Občanská výchova 9. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
Advertisements

VY_52_INOVACE_ZE.8.67 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Občanská výchova 9. ročník
Dobře zorganizovaná domácnost Pracovní výchova 8. ročník.
Moc výkonná ii VY_32_INOVACE_ 08 - Moc výkonná II.
EKONOMICKÉ VÝRAZY. Změny ve společnosti a ve světové ekonomice, které jsou důsledkem dramatického vzrůstu mezinárodního obchodu a sbližování kultur.
Služby -ekonomická činnost člověka, která poskytuje užitek -ve vyspělých zemích až 55% zaměstnaných.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Základy veřejné správy
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Veřejná správa – úvod.
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Stát Občanská výchova.
Demografie je věda, která se zabývá:
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Česká hymna a Státní symboly
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
 VY_32_INOVACE_16_04  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
Organizace Státní správy
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_02_OSVZ_ON Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Občanská výchova 7. ročník
VY_32_INOVACE_16_02 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
PŽP Ekologická újma, organizace ochrany ŽP, zákon o ŽP + opakování obecné části.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Obec a její části 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Znaky státu Občanská výchova.
Občanská výchova 6. ročník
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Vzorce 8. ročník Autorem materiálu je Mgr. Jana Čulíková
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Název projektu:
1 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_406.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
OSTATNÍ STÁTNÍ ORGANIZACE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1176 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy podnikání.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Vláda ČR. Předem bychom rádi poděkovali těm, kteří na nás nebudou během prezentace házet nenávistné či nepřítomné pohledy. Děkujeme.
Služby obyvatelstvu Klára Čermáková 3.C. Dělení podle: - oblasti spotřeby: - pro potřeby celé společnosti = kolektivní (státní správa, obrana, bezpečnost)
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
Městský úřad Odolena Voda má následující odbory Odbor tajemníka ( administrativa a organizace činnosti úřadu, právní služba města, správa Základních.
VLÁDA. Vláda – předseda vlády (premiér) - místopředsedové - ministři Vláda České republiky  je vrcholný orgán výkonné moci  vláda je jmenována vždy.
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk. ROZPOČET seznam veškerých plánovaných výdajů a příjmů porovnání pravidelných příjmů a výdajů, rozdělování a užití peněz druhy:
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Finanční právo.
JINDŘICHŮV HRADEC Michaela Kaloušová ZÁKLADNÍ INFORMACE  k město Jindřichův Hradec čítá obyvatel  Leží severovýchodně od Českých.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Státní rozpočet (prezentace) Autor:
OB 21 – OBN NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE. ÚKOL ● ZKUSTE VLASTNÍMI SLOVY VYSVĚTLIT POJEM NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_04.
Havarijní plán kraje.
Odbor životního prostředí MHMP
Předmět: Občanská výchova Ročník: 6. Tematický okruh: Péče o občana
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Název projektu: Moderní škola
Archivní správa sídlo: Ministerstvo vnitra, Milady Horákové 133, Praha 6 1. Oddělení řízení, metodiky a kontroly archivů a spisové služby 2. Oddělení řízení,
ZAMYŠLENÍ - DISKUSE Člověk žije ve společnosti druhých lidí. V životě se můžeme dostat do situace, kdy na umění domluvit se a spolupracovat bude závislé.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Demografie je věda, která se zabývá:
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

Občanská výchova 9. ročník MINISTERSTVA ČR Občanská výchova 9. ročník

MINISTERSTVO FINANCÍ Má na starosti pojišťovny, oběživo, hospodaření s devizami, státní rozpočet, státní finanční kontrolu, daně, poplatky, clo.

MINISTERSTVO VNITRA Stará se o bezpečnost ve státě, o policejní složky, vedení matriky, archivnictví.

MISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ Navazuje spolupráci s ostatními státy, uzavírá mezinárodní smlouvy, řídí diplomatický sbor.

MINISTERSTVO OBRANY Zajišťuje obranu státu, bojovou připravenost armády, organizuje civilní ochranu.

MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ Zabezpečuje organizaci péče o zdraví občanů státu, spravuje některé nemocnice a hygienické stanice.

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Zajišťuje sociální péči našich občanů, důchodové zabezpečení, pečuje o rodinu a děti, zabývá se pracovními vztahy.

MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI Má na starosti soudy, advokacii, notářství, státní zastupitelstva a věznice.

Stará se o všechny druhy osobní i nákladní dopravy ve státě. MINISTERSTVO DOPRAVY Stará se o všechny druhy osobní i nákladní dopravy ve státě.

MINISTERSVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Do jeho kompetence spadají všechny typy a stupně škol na území republiky, sport i jeho reprezentace.

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ Stará se o výrobu potravin, rozvoj zemědělského a lesního hospodářství, myslivost, rybářství, veterinární péči a ochranu zvířat před týráním.

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Zajišťuje rozvoj průmyslové výroby, domácího i zahraničního obchodu a energetiky.

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Do tohoto resortu spadá ochrana životního prostředí a zemědělského půdního fondu.

MINISTERSTVO KULTURY Spravuje divadla, galerie, muzea, knihovny a státní kulturní zařízení, stará se o ochranu historických památek.

Použité zdroje: V. Dudák, Občanská nauka: SPN, Praha 2007, ISBN 80-7235-237-7

Děkuji za pozornost KONEC PREZENTACE Autorem materiálu je Mgr. Renata Jindráková, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz