Ženevě ve Švýcarsku IOM má statut mezivládní organizace Pomáhá jak jednotlivcům, tak vládám členských států IOM působí od roku 1951 Mezinárodní zkušenosti v oblasti migrace Síť kanceláří po celém světě: 118 členských států a 89 pozorovatelů V České republice funguje IOM od roku 1998

3 Nejvýznamnější pole působnosti IOM:  Humanitární asistence při náhlých migračních vlnách;  Návraty a reintegrační programy;  Technická spolupráce vládám v oblasti migrace;  Pracovní migrace;  Informační kampaně a vzdělávání o migraci;  Zdravotní asistence migrantům;  Prevence obchodu s lidmi;  Výzkum.

4 Všechny informace lze nalézt na: Nebo

5 Současné globální výzvy v oblasti pracovní migrace a rozvoje: Sjednocený management migrace, který přispívá jak zemím cílovým, tak zemím původu Rozvoj pracovně migračních programů, které pokryjí poptávku po pracovní síle a omezí neregulérní migraci Využití dovedností, znalostí a zkušeností migrantů „Brain circulation“ namísto „brain drain“ Pro země původu Vylepšené transfery remitencí a lepší využívání remitencí v zemích původu Využití diaspor pro rozvoj Rozvojovou pomoc zacílit do regionů nejvíce ohrožených migrací

6 Cizinci na trhu práce v ČR Legální a nelegální cizinci:  počty / ekonomické ztráty Legální ekonomické aktivity vs. nelegální systém Proč existuje nelegální zaměstnávání?  nedostatky zaměstnávání cizinců

7 LEGÁLNĚ POBÝVAJÍCÍ CIZINCI: lidí (k ) - na trvalém pobytu: těchto cizinců, - ostatní typy pobytu pak cizinců. 32%: občané Ukrajiny, 18%: občané Slovenska a 13% občané Vietnamu. NELEGÁLNÍ CIZINCI (ODHADY): až přes lidí  55 respondentů z vládních institucí, akademické obce, NNO, zaměstnavatelů, odborů. Zdroj: Migrants´ illegal/irregular economic activities in the Czech Republic (the Delphi Survey), Dušan Drbohlav, Lenka Lachmanová, PřF UK. Předpokládané počty nelegálních pracovníků V % Méně než – – – Více než

8 Sektor ekonomikyPodíl nelegálních migrantů v daném sektoru (v %) Stavebnictví41 Hotelnictví a restaurace13 Domácí práce a hlídání dětí12 Zemědělství11 Obchod11 Textilní průmysl9 Potravinářský průmysl8 DalšíPřeklady, cizí jazyky, žurnalistika Zdroj: Migrants´ illegal/irregular economic activities in the Czech Republic (the Delphi Survey), Dušan Drbohlav, Lenka Lachmanová, PřF UK, 2006.

9 Fakta a výzvy v ČR Nezaměstnaní a nezaměstnatelní Převažuje dočasná migrace s cílem vydělat peníze Migrace může řešit nedostatek určitých kvalifikací v české ekonomice Migrace částečně napomáhá řešit demografické změny ve společnosti

10 Legální ekonomicky aktivní cizinci vs. klientský systém Legální ekonomicky aktivní cizinci -Zaměstnanci nebo živnostníci Nelegální zaměstnávání / klientský systém - Legální vstup na území se mění na nelegální pobyt nebo „jen“ nelegální zaměstnání -v.o.s., s.r.o., družstva -zapůjčování pracovní síly

11 Proč existuje nelegální zaměstnávání/klientský systém? Země původu -Nedostatek informací mezi migranty -Dlouhá doba čekání na pracovní víza a nejistota ohledně jejich konečného získání  výhodnost balíčků od klientů Česká republika -Stále složitá administrativní procedura, která je v protikladu k potřebě cizinců v ČR  chybí jasná politická podpora, která jde napříč všemi resorty -Administrativní procedury, které jsou pro cizince neschůdné a vyvolávají obcházení zákona -Korupční chování  to vše vede cizince k využívání služeb klientů, kteří jim vše zařídí - Nedostatečná informovanost zaměstnavatelů o legálním zaměstnávání cizinců a netečnost podmínkám jejich práce v klientském systému -Nedostatek kontrolních mechanismů

12 Využitelný potenciál Úřady práce v regionech mají velmi dobře zmapované potřeby lokálního trhu práce Zprostředkovatelé často zapůjčují své pracovníky za stejné hodinové mzdy, jaké by zaplatili koneční příjemci i s odvody Zaměstnavatelé mají zájem na seminářích, informacích a řešení situace Veřejnosti lze vhodně vysvětlit migraci, pokud se použijí ekonomické důvody

13 Děkuji za pozornost. Marie Říhová IOM Mezinárodní organizace pro migraci Kontakt: